精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Linda was a sixteen-year-old girl in Canada.She was feeling bad for several days.Her mother took her to a hospital and the doctors found out that she had cancer.
Linda's life changed.She began to go to the hospital often for treatment (治疗),and she also became depressed.
The hospitals and the doctors were good,but Linda did  not have hope herself.Linda's mother called a flower shop close to the hospital."I want some beautiful flowers for my daughter.She is a teen girl with cancer."She told the shop owner.
Later,the flowers arrived.Then Linda saw something unusual.It was a car.It read,"
Linda,I own (拥有 )this flower shop.I had cancer when I was fifteen years old.I am 24years old now.Good luck.My heart goes out to you.

Yours,
Alice.
Linda smiled.She finally felt some real hope.She found the will ( 意志 )to live.
Little things make a big difference.All of us can give little things like kindness,encouragement and hope to others.

56.Why was Linda feeling bad for several days?A
A.Because she was seriously ill.w.x k b 1.c o m
B.Because she had no friend.
C.Because her life changed.
D.Because her mother was ill.
57.What does the underline word"depressed"mean in Paragraph (段)2?C
A.Safe          
B.Serious.
C.Sad.
D.Happy.
58.Who sent Linda a card?C
A.Her mother.
B.A doctor.
C.A shop owner.
D.A nurse
59.What happened to Linda after reading the card?A
A.She became hopeful about life.
B.B.She wanted to work with Alice.
C.She thanked her mother a lot.
D.She wanted to meet Alice.
60.Which of the following can be the best title for the passage?B
A.Be Kind to Yourself.
B.Little Things Make a Big Difference.
C.Try Something Different.
D.A Girl Who Had Cancer.

分析 文章大意:本文是一篇记叙文,文章介绍的是16岁的女孩琳达不幸身患癌症,开始变得意志消沉.她的妈妈去花店给她订了一些鲜花.鲜花店老板送给琳达一张卡片,上面写着自己也曾在15岁时被诊断患了癌症,现在已经24岁了,积极面对生活开了这家花店. 琳达看后开始对生活充满希望.

解答 56-60:ACCAB
56题答案:A细节题.由第一段最后一句"Her mother took her to a hospital and the doctors found out that she had cancer."得知:她妈妈带她去医院检查,医生诊断她身患癌症.所以得出结论:她得了重病才感觉不舒服.故A.
57题答案:C细节题.由上下文得知:琳达被诊断得了癌症后,她的生活改变了,她开始经常去医院接受治疗,虽然医院和医生都是一流的,但是琳达仍然对生活失去信心.不难判断得出:该词意思为:情绪低落的,消沉的,忧伤的,悲痛的,故C.
58题答案:C细节题.由第三、第四段得知:琳达的妈妈去花店给她订了一些鲜花.送来的鲜花旁边有一个卡片,卡片上写着:"I own  this flower shop.",得出结论:是鲜花店老板送给琳达的这张卡片.故C.
59题答案:A细节题.由原文倒数第三行"Linda smiled.She finally felt some real hope.She found the will to live."得知:她微笑了,她找到了活下去的勇气.她变得对生活充满希望.故A.
60题答案:B细节题.通读全文来看,正是花店老板的一张卡片,唤起了身患癌症的小琳达对生活的信心和勇气,由原文最后一段得知:小事情会产生大效果,我们应该给别人诸如善意、勇气和希望等小东西给他人.故B

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Do you understand"OMG"when you receive a piece of text message like this?Its meaning is"oh my god".Have you seen Brb (be right back),gr8 (great),cya (see you)-it's a lot easier to use abbreviations (缩写) when we text,isn't it?But while we might think nothing of it,there's an ongoing discussion that text messaging can have a bad influence on people's grammar.Many believe the abbreviations are giving students bad habits when it comes to spelling and punctuation (标点).
Some teachers say that texting and social networking cause students to be lazy when writing.A study showed that young adults who often use text messaging find it rather difficult to turn back to correct grammar when needed.
But another view is that text messaging has no influence at all.Many people consider it to be a language of its own.We could compare it to a foreign language which students learn.This doesn't have any influence on their native language.
Whether it's bad or not,it seems that text language is becoming very popular.According to another study,64percent of teens said they used informal (非正式的)"text language"in their writing.
But it's not just a matter of language.Students who text a lot during class may have difficulty paying attention.In another study,students were asked to complete a questionnaire on how many text messages they sent and received during class.On average,students sent more than two text messages during classes lasting 50to 75minutes.The study showed that students who often text during classes can't easily keep their attention on the lesson,which will surely harm their learning.

Topic:Use abbreviation(56)when texting
Facts•Students sent more than two text messages during classes lasting 50to 75minutes.
•A study showed(57)64 percent of teenagers used text language in their writing.
(58)OpinionsText messaging can have a bad influence on people.
•Abbreviations are bad for students'(59)spelling and punctuation use.
•Students become(60)lazybecause of texting and social networking.
•Young adults find it hard to return to correct grammar once they have got(61)used to abbreviating.
•It is (62)difficult for those who text a lot to pay attention in class.
Text messaging can hardly influence people.
•It is considered as a language.
•It could be(63)compared to a foreign language which students learn.
Conclusion•Using abbreviations can make it (64)easier to send text messages.
•No matter it's good or bad,"text language"is becoming more and more (65)popular.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.As mobile phones grow in popularity,telephone booths have become fewer in German cities.But a new project in Berlin is hoping to turn them into shelters for another endangered technology-books.
Konrad Kutt of the Institute for Sustainability in Education,Employment and Culture decided to start the BücherboXX project to improve reading in Berlin.They filled telephone booths that are about to be thrown away with books and put benches outside for people to sit down and take a reading break."It teaches people about reusing in details,about sustainability (持续性) and also about improving learning,"said Kutt.These public bookshelves are in the streets of many cities across Germany.These libraries are supported by donations and taken care by local volunteer groups.Each shelf holds around 200 books.It takes about six weeks to replace the old books with new ones.
Each of Berlin's three current reading booths has been colourfully painted by students who are also responsible for building the benches and bookshelves inside the booths.The telephone booths themselves were bought from telephone companies that set to just throw them away.
Some community members keep an eye on the booths to prevent destroying and make sure they are often cleaned.In these libraries,people can read whatever they want to read.Local people who visit the booths are encouraged to leave one of their own books when they take a book with them.There are no sign-out sheets or rules for visitors to follow,like at a library because the BücherboXX system relies on trust and the community's good will.
One woman named Petra Rücker,a 45-year-old social worker,stopped by to take a look at the books."I come by here on the way to work but never have stopped by until now,"Rücker said."It looks interesting."This time,she left without a book."But I will certainly be back here,"she said.

64.Are telephone booths very popular in Germany?No./No,they aren't.
65.How long does it take to replace the old books?(For) about six weeks.
66.Why are there no sign-out sheets or rules for visitors to follow?Because the BücherboXX system relies on trust and the community's good will.
67.Did Petra Rücker leave the booth with a book or without a book?Without a book.
68.What are the main points about the passage?What the project is and how it works..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Annie can see many beautiful flowers in the garden.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.The box with lot's of storybook is _____heavy for me______.(  )
A.such;to carryB.so;to carryC.so;carryD.too;carrying

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Is there          about Hong Kong today?(  )
A.anything newB.new anythingC.something newD.new something

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Will you go for a picnic tomorrow?
-Well,it all _______ the weather.(  )
A.belongs toB.depends onC.happens to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.This is a boy and _____ name isD ale.(  )
A.heB.hisC.herD.D、

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Jack made a living by sellingballoons(气球) in the past.

查看答案和解析>>

同步练习册答案