精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.There is always something that we can never forget.And it can really change our life.
Time is important for everyone.It organizes our everyday moments.However,1before I received a watch from my father,time never had any importance in my life.It organized my life and made me more responsible.
I received this gift on a Sunday.I had to go to the airport at 9:00am to pick up Uncle Jim and take him to my father's house.However,I was late because I hung out with my friends.Later on that day,around 11:00am,I remembered my uncle and went to the airport to meet him,but I was too late.He had left the airport and taken a taxi to my father's house.
I got to my father's house at 2:00pm that day.2Looking at my father's face,I felt ashamed (羞愧的) at that moment.My father asked me to sit next to him and he handed me this watch as a gift.Then he said,"Bob,did you have fun with your friends today?""Yes,Father,and I'm sorry about not picking up Uncle Jim,"I replied.He then said,"What you did was not very nice and you should be sorry for your actions.I think you should learn something from it,and this watch will be a reminder for you in your future life."3The watch is very important to me,not because of its price,but because of the lesson that I learned from it.
Today I still remember my father's words"Respect time and never be late for anything."

根据短文内容,完成下列各题.
66.请用"not…until…"改写文中1处划线句子,使其句意不变.I didn't realize the importance of time in my life until I received a watch from my father.
67.请改写文中2处划线部分,使其句意不变.When I looked at my father's face
68.请将文中3处划线句子翻译成汉语.这块手表对我来说非常重要,并不是因为它的价格,而是因为我从中吸取的教训.
◆请根据文章内容回答问题.
69.Why did Bob feel ashamed when he arrived at his father's house?He was too late to pick up his uncle
70.What lesson did Bob learn from his father?Respect time and never be late for anything.

分析 文章大意:总有一些东西我们永远不会忘记,它可以真正改变我们的生活.作者的父亲让他去接人,他没有按时到,所以他至今仍然记得父亲的话:"尊重时间,从不迟到."

解答 66题答案:I didn't realize the importance of time in my life until I received a watch from my father.考查细节理解题,根据文中的句意及要求,故答案是I didn't realize the importance of time in my life until I received a watch from my father.
67题答案:When I looked at my father's face考查细节理解题,根据文中的Looking at my father's face,故答案是When I looked at my father's face.
68题答案:这块手表对我来说非常重要,并不是因为它的价格,而是因为我从中吸取的教训.考查细节理解题,根据文中的3The watch is very important to me,not because of its price,but because of the lesson that I learned from it,故答案是这块手表对我来说非常重要,并不是因为它的价格,而是因为我从中吸取的教训.
69题答案:He was too late to pick up his uncle考查细节理解题,根据文中的I remembered my uncle and went to the airport to meet him,but I was too late可知 我记得我叔叔去机场接他,但我太晚了,故答案是He was too late to pick up his uncle.
70题答案:Respect time and never be late for anything考查细节理解题,根据文中的Today I still remember my father's words"Respect time and never be late for anything."可知 他至今仍然记得父亲的话:"尊重时间,从不迟到."故答案是Respect time and never be late for anything.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

19.Welcome to Youth Radio,your radio.Here we're proud to introduce three Amazing Kids.
Gina,who is thirteen years old,got first prize in the"Young Cook of the Year"competition and she wants to write a recipe book for kids."I want it to be fun to read and easy enough for children to use,"she says.Gina learned by watching her father,who's also good at cooking,in the kitchen.She wants to encourage other children to cook because"everyone needs to eat so it's a skill that will always be useful!"
Seventeen-year-old Brian used to love running until he was hurt in a serious accident three years ago.He lost part of one leg and didn't even expect to walk again.Now he's an athlete who has recently taken part in a long race."After my accident I wanted to give up,"he says."But now I'm happy to be alive and able to continue running."
Helen has always been good at science,but she thought it was too difficult to become an inventor.Then she heard about an accident that had happened when a car hit a train in her town."That gave me an idea,"says the clever sixteen-year-old.It took her over a year to invent a small special machine that tells car.drivers when a train is coming.One company is already interested in selling it,so it may be in he shops soon!
Do you know a child like them?Please e-mail us at amaxingkids@mail.com and tell us why he or she should be on our radio.Thank you.

71.What was Gina the winner of?"YouthCookoftheyear"competition.
72.Does Gina want to write a children's recipe book?Why?Yes,she does.Shewantstoencourageotherchildrentocook
73.Why is it surprising that Brian is an athlete?Hewashurtinaseriousaccidentthreeyearsago and lostpartofoneleg
74.What is Helen's new invention used for?Ittellscar driverswhenatrainiscoming
75.What do you think the three Amazing Kids are like?Creative.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

20.Most of us have never thought about building an educational toy by ourselves.If we need a learning toy or something,we simply go to the nearest store and buy it.However,things are not as easy in third world countries.With families even having no food to put on the table,buying toys,especially the educational ones,is the last thing on the parents'minds.
So how can one get these kids interested in science?This was a question that worried the Indian engineer Arvind Gupta so much that he decided to give up a good job and spend his life making toys from trash,things that people no longer want or need!
Mr.Gupta began teaching in the 1970s.While still an engineering student at the Indian College of Technology,he volunteered to teach the children who could not afford to go to school.Upon graduation,he found a good job at India's Tata Motors and spent the next five years designing cars.
But he soon realized that this was not something he wanted to do for the rest of his life.So he took a year's training course and took part in the Hoshangabad Science Teaching Program whose aim was to make science fun and exciting for poor children using available materials.
Mr.Gupta found the whole project so satisfying that he decided to leave his high-paying job and focus his attention on designing educational toys that were not only cheap and easy to build,but are also full of scientific principles(科学原理),so that children could get interested in this interesting subject.
When the Internet started becoming a more widespread learning tool,Mr.Gupta created a Toys from Trash website and also recorded over 250YouTube videos.
Today,over 50,000children and teachers visit the website daily to download the videos for the toy creations based on cool science.Some young children have become so inspired (鼓舞)that they have even won international science competitions with the help of his creations.

93.What are these educational toys made from?They are made from things that people don't want or need.
94.Did Arind Gupta start building educational toys as soon as he graduated from the college?No,he didn't.
95.Who did Mr.Gupta build these educational toys for?He built these educational toys for children (and teachers )in third world countries.
96.How are the educational toys designed by Mr.Gupta?They are cheap and easy to build and full of scientific principles a s well..
97.What did Mr.Gupta do to introduce his educational toys?He created a website and recorded educational videos so that children and teachers can learn.
98.How can these educational toys help the children in third world countries?They help make science fun and exciting for poor children using available material..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Zhai Zhigang has been chosen for a manned space mission(任务)for a third time.In preparation for ShenzhouⅤ,China's first manned space flight,Zhai was part of the first three-man team of Chinese astronauts.However,Yang Liwei was finally chosen to go on flight.Later,Zhai was also one of the six astronauts in final training for ShenzhouⅥ.However,he and his partner,Wu Jie,lost the chance to make the flight to another pair,Fei Junlong and Nie Haisheng.Zhai said that he only cared for the safety of his colleagues(同事).They were not to win honors,but they were expected to carry out the dangerous space mission.
He was born into a poor family in 1966in Helongjiang Province.His mother supported the family by selling snacks on the streets.Although his mother was poor,she tried to educate her children.Zhai joined the Chinese air force in 1985and became a pilot.In 1998,Zhai became one of China's first generation of 14astronaut candidates(候选人).Zhai's mother died while he was training for ShenzhouⅤin 2003.His family kept the news from him so he would't leave the training.By the time Zhai got home,it had been three days since his mother's death.Looking at his mother's photo,Zhai burst into tears.His mother influenced(影响)him most and he will never forget her deep love.

51.How many times has Zhai Zhigang been chosen for a manned space mission?C
A.Once.
B.Twice.
C.Three times.
D.Four times.
52.How did he feel when he lost the second chance?B
A.He felt sad and unfair.
B.He only cared about the safety of his colleagues.
C.He felt nothing.
D.He was angry not to be chosen.
53.How old was he when his mother died?B
A.40.
B.37.
C.28.
D.42.
54.Who influenced him most?A
A.His mother.
B.His father.
C.His teacher.
D.His friend.
55.This passage mainly tells us thatD
A.Zhai Zhigang joined the Chinese air force in 1985.
B.Zhai Zhigang's mother loved him very much.
C.Zhai Zhigang was born into a poor family in 1966.
D.something about Zhai Zhigang.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.阅读下面短文,并根据所读内容,在文章后第62-71小题的空格里填入一个最恰当的单词.
Hey!Mother's Day is coming.Have you planned something good for your mom?If not,try one of these tips.
What's Her Favorite?
Most teens don't know what their mom's favorite is.You do?Then,what are you waiting for?Buy her something she likes and wrap it carefully.The best time to give her that is while she is sleeping at night.Put it on the drawer next to her so that when she wakes up she'll be surprised to see it.
Treat a Queen
Your house is a palace with a king and queen (it doesn't matter if you're rich or poor).Our mother is the real queen in our life and in our family though her duties make her look like she is not.Give the lady a day off and you can do the housework.
Because of stress and the problems that she is facing right now,she doesn't look good any more.Perhaps you could take some of your savings to treat her in a salon or the department store.Then,choose nice clothes that would make her look beautiful!
Have Some of Your Time
Our mothers have special memories in mind.It is the time that they gave birth to their healthy baby.How about you?What's your best moment with her?Have you ever had a good time with your mother not talking about your problems and arguments?Have you ever told her how much you thank her for the life she gave to you,the time she cared for you?Maybe you can tell her how happy you are when she was there looking after you during your painful days in your life.
Tell the magic words
Life is short.We don't know what will happen tomorrow.Those three words can make her heart jump for joy,you know?Just tell her"I love you!"and it would make her smile so sweetly.Just try!We don't want to miss a thing,right?
Tips on (62)how/ways to make your mother happy
Buy a (63)gift/present for your motherBuy her something that she (64)likes best;
Put it on a drawer next to her to give her a (65)surprise.
Treat your mother as a queenDo the housework instead of her to make her (66)rest;
Buy her nice clothes to make her (67)beautiful again.
Have some of your timeRemind her of your best moment with her;
Don't (68)talk with her about some problems;
Tell her you were so happy when she (69)took care of you during painful days.
Tell the magic wordsTell her"I love you!"to make her heart jump for (70)joy/happiness/delight.
Just have a (71)try and take action right now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.For most people,the word"fashion (时尚)"means"clothes".But people may ask the question,"What clothes are in fashion?"And they use the word"fashionable"in the same way:
"She was wearing a fashionable coat.His shirt was really a fashionable color."
But of course there are fashions in many things,not only in clothes.There are fashions in holidays,in restaurants,in films and books.There are even fashions in school subjects,jobs…and in languages.
Fashions change as time goes.If you look at pictures of people or things from the past,you will see that fashions have always changed.An English house of 1750was different from one of 1650.A fashionable man in 1780looked very different from his grandson in 1860.
Today fashions change very quickly.Some of this is natural.We hear about things much more quickly than in the past.Newspapers,radios,telephones and television send information from one country to another in a few hours.
New fashions mean that people will buy new things,so you see there is money in fashion.

51.Most people think that"fashion"meansD.
A.subjects          
B.holidays         
C.books           
D.clothes
52.ByBwe can see that fashions change as time goes.
A.finding a job                         
B.looking at pictures
C.eating in a restaurant                  
D.wearing a fashionable coat
53.In the 5th paragraph the writer mentionsBkinds of ways to send information.
A.three            
B.four            
C.five              
D.six
54."There is money in fashion"meansC.
A.people like fashion and money          
B.fashionable things are expensive
C.one can make money through fashion    
D.a fashionable man makes much money
55.The passage is mainly aboutA.
A.the changes of fashions               
B.the kinds of colors
C.the money in fashion                 
D.the differences between houses.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.阅读下面短文,根据所读内容,在文章后62-71小题的空格里填入一个最恰当的单词.每空一词.
Travelling is a very good activity.When you get tired of your work or study,and when you you are not busy,you can go to a beautiful place to enjoy the beauty of nature or other cities.You can take in fresh air,meet different people and make friends with them.It is good for your health to do so.
But sometimes,travelling is not an enjoyable thing.For example,the weather can be changeable too often,when you get tired of your work or study,and when you have free time.You may catch a cold or be ill while travelling.The worst thing is some bad persons may steal your money.All these may happen to a tourist.
When you go on a trip,you must get everything ready.Firstly,you must have clear information about the weather.Secondly,ask a friend to go with you so that you can help each other.Thirdly,you must be careful everywhere and try not to cause accidents.If you do this,you will surely enjoy our travel.
The title of this article(62)Travelling
(63)Advantagesof travellingThe activity is good.When you are tired of your work or study,and when you are (64)free,you can go to a beautiful place to enjoy the beauty.You can also (65)breathe/enjoy fresh air,meet different people and make friends.
Disadvantages of travellingBut at (66)times,travelling is an (67)unenjoyable thing.For example,the weather can often (68)change.You may catch a cold or get ill while travelling.The worst thing is the persons  called (69)thieves may steal your money.
Other things about travellingBefore going on a trip,you should (70)prepare you everything.Firstly,you must have clear information about the weather.Secondly,ask a friend to go with you so (71)that each of you can get help.Thirdly,you must be careful everywhere and try not to cause accidents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Building blocks(积木) are still one of the most popular traditional toys today.Their interesting design and easy use attract children of all ages.Most traditional toys,like building blocks,were first made of wood.Today,wooden building blocks are still used,(A)______ now there are several other types of building blocks to choose from,like plastic building blocks.
Children build all kinds of things that they see in everyday life with building blocks.This gives them the chance to learn new things and life skills.
(B)积木能帮助孩子练习他们的语言.Most children talk to each other as they build things with these traditional toys.This type of toy also helps develop the skills that children need in life.As they begin to join groups playing with building blocks,they learn to take turns,to share,and to solve problems with others.However,these are not the only advantages of playing with building blocks. (C)The building blocks also help develop children's skills in math and science.They allow children to work according to the steps of scientific discovery,(D)_____are first to watch and think,and then to test.Traditional toy building blocks also come in different shapes,colors and sizes.These types of building blocks encourage children to develop skills in dividing things.
(E)Playing with building blocks is not only fun but also very helpful.Maybe that is the reason why building blocks are still favorite today.

76.在短文的 (A),(D)处填入适当的单词.
A:but  D:which
77.完成划线(E)处的同义句.
Playing with building blocks isboth funand very helpful.
78.把(B)处的句子翻译成英语.Building blocks can help children to practice their language skills.
79.把(C)处句子翻译成汉语.积木还有助于开发孩子数学和科学方面的技能.
80.根据短文内容,回答下面的问题.
What were traditional toy building blocks made of?Wood.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.What are students going to do in the New Year at Green High School?
Here are the results of the survey about their New Year's resolutions.Almost all of the students are going to work harder at their lessons and want to get good grades.Most students are going to exercise more.They want to be healthier in the New Year.Some girl students are going to eat more vegetables and do more sports to keep healthy.Some students are going to find part-time jobs.They want to make a lot of money and give it to charities(慈善机构).Well,there are also students who hope to have less homework in the New Year.

36.The survey is about students'C at Green High School.
A.health                         
B.homework
C.New Year's   resolutions       
D.lessons
37.Almost all of the students want to get good grades.They shouldD.
A.practice basketball every day     
B.take  acting lessons
C.study computer science    
D.work harder at their lessons
38.Some girls want to keep healthy,so they are going toD.
A.work harder at their lessons   
B.eat more vegetables
C.do more sports               
D.both B and C
39.Why do some students want to get part-time jobs?B
A.They want to be fit.
B.They want to make some money.
C.They want to help others.
D.They want to have less homework.
40.Which sentence is RIGHT?D
A.Some students hope to have more homework.
B.Some students want to take a vacation.
C.There are no students to do homework.
D.This is a passage about the New Year's resolutions.

查看答案和解析>>

同步练习册答案