精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.B     Kenya is one of the best places to see Africa's animals in the wild.It is also the home of the foTlowing animals of Africa.
1.African lion
The animals live in large groups.The groups often have around 15 members.The males(雄性)are different in color,usually from orange-yellow to dark brown.They have long hair on the neck while females(雌性)don't.Young males leave their group when they are around three years old.
2.Cape buffalo(水牛)
The animals are a laige African animal with a pair of big horns(角).When they meet enemies,they will form rings around the young and use their large horns to protect them.Though the animals look like large black cows,they are stronger and get angiy more easily.
3.African Rhinoceros(犀牛)
The animals have a large mouth and two horns on its face-a  large one in front and a smaller one behind.The lai^er horn can grow to 60-150cm long.The animals enjoy staying in mud pools and spend a lot of time staying in mud pools and spend a lot of time cooling off in water.The animals are becoming fewer and fewer because many of them are killed for their horns.
4.______
The animals are clever animals.They often communicate with one another and travel a long way to find food or water.They use their long trunks(鼻子)to life things,drinks  smell,and to greet each other.The animals  always play with each other and help older or sick family members.
51.What would be the best title for 4?C
A.African Dog   B.African Deer    C.African Elephant   D.African Horse
52.What can we learn about the African lions?A
A.They like living in large groups.
B.The females have long hair on the neck.
C.They don't have different kinds of colors.
D.Yong males live with their group all their lives.
53.Cape buffaloes use their horns toA.
A.keep safe from harmB.make others get angry
C.communicate with othersD.find food or water
54.What do the African rhinoceros'horns look like?D

55.In which part of a magazine can you find the passage?B
A.Food SafetyB.Animal World
C.Human and EarthD.Science and Future.

分析 文章大意:这是一篇说明文,主要介绍肯尼亚是观赏野生动物的最好的地方之一,也是非洲的一些野生动物的家园.作者列举了四个野生动物,分别是非洲狮子、水牛、犀牛和非洲大象.作者还介绍了这几个动物的一些身体特征及生活习性等.

解答 51.答案:C.细节理解题.A.非洲狗.B.非洲鹿.C.非洲象.D.非洲马.根据第4个表格中的They use their long trunks to life things,drinks  smell,and to greet each other.它们用它们的长鼻子做生活中的事情,喝水,闻气味,并互相问候.可知,应该是大象.选C.
52.答案:A.细节理解题.根据第1个表格1.African lion中的The animals live in large groups.动物成群地生活.可知,非洲狮喜欢生活在大的群体中.选A.
53.答案:A.细节理解题.根据第2个表格2.Cape buffalo(水牛)中的The animals are a laige African animal with a pair of big horns(角).When they meet enemies,they will form rings around the young and use their large horns to protect them.动物们都有一双大角的大型非洲动物.当他们遇到敌人,它们会在年轻水牛周围形成环形,用大角保护它们.可知,水牛使用角为了保持安全不受伤害.选A.
54.答案:D.细节理解题.根据第3个表格3.African Rhinoceros(犀牛)中的The animals have a large mouth and two horns on its face.a  large one in front and a smaller one behind.这种动物的嘴很大,脸上有两个角,前面有一个大的,后面有一个小的.可知,符合描述的是D幅图.答案是D.
55.答案:B.题材来源题.A食品安全.B动物世界.C人类和地球.D科学和未来.根据第一段 Kenya is one of the best places to see Africa's animals in the wild.It is also the home of the foTlowing animals of Africa.肯尼亚是观赏野生动物的最好的地方之一,也是非洲的以下动物的家园.可知,短文主要介绍非洲的野生动物,应该来自于动物世界.答案是B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.-钥匙在哪里?-它们在桌子上.
-Whereare the keys?-They areon the table.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

6.Protecting theenviornment(环境) is protecting ourselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.My home isacross from(在…对面) our school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.My little brother hopes ________ rockets to the moon one day.(  )
A.to flyB.flyC.flying

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

5.Jim went to school to study history,but when he(46)C first year,he didn't pass the exam and the teacher said(47)Bhim."You have to(48)A school."
When the boy's father heard the news,he was worried.He came to the school to see the(49)D.He asked the teacher to let him go (50)A with the study the next year.
"He is a good boy,he always(51)C well in history."said Jim's father."And if you let him pass the exam this time,he will do(52)D next year and pass the exam."
"No,no,that's impossible!"answered the teacher."(53)C I asked him when Napoleon died and he didn't know."
"Please sir,(54)B him another chance."said Jim's father."We don't have any newspapers in our house,so nobody in our family knew that Mr.Napoleon(55)D ill."

46.A.finishingB.finishesC.finishedD.finish
47.A.atB.toC.forD.with
48.A.leaveB.goC.comeD.pass
49.A.studentB.doctorC.workerD.teacher
50.A.onB.toC.atD.for
51.A.doingB.didC.doesD.do
52.A.bestB.gooderC.wellD.better
53.A.Next monthB.The next dayC.Last monthD.Tomorrow
54.A.to givingB.giveC.askD.gives
55.A.wereB.didC.isD.Was.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

12.对于"碰到作业困难时是否向老师请教",同学们持有不同的观点,请你根据下表内容的提示,用英语写一篇短文.陈述同学们的观点及理由,并谈谈你的观点及理由,发表在校园网的论坛上.
观点理由
向老师请教◆老师讲解得清楚,易于理解
◆增加与老师交流的机会
不向老师请教◆性格内向,羞于开口
◆怕被同学嘲笑
你的观点及理由:…(理由至少1条,不能重复已给的理由)
注意:①短文必须包括表中的所有信息,可适当发挥;②开头已给出,不计入总词数,你只需接着写;③词数80-100字左右.
The students of our class have different ideas about whether we should ask teachers for help with homework problems.                                            .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Steve has some creative(有创造力的)works.We should learn from him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.These are twowatches(watch).

查看答案和解析>>

同步练习册答案