20.Paper is one of the most important products ever invented by man.The invention of paper meant that more people could be educated (教育) because more books could be printed.Paper provided an important way to communicate with knowledge.
Paper was first made in China about 2.000years ago.In Egypt and west,paper was not very commmonly used before the year 1400.Paper was not made in southern Europe until about the year 1100.After that,the forestry countries such sa Canada,Sweden,Norway,Finland and the United States became the most important in paper-making.Today Finland makes the best paper in the world.And it has the biggest paper industry(工业)in the world.
When we think of the paper,we think of newspaper,books,letters,envelops and writing paper.So paper plays an important role in our lives.
Paper is very good for keeping you warm.Houses are often insulated(隔热) with paper.You perhaps see homeless men sleep on a large number of newspaper.They are insulating themselves from the cold.In Finland,In winter it is sometimes 40degress below zero.the farmers wear paper boots(靴子) in the snow.Nothing could be warmer.
56.What did the invention of paper mean?It meantA
A.more people could be educated
B.more books could be printed
C.paper is one of the most important produces
D.paper was invented by man
57.When was paper made in southern Europe?C
A.Before 1100
B.After 1400
C.About 1100
D.Before 1400
58.Which country makes the best paper?D
A.Norway
B.Canada
C.The United States
D.Finland
59.What's the main idea of the passage?(加一道选题)D
A.The invention of paper.
B.The best paper.
C.The paper-making.
D.The uses of paper.
分析 文章大意:篇文章讲述了随着纸的发明,在人们的生活中有着非常重要的作用,可以用来印刷报纸,书,信纸,信封,书写纸,还可以取暖.
解答 56-59:ACDD
56题答案:A 细节题.根据文章第一段The invention of paper meant that more people could be educated可知,纸的发明,意味着越来越多的人能够得到教育.故选A
57题答案:C 细节题.根据文章第二段Paper was not made in southern Europe until about the year 1100.可知,直到1100年,西方回家才制作纸.故选C
58题答案:D 细节题.根据文章第二段Finland makes the best paper in the world.可知,芬兰的生产的纸是世界上最好的.故选D
59题答案:D 主旨题.根据文章第一段Paper is one of the most important products ever invented by man.The invention of paper meant that more people could be educated because more books could be printed.Paper provided an important way to communicate with knowledge.纸是人类发明的最重要的产品之一,纸的发明意味着更多的人可以接受教育,因为有更多的书可以印刷.可知主要描述的是纸的用途,故选D
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.