精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.An old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off.The air hostess spoke to her,but the old lady said,"I have never been in a plane before,and I am frightened.I am going to keep this blanket over my head until we are back on the ground again!"
Then the captain came.He said,"Madam,I am the captain of this plane.The weather is fine,there are no clouds in the sky,and everything is going very well."But she continued to hide.
So the captain turned and started to go back.Then the old lady looked out from under the blanket with one eye and said,"I am sorry,young man,but I don't like planes and I am never going to fly again.But I'll say one thing,"She continued kindly,"You and your wife keep your plane very clean!"
56.An old lady hadB.
A.glasses    
B.a blanket over her head   
C.a coat    
D.a basket
57.A.She didn't want toA.
A.Takes it off   
B.turn it off    
C.get on    
D.talk about it
58.A spoke to her.
A.The air hostess   
B.The man next to her   
C.her husband   
D.one of her friends
59.The old lady had never beenC before.
A.abroad    
B.home    
C.in a plane    
D.in hospital
60.The woman didn't like planes and she was never goingA.
A.to fly again    
B.to travel   
C.to go abroad   
D.to go home.

分析 文章大意:在飞机上有一个老太太在她的头上顶着个毛毯,她不想把它拿下来.空中小姐对她说话,但老太太说,"我从来没有在飞机上,我很害怕.我要盖在我头上一条毛毯,直到我们落地!"
然后,机长来了.他说:"夫人,我是这架飞机的机长.天气晴朗,天空中有没有云彩,一切都进行得非常好."但她还是继续隐藏.
因此,机长转身回去.老太太看着从毯子底下露出一只眼睛说:"我很抱歉,年轻人,但我不喜欢飞机,我永远都不会再做飞机了,"她继续温和地说:但我想说一点:你和你的妻子保持你的飞机很干净!"

解答 56-60:BAACA
56题答案:B考查细节题解,根据文中的An old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head可知 在飞机上有一个老太太在她的头上顶着个毛毯,故答案是B.
57题答案:A考查细节题解,根据文中的 she did not want to take it off可知 她不想把它拿下来.故答案是A.
58题答案:A考查细节题解,根据文中的The air hostess spoke to her可知 空中小姐对她说话,故答案是A.
59题答案:C考查细节题解,根据文中的描述可知应该没有做过飞机,所以才害怕,故答案是C.
60题答案:A考查细节题解,根据文中的I don't like planes and I am never going to fly again可知 但我不喜欢飞机,我永远都不会再坐飞机了,故答案是A.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.One day a dentist was starting his morning work.Suddenly a man ran in.His face was red and he could only say"Quick!Quick!"The dentist thought he must be very ill.His assistant(助手) helped to make the poor man sit in a chair.The dentist gave the man some medicine to make him sleep.Then,he looked into the man's mouth and pulled out all the bad teeth.As soon as the man woke up,he said in a low voice,"Quick,doctor,quick."
"It's all right now,"the dentist told him"It's over."
"You don't understand,"said the man,"I came to tell you your house is on fire."
51.The story took place(发生)A.
A.in the morning 
B.in the afternoon 
C.in the evening 
D.at night
52.When the man ran in,the dentist thought he must beB.
A.over     
B.ill     
C.all right    
D.rich
53.The manDafter took some medicine.
A.began to work  
B.began to cry  
C.went home  
D.went to sleep
54.The dentist pulledCout of the man's mouth..
A.a tooth  
B.a bad tooth  
C.all the bad teeth  
D.all the teeth
55.The man ran inD.
A.because he wanted to sleep 
B.to tell the dentist he was all right
C.because he was ill       
D.to tell the dentist that his house was on fire.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.All the kids couldn't help                      up when they heard the exciting news.(  )
A.jumpB.to jumpC.jumpingD.jumped

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13./eIk/ache.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Thirty years ago,Lake Ponkapog in Hartwell,New Jersey,was full of life.Many birds and animals lived beside the water,which was full of fish.Now there are few birds,animals,and fish.The lake water is polluted.It is in a colour of dirty brown,and it is filled with strange plants.
How did this happen?First,we must think about how water gets into Lake Ponkapog.When it rains,water comes into the lake from all around.In the past,there were forests all round Lake Ponkapog,so the rainwater was clean.
Now there are many homes around the lake.People often use the chemicals (化学制品)in their gardens.They use other chemicals inside their houses for cleaning and killing insects.There are also many businesses.Businesses use chemicals in their machines of shops.Other chemicals fall onto the ground from cars or trucks.When it rains,the rainwater picks up all the chemicals from home and businesses and then carries them into the lake.They pollute the water and kill the animals.
Boats on the lake are also a problem.Lake Ponkapog is a popular place for motorboats(汽船).But oil and gas(汽油) from boats often get into the lake.So more bad chemicals go into the water this way.
People in Hartwell are worried.They love their lake and want to save it.Will it be possible?A clean lake must have clean rainwater going into it.Clean rainwater is possible only if people are more careful about chemicals at home and at other chemicals on the ground.And they mustn't use motorboats any more on the lake.All these may change people's lives.Only then can Lake Ponkapog be a beautiful,clean lake again.
56.In the past,the water in Lake Ponkapog was made clean byA.
A.forests         
B.rain     
C.birds      
D.fish
57.Chemicals from homes and businessesD.
A.are always clean       
B.can help the animals
C.are good for the lake   
D.get into the rainwater
58.Cleaner rainwater will meanC.
A.more boats on the lake      
B.more dirty things in the lake
C.a cleaner lake              
D.a dirty lake
59.To save Lake Ponkapog,people need toA.
A.be more careful about chemicals   
B.use the water
C.grow fewer plants in the gardens   
D.use more motorboats on the lake
60.The passage is aboutB.
A.boats on the Lake Pankapog   
B.why the water is dirty in Lake Ponkapog
C.clean rainwater              
D.dirty lakes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.We won't go to the park if it __________ tomorrow.(  )
A.rainB.rainsC.will rainD.will be rainy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.All the volunteers are willing to do such things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Can you give us somesuggestions (suggest) about how to learn English well?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Billy always loved blueberries.They were his favourite fruit.Today he was going to make juice with his uncle.His uncle likes to make juice out of everything.He made carrot juice,apple juice,vegetable juice,and more juices.But he had never made blueberry juice before!
First,Billy and his uncle went to a blueberry farm.They were each given a basket.They picked for an hour and got several pounds.It was hard work picking the little berries from the trees.Now Billy understood(明白)why they were expensive in the shops.
Next,they had to wash the fruit.Some of them still had leaves.Those had to be pulled off.Then the bad berries had to be thrown away.They washed the berries and made them air-dry.
After that,they pushed the blueberries through a strainer(过滤网).The strainer caught most of the seeds and skins,and only left a small glass of dark purple juice tothem.
When they tasted the juice,it wasn't very sweet.Billy's uncle didn't want to add white sugar to the juice.It was better to use a naturally sweet juice,like apple juice,pear juice,or grape juice.They used grape juice as a sweetener(甜味剂),because grapes had a similar colour to the blueberries.
Finally,they could drink it.It was a lot of work to make juice,but it sure was refreshing!
63.Billy's uncle hadn't madeB juice before.
A.carrot           
B.blueberry        
C.apple            
D.vegetable
64.Billy thought blueberries were expensive becauseC.
A.they were delicious                  
B.they had to be sent(送)to the store
C.it was hard to pick them from the trees    
D.there weren't many blueberry trees on the farm
65.The underlined word"them"in Paragraph 4refers toD.
A.blueberries      
B.farmers          
C.seeds and skins    
D.Billy and his uncle
66.The correct order of making blueberry juice isA.
①wash blueberries.②pick blueberries from trees.
③add grape juice to the blueberry juice   ④push the blueberries through a strainer.
A.②①④③
B.②①③④
C.②④③①
D.④①②③
67.The passage is mainly aboutC.
A.why Billy liked blueberry juice
B.where Billy got the best blueberries
C.how Billy made blueberry juice with his uncle
D.what Billy did on the blueberry farm with his uncle.

查看答案和解析>>

同步练习册答案