精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据表格内容,选择最佳答案。

Anna: I work in a bank on workdays. My home is about twenty kilometers from my office. I usually go to work by train. I usually get up at 6:30 a.m. and take the train at 7:00 a.m. It usually takes me about thirty minutes to get to my office. I am never late for work.

Joe: I am a student. My home is not far. I can go to school on foot. It takes me about forty minutes. But I often go to school by boat because it is more fun. It takes me about twenty minutes.

Nancy: I'm a waiter. I work in a restaurant from Monday to Friday. I often go to work by bus. It is about five kilometers from my home to the restaurant. It takes me about twenty-five minutes to go to work. Sometimes, I am late for work because there are too many cars and buses on the street.


(1)Anna usually gets to her office at about ______.
A.6:30 a.m.
B.7:30 a.m.
C.7:00 a.m.
D.8:00 a.m.
(2)Joe often _______ to school.
A.takes a bus
B.takes a train
C.walks
D.takes a boat
(3)Nancy lives about ______ kilometers from her working place.
A.ten
B.fifteen
C.five
D.fifth
(4)Who is sometimes late for work?
A.Nancy.
B.Joe.
C.Anna.
D.Anna and Nancy.
(5)How long does it take Joe to get to school?
A.Thirty minutes.
B.Twenty minutes by boat.
C.Forty minutes on foot.
D.B and

【答案】
(1)B
(2)D
(3)C
(4)A
(5)B
【解析】这是一篇介绍三个不同职业的人的基本情况。Anna是一名银行职员,坐火车上班,从来不迟到。Joe是个学生,有时步行上学,有时坐船。Nancy 是一名餐馆服务员,因为交通拥挤,有时上班迟到。
(1)细节理解。根据文中I usually get up at 6:30 a.m. and take the train at 7:00 a.m. It usually takes me about thirty minutes to get to my office.可知,Anna在大约7点半到办公室。所以答案是B。
(2)细节理解。根据文中But I often go to school by boat because it is more fun.可知,Joe经常乘船去学校。所以答案是D。
(3)细节理解。根据文中It is about five kilometers from my home to the restaurant.可知,大约是5千米。所以答案是C。
(4)细节理解。根据文中Sometimes, I am late for work because there are too many cars and buses on the street.可知,Nancy有时候工作迟到。所以答案是A。
(5)细节理解。根据文中But I often go to school by boat because it is more fun. It takes me about twenty minutes.可知,乘船花费Joe二十分钟的时间。所以答案是B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

拿大中学生Peter在你校学习期满,回国后写一一封感谢信,同时指出了同学们的一些不良行为。假如你是学生会主席李华,请根据要点提示给Peter回一封电子邮件。

要点提示:

1. 表示感谢;

2. 表达意愿(告别高声喧哗、乱丢乱扔等不良行为);

3. ……

要求:

1. 80词左右。开头和结尾已给出,不计入总词数。

2. 文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称。

Dear Peter,

I’m glad to receive your email.

_____________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________

Best wishes!

Yours

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Writing (作文):

Write a passage of at least 60 words about the topic "How to Celebrate Graduation."(以“如何庆祝毕业”为题写一篇不少于60词的短文,标点符号不占格。)

Situation:临近毕业,班里的同学们打算举行一次毕业庆祝活动,他们在讨论征集庆祝活动的建议。以"How to Celebrate Graduation"为题写一篇英语短文,谈谈你的建议并陈述理由。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】作为一名中学生,你在家和学校里总有这样和那样的规则,请你根据提示介绍一下自己的家规和校规,并说说你对这些规定的看法。句型要多样化,要用上 must, have to, can和can't, 不少于60个词。
上学时间有哪些规则要遵守。
周末有哪些规则要遵守。
对这些规则提出自己的看法。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
John comes from England. When he comes to China, his friends 1 him something about the traffic(交通) rules in China. People drive on the left 2 England, but people should drive on the right here. Before you cross a street, you must look 3 ways—look left, look right and look left again. 4 remember the traffic moves on the right, or some cars and buses 5 hurt (伤害)you. In the morning and the evening, when people go to work and 6 back from work, the streets are very 7. That's to say, there are many people and cars on the road. 8 it is the most dangerous time. When you want to go across the 9, you must wait for the green “walk” sign(指示牌). In China, you can always ask the policeman for help when you 10 your way.
(1)A.tell B.say C.speak D.talk
(2)A.from B.in C.for D.at
(3)A.every B.all C.both D.each
(4)A.Never B.Sometimes C.Often D.Always
(5)A.mustn't B.have to C.can't D.may
(6)A.come B.run C.be D.relax
(7)A.free B.busy C.clean D.dirty
(8)A.And B.But C.So D.Because
(9)A.street B.road C.river D.A and B
(10)A.make B.lose C.find D.go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Don Ritchie, a famous Australian man. For nearly 50 years, he successfully stopped 160 people from killing themselves at a cliff(悬崖) called ‘the Gap’ with just a kind word and a smile.

Ritchie had served in the Royal Australian Navy during World War II. In 1964, he moved into a house on Old South Head Road. He began saving strangers soon after.

Ritchie was a real gentleman who purposely chose to live right across the street from ‘the Gap’, just because he wanted to continue saving lives. He would wake up every morning and look out of the window for anyone standing too close to the edge of the cliff. If he saw someone and thought they might jump, he would simply walk over with a smile and say, Is there something I could do to help you?” That sounds very simple, but it worked Ritchie tried to have a talk with these people and ended up inviting them back to his house for tea or breakfast.

In 2006, Ritchie was given the Medal of the Order of Australia for all his saving lives. In 2010, he and his wife were named Woollahra Council’s citizens of the year and in 2011, he was given the Local Hero Award for Australia by the National Australia Day Council.

In a situation where most would turn a blind eye, Don has taken action. With such simple actions Don has saved a number of lives. Don’s story touched the hearts of all Australians and challenged us to rethink what it means to be a good neighbor.

【1】What is the nationality of Don Ritchie?

A. American. B. Canadian.

C. Australian. D. Britain.

【2】Why did he choose to live right across the street from ‘the Gap’?

A. Because he wanted to be proud of himself.

B. Because he wanted to continue saving lives.

C. Because he would like to talk with strangers.

D. Because he would like to enjoy the view outside.

【3】When was he given the Local Hero Award for Australia?

A. In 1964. B. In 2006.

C. In 2010. D. In 2011.

【4】What can we learn from the passage?

A. It’s important for him to get these prizes.

B. He saved people through giving them money.

C. We should rethink how to be a good neighbour.

D. He stopped 210 people from killing themselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】短文填空。

根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。

In 1971 , a poor young man was traveling across the country , trying to make a new start for himself . On the way, he had completely run out of 【1】 , so he had no food to eat and had to live in his car.

This continued until one morning. After a week of sleeping in his car , he walked into a restaurant and ordered a big breakfast . After eating his first good meal in weeks, he found he had to 2 to the waiter, telling him he had lost his wallet . He was so embarrassed that his face turned red. The waiter, also the owner, walked behind the young man’s seat. He bent down(弯腰), and stood up 3 a $20 bill in his hand . It seemed as if it had fallen on the floor. “Son, you must have dropped this . the owner said . The young man was so 4 that he couldn’t believe his eyes ! He quickly 5 for the breakfast and headed west.

On the way out of town, he realized, Maybe 6 dropped the money at all . Maybe the owner of the restaurant just knew I was in trouble and he helped me in a way that didn’t embarrass me . What a kind person he is ! 7 I have the chance in the future; I will do the same to help others.

Now older, the man lives near Kansas City. Each year he gives away thousands of dollars to poor people. He is 8 as the “Secret Father Christmas”, because at Christmas time each year, he personally hands money out to those homeless people on the streets. Last year, he gave more than $50,000 away in Kansas City.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

今年入冬以来,以北京为首的各大城市雾霾(haze)情况越来越严重,整个国家的空气污染状况令人担忧。作为一个中学生,你对我国空气污染的看法是什么呢?请分析空气污染的现象,原因,应对措施,写一份英文的倡议书,呼吁大家保护环境,减少对空气的污染。

要点提示:

1. 我国空气污染的现象。(至少写2点)

2. 空气污染产生的原因。(至少写2点)

3. 减少空气污染的措施。(至少写2点)

要求:

1. 80词左右,开头已给出,不计入总词数。

2. 文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称。

Dear students,

As we all know, hazy days have been influencing our lives a lot in recent years . That warns us of the serious air pollution. ______________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读并选择最佳选项。 请阅读下面的短文, 并从下列各题所给的A、B、C、D三个选项中, 选择最佳选项。
Alex, Nicole and Vickie are friends. They live in the same neighborhood. They want to make some money to buy Christmas presents.
"We need to print out fliers(传单) and pass them around to all the houses, "says Nicole. Alex's dad helps them print out fliers. The three friends go to all the houses and put a flier in everyone's mailbox.
"It's winter," says Vickie. "There is lots of snow on the ground. Maybe people will need us to sweep the snow for them."
First, Mrs. Jones hires the children to sweep the snow from her driveway(车道). She says, "I have twin baby girls. I am much too busy to sweep the snow myself."
Then, Mrs. Smith calls them. She says, "I am very old, and the snow is much too heavy for me to move."
Then, Mr. Lee visits them. He says, "My garden is much too big to sweep all by myself. Can you help me?"
The children work very hard sweeping the snow. It is cold, but they also have great fun. They make 30 dollars in all. Now they can buy nice Christmas presents for their friends and families.
(1)Whose idea is it to make money by sweeping the snow?
A.Alex's.
B.Nicole's.
C.Vickie's.
D.Alex's Dad's.
(2)How does Alex's dad help?
A.He gives them some money.
B.He helps them sweep the snow.
C.He prints some fliers for them.
D.He puts the fliers in mailboxes.
(3)What does the word "hire" mean in Chinese?
A.出租
B.雇佣
C.命令
D.欺骗
(4)Why does Mr. Lee ask the children for help?
A.He is too busy with his babies.
B.He is too old to sweep snow.
C.His garden is much too big.
D.He wants to help the children.
(5)The passage is mainly about ________.
A.helping others
B.making money
C.spending holiday
D.buying presents

查看答案和解析>>

同步练习册答案