精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Liu Wei,who plays the piano with his toes,was finally crowned(荣获)champion of
China's Got Talent.He was only ten years old when his arms were lost.At that time he was very sad.He soon realized he had a choice to make.
"For people like me,there are only two choices.One is to give up all dreams,which will lead to a quick,hopeless death.The other is to struggle(争取)to live an outstanding life."said Liu Wei.
His dream was to be a pianist and his outstanding life included an appearance on China's Got Talent and an unforgettable performance playing the wonderful"Marriage D'amour"with his two feet on the piano.
Of course,he had a bad time before playing the piano so well.He told judges(评 委)that teaching himself to play the piano with his feet was hard,but he also said his mother inspired(鼓舞)him and he wanted to make his parents proud.
When he plays the piano,you can't believe that Liu Wei is able to play so well with only his toes.The audience was surprised.The judges called Liu Wei"a wonderful man".

73.Liu Wei plays the piano withC.
A,his head        
B.his hands        
C.his toes       
D.his shoulders
74.When Liu Wei lost his arms,he wasB.
A.eight years old        
B.ten years old
C.twelve years old        
D.twenty years old
75.D taught Liu Wei to play the piano.
A.His parent        
B.His teacher    
C.His grandfather        
D.Nobody
76.Which of the following is True according to the passage?A
A.Liu Wei's parents are proud of him.
B.Liu Wei is a blind man.
C.Liu Wei's dream is to be a violinist.
D.Liu Wei has a bad time all the time.
77.What is the best title for the passage?D
A.A Smart Man        
B.A Funny Man
C.A Clever Man        
D.A Wonderful Man.

分析 刘伟在中国非常有名,因为他可以用脚趾弹钢琴.一天,刘伟只有十岁时,他和一些朋友玩一个游戏.因为触到电,他失去了双臂.刘伟的梦想是成为一名钢琴家.他争取让自己的生活精彩,他想在上中国达人秀,进行一次难忘的表演,用他的双脚演奏《梦中的婚礼》.他成功了.在此之前很多次他想放弃,他的父母鼓励他坚持,他也想要让他的父母自豪,最后终于经过努力成功了,获得了中国达人秀的冠军.当他用双脚弹钢琴的时候,你简直不敢相信.评委称刘伟是一位奇人.

解答 73.答案:C.细节理解题,根据第一句Liu Wei,who plays the piano with his toes可知刘伟是用脚趾弹钢琴,故选C.
74.答案:B.细节理解题,根据第二段He was only ten years old when his arms were lost.可知是十岁的时候,故选B.
75.答案:D.细节理解题,根据第四段He told judges(评 委)that teaching himself to play the piano with his feet was hard可知他是自学,故选D.
76.答案:A.细节理解题,根据第四段he also said his mother inspired(鼓舞)him and he wanted to make his parents proud.可知他想要让他的父母自豪,他确实成功了,故选A.
77.答案:D.细节理解题,本文是介绍王伟的故事,结合最后一句The judges called Liu Wei"a wonderful man".可知评委说刘伟是一位奇人,故选D.

点评 阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---How do you like the movie Forever Young?
---It's meaningless.I regret ________ it.(  )
A.watchB.to watchC.watchedD.watching

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

16.根据对话内容,用适当的短语或句子将对话补充完整.
A-Tom    B-Linda    C-attendant(服务员)
A:Hi,Linda.Come in!
B:Hi,Tom.I came here this morning,but you weren't in.(41)Where did you go?
A:I went to the city park.My classmates and I volunteered to clean it up.After working so long,I feel so tired and hungry.
B:You did a good job!As you're tired,(42)We can telephone the restaurant to order some fast food.
A:Telephone the restaurant?I agree with you.But I think fast food is bad for our health.(43)Would you like to eat dumplings?
B:Dumplings?I love them,too.
(Dial the telephone number)
C:Hello!This is Lucky Restaurant.(44)Can I help you?
A:Yes,please.I'd like half a kilo of beef dumplings with onions and two bottles of apple juice.
C:(45)Anything else?
A:No.That's all.How much are they?
C:They are 40yuan.What's your address?
A:15Peace Road.
C:Your order will be sent as soon as possible.
A:Fine.I'll be waiting.Goodbye!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.This red sweater is too expensive.Can you show me a ______ one?(  )
A.cheapB.the cheapC.cheaperD.more cheaper

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.Alice does the shopping on Sundays.(改为否定句)
Alicedoesn't do the shopping on Sundays.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.My mother often tells me _______ others when they are in need of help.(  )
A.to helpB.helpC.helpingD.helped

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.Your bedroom is clean and tidy.(改为感叹句)
How   clean and tidy your bedroomis!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Some people say that madness(疯狂) and genius(天才) often come together.This is really true for the painter Vincent Van Gogh from Holland.
Van Gogh is famous for his amazing use of color and shape in his painting.Born in 1853,he was painting at a time when art was changing.A long time ago,artists tried to make their paintings look real like photographs.But later on,art became more about the artist's own ideas.If you see a painting of Van Gogh,it won't look like the real world.It will look even more beautiful.
Some of Van Gogh's most famous paintings are of natural scenes and flowers,such as Sunflowers.He also painted many wonderful self-portraits(自画像).Though Van Gogh had his gifts  in his art,he was a troubled man.Once,he even cut off his own ear.
Van Gogh is now one of the world's most famous artists.But he died at the age of 37,alone and poor.Almost nobody knew or cared about his art at that time.Although he was a great genius,he suffered greatly.Some people say that his madness led to his success in his art.

41.Where was Van Gogh from?C
A.England 
B.America 
C.Holland 
D.France
42.What's the underlined word"gifts"mean?B
A.礼物
B.天赋
C.赠予权
D.廉价品
43.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.Van Gogh was a troubled man,and once he cut off his own ears.
B.When Van Gogh died,his paintings was very famous immediately.
C.Some people think that Van Gogh's madness caused his success in his art.
D.Van Gogh's paintings are both like the real world and even more beautiful.
44.Which column(栏目) is the passage from?A
A.Famous people 
B.News bite 
C.Star talk 
D.Around the world
45.According to the passage,what would happen to Van Gogh after he died?C
A.People thought he was a mad man.
B.His paintings changed the whole art world.
C.People gradually(逐渐地) found his paintings were very great.
D.He was good at using color and shape in his paintings.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

4.Mr.Dawson was bad-tempered and everyone in town knew it.Kids knew not to go into his yard to pick an apple,because old Dawson,they said,would come after you with his gun.
One Friday,12-year-old Janet was walking out with her friend Amy.They had to go by Dawson's house,but as they got close,Janet saw him sitting on his front porch and suggested they cross over the street.Like most,she was afraid of the man.
Amy said not to worry.When they got close enough,Dawson looked up with his usual frown(皱眉.,but when he saw it was Amy,he gave a broad smile.
Amy smiled back and told him Janet was staying overnight with her they were going to listen to music and play games.Dawson told them that sounded fun,and gave them each an apple.
Later,Janet asked Amy,"Everyone says he isn't generous.Actually he's the meanest man in town.How come he was so nice to us?"
Amy explained that when she first started walking past his house,he wasn't very friendly,but she pretended he was wearing an invisible smile and so she always smiled.It took a while,but one day he half-smiled back.
After a while,he started smiling real smiles and then talked to her.She said he always offers her an apple now,and is always very kind.
"An invisible smile?"questioned Janet.
"Yes,"answered Amy,"My grandma told me that if I pretended I wasn't afraid and pretended he was smiling an invisible smile at me and I smiled back at him,sooner or later he would really smile."
If we remember that everyone wears an invisible smile,we too will find that most people can't resist our smile after a while.
It's so easy to get caught up in everyday life that we forget how simply we can bring cheer to ourselves and others.Giving a smile takes so little effort; let's make sure that we're not the ones that others have to pretend are wearing invisible smiles.

88.What did people in town think of Mr.Dawson?They thought he was bad-tempered..
89.Why did Janet suggest they cross over the street?Because she was afraid of Mr.Dawson..
90.What did Mr.Dawson do after he saw Amy and Janet?
He smiled andgave them each an apple.
91.Mr.Dawson was not friendly to Amy when she first walked past his house,was he?No,he wasn't..
92.How did Amy make Mr.Dawson nice to her?Smiling all the time..
93.What can we learn from the story?What's the best title of the passage?I think we should be nice to others.Always keep smiling..

查看答案和解析>>

同步练习册答案