精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Honesty of American students
When I first arrived in America,I was surprised by the honesty of my classmates.Over my first month at school,I didn't see or hear anyone cheating.I found two reasons for this.
First,if any student cheats,he or she will get punished.My school has a rule called the Honor Code.It asks students not to steal,lie or cheat.If someone goes against the code,he or she will have to leave the school.During my first year in the school,seven students left the school because of cheating.
Second,American students don't care about scores as much as Chinese students do.
They know that colleges will look at their all-round abilities instead of only scores.So they have fewer reasons to cheat.
61.The writer didn't see or hear anyone cheating when she first arrived in America,did she?No./No,she didn't.
62.What is the Honor Code about?It asks students not to steal,lie or cheat.
63.What will happen if students go against the code?They will have to leave the school.
64.Who does the writer think care more about scores,American students or Chinese students?Chinese students.
65.Do American colleges think all-round abilities are important for students?
Yes./Yes,they do.

分析 当我到美国时,我被我的同学的诚实所折服.我在校的第一个月里,我没有看到或是听到任何人作弊,我发现有两个原因:一是作弊的学生会受到严厉的惩罚;二是美国学生不像中国学生那样看重分数.他们知道大学看重他们的综合能力而不仅仅是分数.因此他们很少作弊.

解答 61.No./No,she didn't.细节理解题.题意:作者到美国时没有看到或听到任何人作弊,对吗?根据原文"Over my first month at school,I didn't see or hear anyone cheating."可知我在学校的第一个月,我没有看到或听到任何人作弊.由此可以推测出,本题应是否定回答.故答:No./No,she didn't.
62.It asks students not to steal,lie or cheat.细节理解题.题意:Honor Code是有关什么的?根据原文"My school has a rule called the Honor Code.It asks students not to steal,lie or cheat."可知我的学校有一个规则叫作荣誉代码.它要求学生不偷、不说谎、不欺骗.故答:It asks students not to steal,lie or cheat.
63.They will have to leave the school.细节理解题.题意:如果学生违反了这些规定会发生什么?根据原文"If someone goes against the code,he or she will have to leave the school."可知如果有人违反了代码,他或她必须离开学校.故答:They will have to leave the school.
64.Chinese students.推理判断题.题意:作者认为谁更看重分数?美国学生还是中国学生?根据原文"American students don't care about scores as much as Chinese students do."美国学生不象中国学生那么关心成绩.故答:Chinese students.(这是一个选择疑问句,是什么就回答什么,不能用yes或no回答.)
65.Yes./Yes,they do.细节理解题.题意:美国大学认为学生的综合能力重要吗?根据原文"They know that colleges will look at their all-round abilities instead of only scores."可知他们知道,大学将着眼于人的全面能力而不是分数.故答:Yes./Yes,they do.

点评 本题是一篇社会文化类阅读短文.首先要通读全文,了解文章大意,再熟悉题干和选项,然后根据语境逐一选出答案.最后在检查一遍,查缺补漏.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.错误是难免的,但你练得越多,你的英语就讲得越好.
Nobody canavoid making mistakes,but the more you practice,the better your spoken English will be.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.---Sorry,I don't know what the teacher said just now.
---He asked Maria ____________.(  )
A.how long she usually spends on her homework
B.what she was doing these days
C.if she has finished her homework on time
D.when the speech will begin

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.As China grows stronger and stronger,Chinese ______ in more and more schools out of our country.(  )
A.teachesB.is taughtC.has taughtD.was taught

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.Most of us have three meals a day.We take food for granted(想当然).And we don't think about it.(36)Bexperts argue a food crisis(危机)is coming.This crisis is going to make us(37)Athe way we think about food.
Food is in great need(38)Ca growing of world population.By 1960,the population was three billion.It doubled to six billion by 1999.By 2050,this planet will need to(39)Cat least nine billion people.As a result,the food prices get higher and higher.
So,what can a(40)D,crowed world do?One suggestion is to eat(41)Ameat.Meat uses more natural resources(资源)than grains(谷物).It requires more(42)Bto produce one pound of meat than to produce one pound of grain.It also requires between 5and 10times more(43)Dthan vegetables.So,eating less meat will(44)Amore land for farming,and it will save water.
To eats less meat,people will need to change their eating habits.That will not be(45)C.Americans,for example,have(46)Dloved meat.In general,They eat twice as much meat as people in other countries.At the same time,in developing countries like China and Brazil,sales of meat have doubled in the last 20years.(47)Bwill double again by 2050.Growing need of meat wil(48)Ato put pressure on natural resources.
World  population is increasing,resources are becoming fewer,and food prices are rising.Therefore,we need to rethink(49)Cwe eat every day.For meat lovers,we don't  need to give up meat(50)B.But we need to eat more grains and less meat.

36.A.AndB.ButC.OrD.Until
37.A.changeB.findC.getD.tell
38.A.instead ofB.thanks toC.because ofD.as for
39.A.helpB.haveC.feedD.meet
40.A.busyB.tiredC.thirstyD.hungry
41.A.lessB.moreC.muchD.little
42.A.timeB.landC.peopleD.place
43.A.airB.meatC.moneyD.water
44.A.provideB.produceC.wasteD.need
45.A.importantB.hardC.easyD.necessary
46.A.neverB.seldomC.hardlyD.always
47.A.ItB.TheyC.WeD.That
48.A.continueB.stopC.haveD.start
49.A.howB.whenC.whatD.where
50.A.quicklyB.completelyC.finallyD.especially

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.这张桌子占据了太多的空间,所以我把它搬走了.
This tabletookuptoo much room,so I moved it away.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.我们俱乐部计划吸收20名新会员.
Our clubplans to take in 20new members.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.我们计划在周末野炊,但是否进行取决于天气.(depend )
We are planning to go for a picnic this weekend,but itdepends onthe weather.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.多么可爱的小男孩啊!
Howlovelythe boy is!

查看答案和解析>>

同步练习册答案