精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.A.Choose the best answer
http://www.intemethoaxes.net/info.htm
ABOUT INTERNETHOAXES MORE INFOCONTACT US
The Internet is full of false information.It is important for us all to avoid being fooled by such information.Here are three examples of Internet hoaxes.
On his website,a man by the name of Tony has asked for gifts of money to save the life of a pretty little rabbit named Toby that he rescued from under his house.A cat must have attacked the rabbit,the man claimed,so he took it in.He gave Toby loving care and nursed him back to health.There is a very cruel point,however.If the greedy man doesn't receive enough money,he will eat poor little Toby.(Don't worry,though.Remember,it's just a hoax!.
While the streets of New Orleans,the USA,were still flooded after a terrible hurricane(飓风.,a frightening e-mail was sent around the Internet.It included a photograph of a large crocodile over five meters long.According to the message,it had been swimming around the flooded city eating people.It was later discovered that the photographs of the crocodile were of one that was caught in the Congo(刚果.years before.
The following e-Mail hoax takes in many people.It claims that a large British company will pay you to send their e-mail to as many people as possible.For every person that you send the e-mail to,it promises you will receive 5.00;foreverypersonthatyousendittothatsendsittosomeoneelse,you'llget3.00; and for every third person that receives it,you will be paid 1.00.Tomakeitevenmorebelievable,thesendersaysthatatfirsthethoughtitwasahoax,butthecompanysoonsenthim800.00.
69.The underlined word"hoaxes"meansC
A.games             
B.websites           
C.lies               
D.stories
70.Toby is the name of aB
A.man              
B.rabbit            
C.website           
D.cat
71.The crocodile in the photograph actually lived inD
A.New Orleans        
B.the USA           
C.Britain            
D.the Congo
72.Some people believe that they canC if they send e-mails.
A.become famous      
B.find friends        
C.make money       
D.keep promises
73.Which of the following is TRUE according to the passage?A
A.The city of New Orleans was flooded because of the terrible hurricane.
B.lf the man doesn't receive enough money,he will eat poor little Toby.
C.The crocodile swam around the flooded city and ate several people.
D.Someone received $800.00from the company because of the e-mail.
74.The main idea of the passage is toD
A.teach how to create a professional website with attractive stories
B.show that anyone can create good Internet hoaxes with some facts
C.explain that,even though they seem false,Internet hoaxes might be true
D.tell people to be careful of Internet hoaxes by giving some examples.

分析 互联网上有很多虚假信息.我们都要避免被这样的信息所迷惑.本文以互联网上的骗局三个骗局为例告诉人们要小心一些以防骗局.

解答 69.C    词义猜测题.根据上一句:互联网上有很多虚假信息.重要的是我们都要避免被这样的信息所迷惑,可以推断出此处列举的是几个骗局的信息,故选C,骗局.
70.B   细节理解题,根据a man by the name of Tony has asked for gifts of money to save the life of a pretty little rabbit named Toby 可知Toby 是一个兔子的名字,故选B.
71.D   细节理解题,根据It was later discovered that the photographs of the crocodile were of one that was caught in the Congo可知这个鳄鱼是在刚果抓住的,故选D.
72.C    细节理解题,根据文章最后一句可知一些人相信发邮件能挣钱,故选C.
73.A   细节理解题,根据While the streets of New Orleans,the USA,were still flooded after a terrible hurricane可知新奥尔良曾经遭受过飓风,故选A.
74.D  主旨大意题,根据文章内容可知本文是在告诉人们不要轻易地相信网上的骗局,故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Computers are very popular now.They are _____ than before.(  )
A.cheapB.cheaperC.cheapestD.the cheapest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Kate is an English teacher and ________ is very popular in our school.(  )
A.sheB.herC.itD.its

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.She decided ______ a look at the house and see if it might be worth buying.(  )
A.getB.to getC.gettingD.got

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Which of the following gestures means"I'm sorry."?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Traveling to all corners of the world gets easier and easier.We live in a global village,but this doesn't mean that we all behave in the same way.
How should you behave when you meet someone for the first time?An American shakes your hand while looking into your eyes.In Japan,you should bow,and the more respect you want to show,the deeper you should bow.
Many countries have rules about what you should and shouldn't wear.In Muslim(穆斯林) countries,women should wear long blouses and skirts.In Korea,you should take off your shoes when entering a house.Remember to place them neatly together where you come in.
In Spain,lunch is often the biggest meal of the day,and can last two or three hours.For this reason,many people eat a light breakfast and a late dinner.In Mexico,lunch is the time to relax,and many people prefer not to discuss business as they eat.In Britain,it's not unusual to have a business meeting over breakfast.
76.It getseasier and easier to travel to all corners of the world.
77.An American usually shakes your hand andlooks into your eyes at the same time.
78.In Muslim countries,women should wear longblouses and skirts.
79.In Korea,you shouldtake off your shoes when entering a house.
80.InBritain,people hold a business meeting over breakfast.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.People often said Thomas Edison was the greatest genius(天才) of his age.There are only a few men in all of history,who have changed the lives of other men as much as the inventor of the first useful electric light.But Edison could never be pleased only because someone said he was a genius."There is no such a thing as genius,"Edison said.He thought what people called genius was mostly hard work.
But Edison was a thinker as well as a worker.From his earliest days as a child he wondered about the secrets of nature.He tried to understand them,and then he tried to learn what he could usefully do with them.
Edison enjoyed thinking.He knew that most people would do almost anything instead of the difficult work of thinking,especially if they do not think very often.But he knew,too,that thinking could give men enjoyment and pleasure.
Edison could not understand why anyone could not be interested in life.As he loved to think,he also loved to work.On the day he became 75years old,someone asked him what idea he had about life."Work,"he answered,"Discovering the secrets of nature and using them to make men happier."He said he had enough inventions in his mind to give him another 100years of work.
28.What is genius according to Thomas Edison?B
A.Hard thinking.
B.Hard work.
C.Useful ideas.
D.Useful inventions.
29.How did Edison always deal with the secrets of nature after exploring them?C
A.To write down what he had learned.
B.To carry out a new experiment.
C.To make them useful in life.
D.To share them with others.
30.What does the last sentence in the passage mean?D
A.Edison was born to be a great inventor.
B.Edison was able to live another 100years.
C.Edison was ready to make his 100th invention.
D.Life was too short for Edison to work for human beings.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.By working together,they find friendship andwarmth(温暖).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Many students like reading the book Harry Potter_____by J.K.Rowling.(  )
A.writtenB.was writtenC.wroteD.was writing

查看答案和解析>>

同步练习册答案