精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Paper is one of the most important products ever invented by man.The invention of paper meant that more people could be educated (教育) because more books could be printed.Paper provided an important way to communicate with knowledge.
Paper was first made in China about 2.000years ago.In Egypt and west,paper was not very commmonly used before the year 1400.Paper was not made in southern Europe until about the year 1100.After that,the forestry countries such sa Canada,Sweden,Norway,Finland and the United States became the most important in paper-making.Today Finland makes the best paper in the world.And it has the biggest paper industry(工业)in the world.
When we think of the paper,we think of newspaper,books,letters,envelops and writing paper.So paper plays an important role in our lives.
Paper is very good for keeping you warm.Houses are often insulated(隔热) with paper.You perhaps see homeless men sleep on a large number of newspaper.They are insulating themselves from the cold.In Finland,In winter it is sometimes 40degress below zero.the farmers wear paper boots(靴子) in the snow.Nothing could be warmer.

56.What did the invention of paper mean?It meantA
A.more people could be educated       
B.more books could be printed
C.paper is one of the most important produces      
D.paper was invented by man
57.When was paper made in southern Europe?C
A.Before 1100     
B.After 1400    
C.About 1100     
D.Before 1400
58.Which country makes the best paper?D
A.Norway    
B.Canada    
C.The United States    
D.Finland
59.What's the main idea of the passage?(加一道选题)D
A.The invention of paper.
B.The best paper.
C.The paper-making.
D.The uses of paper.

分析 文章大意:篇文章讲述了随着纸的发明,在人们的生活中有着非常重要的作用,可以用来印刷报纸,书,信纸,信封,书写纸,还可以取暖.

解答 56-59:ACDD
56题答案:A 细节题.根据文章第一段The invention of paper meant that more people could be educated可知,纸的发明,意味着越来越多的人能够得到教育.故选A
57题答案:C 细节题.根据文章第二段Paper was not made in southern Europe until about the year 1100.可知,直到1100年,西方回家才制作纸.故选C
58题答案:D 细节题.根据文章第二段Finland makes the best paper in the world.可知,芬兰的生产的纸是世界上最好的.故选D
59题答案:D 主旨题.根据文章第一段Paper is one of the most important products ever invented by man.The invention of paper meant that more people could be educated because more books could be printed.Paper provided an important way to communicate with knowledge.纸是人类发明的最重要的产品之一,纸的发明意味着更多的人可以接受教育,因为有更多的书可以印刷.可知主要描述的是纸的用途,故选D

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.到目前为止,这家饭店是最糟糕的
Sofar,the restaurant is theworst.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

11.twelve,don't,bed,yesterday,I,go,until,to o'clock (.)I didn't go to bed until twelve o'clock..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

8.Let's look at two more poems as examples.(改为同义句)
Let's look atanothertwo poems as examples.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.play   subject   be      we      pair
86.He alwaysplays games with us.
87.They wantus to come this morning.
88.How muchare the trousers?
89.They're my  favoritesubjects.
90.I need apair of shoes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.It is true that people with better education are usually able to get better paying jobs.In other words,they have more chances to choose a good job while people with little or no education don't.It seems that the purpose of education is to make people get jobs.But this isn't accepted by all people.
Some people may think that a person should spend the best years of his life getting education only for a way of living.This was probably one of the earliest reasons of education.In fact,if education is just a way of making a living.People don't need to spend so much time in school.People can get education for a living in a short time.Subjects like history and geography need not be taught to everyone.Even language and mathematics need not be taught in detail (详细地),either.Here it is clear that education is much more than teaching a man to get a way of living.
Education is well-rounded and it is mainly for improving a man.It is not only to teach him to speak,read and write,but also to develop his creative thinking and other abilities.After that,it is to make him a wise man and thankfully enjoy the achievements of human.Education is to make a man lead a better life.Educated people are expected to be able to listen to good music,read good books,watch plays and most of all take an interest in the world.
I would agree that making a good living is an important reason for education,but certainly not the most important or the main reason.

36.People with little education usuallyD.
A.spend a long time in school
B.have a good chance to get a job
C.spend the best years to choose jobs
D.have fewer chances to get a good job
37.The earliest education was probably toC.
A.make a man lead a better life
B.teach a man to write and think
C.make people get a way of living
D.teach people to read good books
38.The underlined word"well-rounded"in the passage means"D"in Chinese.
A.圆满的 
B.崭新的 
C.公平的 
D.全面的
39.It is expected that educated people will be able toB.
A.accepted education as a way of living
B.take an interest in the world
C.develop their abilities to make plays
D.learn subjects like language and math
40.The passage mainly tells us thatA.
A.education is mainly for improving a man
B.people can get education in a short time
C.people should be able to get better paying jobs
D.all subjects are so important for a way of living.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.What do people do with their old,out of date but still useful computers?Most people don't know how to deal with them.Many old computers are put away.Many more are simply thrown away as rubbish.
Finally,some companies are thinking of ways to bring down the number of old computers.Sony has agreed to help recycle old Sony products(产品).Dell,Hewlett Packard and other companies now also take back some old computers of their own brands.
In some countries,laws have been passed,too.Computer companies have to pay for collecting and recycling their used products.And 70% of the computer waste must be recycled.The idea behind the laws is that computer companies themselves should pay for the cost.That will encourage them to make computers which are easier and cheaper to repair and upgrade(升级).
Yet many people are throwing away good computers,while others cannot afford them at all.Hundreds of organizations are working on this problem.They collect and repair old computers.Some also teach others how to repair computers.These repaired computers then go to schools,charities(慈善团体) or people who need them.Giving a used computer to one of these organizations can turn one person's rubbish into someone else's useful things and cut down waste,too.

根据短文内容,选择正确答案.
56.What do many people do with old computers?D
A.They repair them.
B.They sell them.
C.They send them to others.
D.They stop using them.
57.How many computer companies are mentioned in the second paragraph?C
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
58.According to the laws in some countries,computer companies mustC.
A.recycle most of their products
B.collect all their used products
C.repair and upgrade old computers
D.make more cheaper computers
59.What do the organizations do to solve the problem of old computers?B
A.Help the computer companies to collect them.
B.Repair and send them to those who need them.
C.Help people to learn to use them.
D.Turn rubbish into useful things.
60.What is the main idea of this passage?C
A.Repairing old computers.
B.Encouraging to make cheap computers.
C.Recycling old computers.
D.Helping those who need computers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Raising Pets is a popular online game among teenagers."More than 20of my classmates have adopted (领养) pets online,while last year the number was just 10,"said Wang Hui,a middle school student from Beijing,who also raises pets online.
If you go to some websites,you can adopt virtual pets like penguins (企鹅),chickens,dogs and elephants.You can feed,wash,talk to and play with your pet.
Dai Yingshuang of Shanghai raises pets on Kaixin001.com.This 15-year-old said it is great fun.She thinks that she has also learned how to take care of others.
If one doesn't feed or care for the pet,it becomes unhappy and unhealthy.So raising an online pet means spending a lot of time online.This makes many parents worried.They are afraid it will have a bad influence on the children's studies.
Dai said that she usually asks her uncle to take care of her pet while she is at school.
Wang Zhaotong,from Anhui,has been raising a penguin on QQ.com since last year.The 14-year-old takes good care of the penguin.
She said her parents know about the penguin and think it's okay.
If the students can keep the balance between studying and playing,it's not bad for them to"raise"pets online.

62.What does Dai Yingshuang think of raising pets online?D
A.It's not interesting at al    
B.It is a waste of time.
C.It's not good for her studies.
D.It is great fun.
63.How many students talked about raising a pet online in the passage?B
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
64.What does the word"virtual"probably mean in Chinese?D
A.真实的           
B.草食性的           
C.家禽类的        
D.虚拟的
65.Which of the following is NOT true according to the passage?A
A.Raising an online pet doesn't mean spending a lot of time online.
B.If one doesn't feed the pet,it becomes unhappy and unhealthy.
C.Raising pets online makes many parents worried.
D.The writer thinks it doesn't matter to raise pets online if the students keep the balance between studying and playing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Tom is seventeen years old now.(113)He has dreamed of becoming a successful businessman for quite a long time.He hopes his dream will come true in the future.John is interested in computer technology.He spends much of his free time on computers.Bill Gates is his hero.He would like to learn from Bill Gates.Mary often asks herself what she will be in the future.(114)She wants to understand herself and the world around her better.She needs something to help her make a right plan to be successful.
113他很长时间以来就梦想成为一名成功的商人.
114她想更好地理解她自己和周围的世界..

查看答案和解析>>

同步练习册答案