| Topic | (56)Why should we read literature? |
| Explanation | It(57)describes anything from creative imagination. |
| Types | It(58)includes poems,drama,fiction and so on. |
| (59)Reasons to read literature | ◇To get enjoyment and relaxation to forget stress in (60)Life. ◇To get (61)knowledge to make us learn about traditions,attitudes and values of the age in which it was written. ◇To offer people ways to(62)understand better about the world,to enjoy (63)works of literary,to grow through the literary journey,to discover meaning in literature,and even explore how humans think and feel. ◇To help us think(64)clearly and make us open our minds. |
| Suggestion | Literature is(65)important to us,so we'd better read literature at once. |
分析 试题分析:本文主要告诉我们要阅读文学作品的原因.文学包括诗歌、戏剧、虚构的小说等.阅读文学可以获得乐趣和放松以忘记生活中的压力,可以获得知识让我们了解传统、态度及它所在的时代的价值等.文学对我们是重要的.
解答 56.主旨归纳题.通读全文且根据Then why read literature,since it is often imaginary and seems unconnected with real life?可知本文主要给我们介绍了阅读文学作品的原因,所以题目应是我们为什么应该阅读文学,故该空应填疑问副词Why..
57.细节理解题.根据Generally speaking,it is often used to describe anything from creative imagination,includingworks of poetry,drama and fiction.可知它描述来自创造性想象的任何东西,题干主语为三单it,时态为一般现在时,故该空填describe的三单形式describes.
58.细节理解题.根据Generally speaking,it is often used to describe anything from creative imagination,including works of poetry,drama and fiction可知它包括诗歌、戏剧、虚构的小说等,题干主语为三单it,时态为一般现在时,故该空填include的三单形式includes.
59.段落大意题.根据Then why read literature,since it is often imaginary and seems unconnected with real life?可知以下应是具体解释说明人们为什么喜欢读文学作品的原因,应填名词原因reason,原因不止一点,所以应用其复数形式reasons.
60.细节理解题.根据A lot of us read literature for enjoyment and relaxation.It's always pleasant to read some interesting books in our spare time.In a modern life full of stress,it is our common wish to read some imaginary works and look for relaxation from the stress in life.可知,阅读文学作品以获得乐趣和放松以忘记生活中的压力,故该空应填名词Life生活.
61.细节理解题.根据Reading literature is more than fun,it also allows us to get knowledge.可知阅读文学作品获得知识让我们了解传统、态度及它所在的时代的价值,故该空应填不可数名词knowledge知识.
62.细节理解题.根据Sometimes literature can even offer us new,creative ways to have a better understanding of the world.可知文学作品提供人们更好理解这个世界的方法,结合题干动词不定式后面应该跟动词原形,故该空填understand.
63.细节理解题.根据We enjoy the comedy and the tragedy of poems,stories and plays,可知这些都是属于文学作品的范畴,所以概括起来应是指欣赏文学作品,作品为可数名词work,由于有很多,故该空应填work的复数works.
64.细节理解题.根据Literature helps us think clearly and encourages us to open minds.可知文学作品帮助我们清晰地思考并鼓励我们打开心扉,修饰副词think,故该空应填副词clearly.
65.细节理解题.根据So we can certainly say literature is of great importance to us.可知,文学对我们是重要的,结合题干由于前有系动词is,故用名词importance的形容词important,故该空应填important重要的.
点评 本文是一篇任务型阅读短文.解答时首先通读全文,了解文章大意,然后弄清题干意思,对照短文和表格内容进行信息归纳,确定正确答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | knew | B. | have known | C. | must known | D. | will know |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Name | Age | Looks | Clothes | Favorite Food |
| Lily | 13 | black hair a small nose big eyes | a pink dress white shoes | fish |
| Sally | 12 | a round face big eyes a small mouth | a red skirt a green shirt | hamburgers |
| Tom | 13 | brown hair a big nose big eyes | a white T-shirt blue pants | chicken |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | for breakfast | B. | have breakfast | ||
| C. | for you have breakfast | D. | for have breakfast |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com