精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Most people hope to have a memory which helps them succeed in study,work and life.Can memory be improved?Luckily,hundreds of studies in the past 50years have already given us a definite answer.
A healthy lifestyle keeps your brain young and memory sharp.First of all,it is necessary to have a healthy diet.Eating more food rich in B vitamins and Vitamin E,such as vegetables and lean meat,helps you have a better memory.Doing exercise can keep your brain alive,too.Proper exercise provides much needed oxygen for the brain.Running,riding a bike,swimming and even walking two or three times a week are helpful.Moreover,getting enough sleep is important.Only when your brain gets a good rest,can it work well.The healthier your lifestyle is,the better your memory will become,but do not expect a sudden change---it takes a long time to make a difference.
Memory skills help you remember things better.The following three are the most widely used.Chunking*is a way of remembering a piece of information by cutting it into smaller ones.For example,to memorize a ten--digit telephone number 2127983630,you can divide the digits into three groups:first 212,then 798,and lastly 3630.This method is far more effective than remembering a string of 10digits.Organization means organizing information into groups of the the same kind.For example,trees,grass and flowers are plants; tigers,panadas,horses and cows are animals,Imagery is remembering newly learnt information by using your imagination and connecting it with something that you are familiar with.
However,memory skills will hardly work if you don’t understand the information.What’s more,only a regular review can make the memory last long.That is why students are always advised to go over what they have learnt after one day and then after three days,and then use it as regularly as possible.
Human brains are like muscles that need nutrients and exercise to become stronger.If you make a few lifestyle changes and try some memory skills,you can certainly improved your memory.

37.How many ways of keeping a healthy lifestyle are mentioned in the passageB?
A.wo       
B.Three       
C.Four        
D.Five
38.Which of the following examples is the use of the skill“organization”A?
A.Remembering the word“sad”by putting it into the group of“feeling”
B.Remembering the meaning of the word“red”by connecting it with fire
C.Remembering a long and difficult passage by understanding its meaning.
D.Remembering the post number 0708591by diving it into 070and 8571
39.According to the passage,why should we review what we’ve learntD?
A.To use it better every day
B.To understand it in a better way
C.To improve memory skills
D.To remember it for a longer time
40.The passage is written to tell usC.
A.not everyone has a good memory
B.memory skills are not difficult to learn
C.memory can be improved in some ways
D.it is important to have a healthy lifestyle.

分析 这篇短文告诉我们通过一些方法我们是可以提高我们的记忆力的.如我们要保持健康的生活方式,文章主要告诉我们三种健康的生活方式;掌握一些记忆的技巧和方法,以及经常复习.只要我们注意这些,我们就可以提高我们的记忆力,在学习、工作和生活中取得成功.

解答 37.B.细节理解题.根据短文第二段中可知,在这里作者一共给我们讲了三个健康的生活方式,一是First of all,it is necessary to have a healthy diet健康饮食;二是Doing exercise can keep your brain alive,too做运动;三是Moreover,getting enough sleep is important充足睡眠.故选B.
38.A.推理判断题.根据短文第三段中Organization means organizing information into groups of the the same kind.可知,第二种记忆技巧是组织,就是把同类的信息分组来记忆.由此我们可以推断A选项通过把sad这个单词分到feeling这个组里来记忆,这种方法属于organization的记忆方法.故选A.
39.D.细节理解题.根据短文第四段中What’s more,only a regular review can make the memory last long.That is why students are always advised to go over what they have learnt after one day and then after three days,and then use it as regularly as possible.可知,规则的复习可以使记忆更长久,所以学生们才要把自己学到的内容经常来复习.故选D.
40.C.主旨大意题.这篇短文是来告诉我们通过一些方法我们是可以提高我们的记忆力的.如我们要保持健康的生活方式,掌握一些记忆的技巧,以及经常复习.只要我们注意这些,我们就可以提高我们的记忆力,在学习、工作和生活中取得成功.故选C,通过一些方法记忆力是可以提高的.

点评 本篇是一篇科普知识类阅读短文.这篇短文告诉我们通过一些方法我们是可以提高我们的记忆力的.首先通读全文掌握大意,然后带着问题去文中寻找答案,最后检查核对,确保答案的准确性.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-A new shop ____________ for a week nearby.Let’s have a look there.
-Good idea.But it doesn’t ______ on Mondays.(  )
A.opened; openedB.has been opened; open
C.has opened; openedD.has been open; open

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Teachers often tell us to think more of others instead of caring only about ourselves.老师常常告诫我们要多为别人着想,而不要只是关心自己.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Which of the following is caused by the earth's turning around the sun?(  )
A.The rising and setting (落下) of the sun and moon
B.The change of spring,summer,autumn and winter of the year.
C.The change of the day and night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.I haven't decided when __________ a holiday yet.(  )
A.tookB.takingC.to takeD.take

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Jane Goodall is a famous scientist.For more than 40years,Goodall lived mostly in Tanzania in East Africa,studying chimpanzees.
As a young child,Jane Goodall was interested in animals.She grew up in the English countryside and was always climbing trees or riding horses.
When Jane was 23,she got a chance to go to Africa.Even though she had never been to college,she got a job with a famous scientist named Louis Leakey.
One day Louis Leakey said he needed a volunteer.He needed someone to go to a lake in Tanzania to study a kind of chimpanzees.Jane was excited.
On July 16,1960,she began her explore(探索).At first,the chimpanzees ran away from Jane.But with time passing,they got used to her being around.
Every day,Jane would follow the chimpanzees,taking notes on their behavior.She learned many new things about chimpanzees.She watched how a chimpanzee made a tool.She learned how some chimpanzees became good leaders.She watched how mother chimpanzees raised their children.She watched animals get angry and get upset.She wrote everything down so others would understand animals as she did.She learned that if you pay really close attention to animals,you will understand what they are"saying".

46.What is the best title of the passage?C
A.Jane Goodall's college life  
B.Jane Goodall's family
C.Jane Goodall,a famous scientist   
D.Jane Goodall and Louis Leakey
47.What is the correct order of the following according to the passage?D
a.Jane went to Africa.
b.Jane started her explore.
c.Jane worked with Louis Leakey.
d.Jane was born in the countryside.
e.Jane followed chimpanzees.
A.d-a-e-b-c    
B.b-a-c-d-e   
C.a-d-c-b-e            
D.d-a-c-b-e
48.Louis Leakey chose Jane Goodall as a volunteer toC.
A.plant trees 
B.raise horses   
C.study chimpanzees  
D.do experiments
49.JaneA the chimpanzees'behaviors to help others understand them.
A.wrote down    
B.took pictures of
C.made videos of    
D.drew pictures about
50.From the passage we can infer(推断) thatB.
A.mother chimpanzees raise their children  
B.people can communicate with animals
C.animals don't get excited
D.chimpanzees make tools.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Even though she's quite young,Drew Barrymore can be a Hollywood legend (传奇).She was born on February 22,1975,in California.Being from a family that produced great actors,she quickly found her way into the spotlight (聚光灯).
When she was 11months old,she made her first advertisement on TV.She made her first movie at the age of 2.Five years later,she acted Certie in Steven Spielberg's famous film E.T.the Extra-Terrestrial (1982).
However,it wasn't all roses and sunshine when Barrymore was growing up.She was drinking wine by the time she was 9,smoking marijuana (大麻) at 10.
Most kid stars in Hollywood fail to become stars as adults.And most of the time,once they're out of the spotlight,they stay out.But Drew Barrymore doesn't.
As she was growing older,Barrymore started to realize that life is more meaningful than dangerous actions in the films.She started to build a career in 1997.She has made a series of successful films since then,including Charlie's Angels (2000)and 50First Dates (2004).
"In my life,there is darkness and drama,and I have yet to explore some of that in my work life.I just want to challenge (挑战) myself and prove that I can do more.
Actually,anyone who's not familiar with her disordered childhood might find it hard to believe she's such a sweet person now.Like many of the characters she plays in her comedy,Drew is easy-going and laughs a lot.In 2007,she was on the cover of People magazine's 100Most Beautiful People issue.
"Life is very interesting…in the end,some of your greatest pains,become your greatest strengths,"Drew said.

42.Drew Barrymore made her first movie inB.
A.1975           B.1977             C.1979            D.1982
43.Drew Barrymore can be a Hollywood legend mainly becauseD.
A.she was born from a family that produced great actors
B.she used to be a famous kid star in Hollywood
C.she always has roses and sunshine in her life
D.she didn't give up even when she met difficulties
44.Which is the correct order of Drew Barrymore's life?C
①She made the film Charlie's Angels.
②She is on the cover of People magazine's 100Most Beautiful People issue.
③She started to drink wine and smoke marijuana.
④She acted Gertie in Steven Spielberg's famous film E.T.the Extra-Terrestrial.
A.①④②③B.④②①③C.④③①②D.①③②④
45.Which of the following chart can best describe Drew Barrymore's career (till 2007)?D

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Hello!Is that Emily speaking?
-Sorry,this is Jack,Emily's son.My mother _______ in the kitchen.(  )
A.cooksB.cookedC.is cookingD.has cooked

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--The heavy rain cheered the farmers up.
--Yes,it hasn't rained for a long time.(  )
A.make…happyB.put…upC.made…happyD.let…down

查看答案和解析>>

同步练习册答案