精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.My name is Susan.I am a junior high school student.I like my school and my friends.I like my school because we have good teachers.They teach us many things.But then,I don't understand lots of things about school.I don't understand why we have to take so many tests.I have to take a heavy school bag with many books in it.I may have a test anytime.I don't like taking test all the time.You wonder if I LIKE MY SCHOOL LIFE.It is hard for me to answer this kind of question.On one hand I am not happy because there are so many tests in the school; on the other hand I can make good friends in school.
41.We can know that Susan's school life is.C
A.pretty good  
B.very boring  
C.not relaxing
42.Why doesn't Susan sometimes like her school life?B
A.One of her teachers doesn't like her.
B.She has to take a lot of tests.
C.Her teachers don't work hard.
43.Which one is not true?A
A.Susan doesn't like studying and she only wants to play.
B.The teachers in school teach Susan and other students many things.
C.Susan thinks her teachers are good.
44.What does the underlined word"wonder"mean?C
A.Tell  
B.Wait to do something 
C.Want to know
45.Does Susan really like her school life?B
A.Sure,she likes it very much.
B.It's hard to answer this question.
C.No,she doesn't like it at all.

分析 这篇短文介绍了Susan,一位初中生对于学校生活的一些困惑,短文没有明确的说明苏珊到底是不是喜欢学校生活.

解答 41.C细节理解题.通过文章的描述,Susan要进行那么多的考试、不得不背着沉重的书包等等,说明Susan的校园生活并不轻松.故选C.
42.B细节理解题.通过文中原句On one hand I am not happy because there are so many tests in the school;可以得知Susan有时不喜欢在学校有那么多次的考试,这是她有时候不喜欢学校生活的原因.故选B.
43.A细节理解题.通过文中原句 like my school because we have good teachers.They teach us many things.可以得知Susan是喜欢学习的,只是不喜欢那么多考试.故选A.
44.C细节理解题.通过You wonder if I LIKE MY SCHOOL LIFE这句话后面的描述,Susan对她的校园生活有很多纠结的地方,可以得知wonder的意思是"想知道".
55.B细节理解题.通过文章最后的描述Susan既不喜欢学校里那么多的考试,又喜欢在学校交朋友,可以得知很难知道她是否真的喜欢她的校园生活.故选B.

点评 本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文中中心内容.答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Want to stay away from colds?Put on a happy face.
Compared to unhappy people,those who are cheerful and relaxed are less likely to suffer from colds,according to a new study.It's possible that being happy helps the body fight illnesses,say the researchers from New York University.
"It seems that positive feelings may reduce the danger of illness,"said the study's chief researcher Sheldon Cohen.
In an earlier study,Cohen found that people who were cheerful and lively caught coughs and colds less often.People who showed feelings were also less likely to tell their doctors that they felt ill.
In this study,Cohen's interviewed 193adults every day for two weeks.During the interviews,the people told researchers about were given colds by doctors and had to stay alone in a room for six days.
The results showed that everyone in the study was equally likely to get ill.Buy for people who said they felt happy during the research period,their illness are less serious and lasted for a shorter time.
Cohen believes that when people experience positive feelings,their body may produce a chemical that helps fight illness and disease.So if you are worried abut your health,look on the bright side more often.
51.Which of the following was NOT a part of the study?D
A.People talked about their feelings every day.
B.People were kept alone for six days.
C.People were given colds by doctors.
D.People were made to feel unhappy.
52.What did the study find?D
A.People who felt happy never got ill.
B.People's feelings didn't influence their health.
C.People with good feelings became ill more easily.
D.People with positive feelings had less serious illnesses..
53.According to Cohen,which of the following may help fight illness?C
A.Eating.
B.Crying.
C.Laughing.
D.Sleeping.
54.This passage is a/anB.
A.advertisement
B.newspaper report
C.story
D.scientist's diary
55.What is the best title for this passage?A
A.Smiles can fight colds
B.Cause of colds found
C.The danger of colds
D.How people get sick.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

20.computer,it,to,is,pleasure,play,games
It is pleasant to play computer games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.It's important for usto learn(learn) all the subjects well at school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.the spring outing,where,are,for,going,we (?)
Where are we going for the spring outing?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.
hate,because,say,sad,argue,shout,tell,happy,get,day
Please tell me what to do with my daughter.We (51)agrue a lot.I can feel that she has a lot of anger inside and she (52)hates me.We have no proper communication for a long time.I love her very much and I want to make her (53)happy.I always give her what she wants except for(除了) going to a private(独立的) university (54)because we don't have enough money for it.And that makes her feel very (55)sad.
One day she (56)got very angry with me because of some small things.She started (57)shouting at me and she talked really fast.I told her to stop so that she could hear what I was (58)saying.But she didn't  to me and went out.I started crying.
It has been four (59)days and we still don't talk to each other.I want to get on well with her but it seems that she is pushing me away.She doesn't want to (60)tell me about her anger.What should I do?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

1.A:Hello,Jane.
B:Hi,Peter.(81)What are you doing now?
A:I'm watching TV show.
B:(82)Is it interesting?
A:No,it's kind of boring.What about you?
B:(83)I'm doing my homework
A:Do you have lots of homework to do?
B:(84)No,not much.
A:Let's go to the zoo after you finish your homework.
B:That sounds good.(85)See you
A:See you then.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.那盏灯已经开了一整天了.
The lights have been on for the whole day..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Thank you very much for giving me this beautiful card.
---_________________________________(  )
A.Really,do you like it?B.It's only a little thing.
C.Is it beautiful?D.I'm glad you like it.

查看答案和解析>>

同步练习册答案