精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

(A) Have you ever had an embarrassing(尴尬的)experience?

Tony: I had just started teaching in a Liverpool secondary school. One morning my alarm clock didn't ring. I woke up at half past eight and school began at nine. I quickly washed, dressed, jumped into my car and rushed to school. When I arrived, the students had already gone into class. I went straight into class. After two or three minutes the students began laughing and laughing! Why? Suddenly I looked down and understood. I had put on one black shoe and one brown shoe!

Henry: After seeing a film, we decided to walk along the street. The street was very busy and we started holding hands. Suddenly my wife saw a dress that she liked in a shop window, and stopped. I started looking at some watches in the next window. After a minute or two I reached for my wife's hand. There was a loud scream(尖叫), and a girl slapped(掴) my face!I hadn't taken my wife's hand. I'd taken the hand of a girl!

James: I had decided to buy a new house, and I'd made an appointment (约定)to see our bank manager. I'd never met him before. I was lucky enough to find a parking space outside the bank. I'd just started reversing(倒车) into the space when another car made its way into it. I was so angry! I shouted at the man in the car. He ignored(不理) me and walked away. It took me twenty minutes to find another place. I was ten minutes late for my appointment. I went to the manager's office, knocked and walked in. The manager was sitting behind his desk. He was the man who had taken my parking space!

1.Tony is ______.

A. a student

B. lazy

C. a teacher who has taught for years

D. a young teacher.

2.The students began laughing when they saw Tony_______.

A. wearing a wrong shoe B. carrying an alarm clock

C. looking down suddenly D. rushing into the classroom

3.Henry was embarrassed because he_______.

A. heard his wife screaming in the street

B. slapped the girl in the face

C. took the hand of a complete stranger

D. knocked over some watches in the shop

4. James went into town to_______.

A. put money in the bank B. meet the bank manager

C. look for a job D. buy a new car

5. As a result, _______

A. James couldn’t borrow money from the bank, because the manager was angry with him.

B. In the office, when the manager saw James, he ignored James and walked away.

C. James didn’t dare to meet the bank manager

D. We don’t know what will happen next.

 

1.D

2.A

3.C

4.B

5.D

【解析】

试题分析:这篇短文中三个人Tom、Henry和James,给我们讲述了他们的生活中发生过的让他们感到尴尬的事情。我们可以根据题目的问题去相应的段落中寻找有用信息。

1.细节理解题。根据短文第一段中Tom讲述的内容中I had just started teaching in a Liverpool secondary school可知,他是刚刚开始在利物浦的一个中学里教书。由此我们可以知道,他是一个年轻的老师,故选D。

2.细节理解题。根据短文第一段中Tom讲述的内容中After two or three minutes the students began laughing and laughing! Why? Suddenly I looked down and understood. I had put on one black shoe and one brown shoe!可知,Tom来到教室后,过了两、三分钟,学生们开始笑了起来,原来是Tom穿错了鞋。故选A。

3.细节理解题。根据短文第二段Henry讲述的内容中After a minute or two I reached for my wife's hand. There was a loud scream(尖叫), and a girl slapped(掴) my face!I hadn't taken my wife's hand. I'd taken the hand of a girl! 可知,令他感到尴尬的事情是他错牵了其他女孩的手。故选C。

4.细节理解题。根据短文第三段中James讲述的内容中I had decided to buy a new house, and I'd made an appointment (约定)to see our bank manager.可知,他决定买一座新房子,约好了去见银行的经理。故他去镇里是去见银行经理的,故选B。

5.细节理解题。根据短文第三段中James讲述的内容中可知,James约好了去镇里见银行的经理,但是他在停车的时候被另外一个人先占了位子,最后导致他迟到了十分钟。等他见了那个经理时,他发现那个人就是和他抢停车位的人。最后James没有告诉我们结果怎样了,故应该选D。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年春湖北省武汉市九年级三月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

It’s not easy to be an astronaut’s son. Everybody expects you to be special or perfect. I often wonder how my father ever had a son like me. I mean he’s so special and so good at everything he does. Even in middle school he was monitor and captain of the football team.

Well, to be honest, I often dream about being some kind of hero or doing something special—like saving a child from a burning building. One morning my teacher said there would be a Father’s Day writing competition for the whole school. “I hope we have a winner right here in my class.”

When I got home, I started to think about what to write. My father is an astronaut. No, I wouldn’t start like that. That was the way others saw him. How did I see my father? Hmm.

I saw him sitting with me in the dark when I had a terrible dream.I remembered how he hugged me for hours when my dog Spotty was killed by a car. Yes, these were the things I was going to write. To me, he wasn’t just a famous astronaut. He was my dad.

My parents and l went to school Thursday night. There were so many people in the big hall! My dad looked at me, and I shrugged.

The third prize was announced and it was not me. 1 was relieved and disappointed at the same time. The second prize was announced. It was me.

I went up to the stage and read what I had written, “My father’s son”. When I finished, the people stood up and excited. I saw my father blowing his nose. Tears were running down my mother’s face. Dad cleared his throat and put his hand on my shoulder, “Son, this is the proudest moment of my life.”

It was the proudest moment of my life, too. Maybe I’ll never be a great hero or win a Nobel Prize, but it was enough just to be my father’s son.

1.The writer felt it to be the son of a famous person.

A.1ucky B. natural C. hard D. pleasant

2.In order to_ the writer would like to save a child from a burning building.

A. become astronaut B. become a great hero

C. be made school team captain D. be made monitor

3.What did the boy probably write in his composition?

A. A lot of special things he had done.

B. The story of his father as an astronaut.

C. The unforgettable time he spent with his father.

D. The experiences his father had in middle school.

4.The writer felt proud when he .

A. got a prize in a writing competition B. won a Nobel Prize

C. saved a child from a burning building D. discovered a new star

5.What is the best title for the passage?

A. My daydream B. My father’s son

C. My famous father D. My happy family

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广西贵港港南区中考英语第二次模拟试卷(解析版) 题型:书面表达

书面表达(共10分)

每年4月23日为“世界读书日”,你班同学都积极参与贵港市青少年读书教育活动,请你根据下面的提示信息,以“I Love Reading”为题写一篇英语短文,谈一谈读书的好处。

1. 书是我们的好朋友;

2. 读书可以让人放松;

3. 读书可以提高阅读和写作能力;

4. 读书可以增加知识,了解历史、新闻;

5. ……

要求:1. 短文须包含要点提示中所有信息,并适当发挥。

2. 词数:80词左右。开头已给出,不计入总词数。

I Love Reading

Books are important in our daily life. Now let me tell you some reasons why I love reading.

 

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广西贵港港南区中考英语第二次模拟试卷(解析版) 题型:单项填空

Who sang _______ in The Voice of China 2013?

A. goodB. well

C. betterD. best

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广西百色市初中毕业适应性测试英语试卷(解析版) 题型:书面表达

今年3月,美国第一夫人米歇尔参观北京师范大学第二附属中学,众多网友却因该校同学们所穿的校服而在网上再度引爆“校服之争”。请根据下面内容提示,完成一篇短文。

赞成方:1. 校服有利于学生参加各种活动,尤其是体育活动。

2. 校服便宜,能替家长省钱。

3. 学生们不用每天浪费时间考虑应该穿什么。

反对方:校服太丑了,颜色单一,偏大。

我的观点:赞成在校期间穿校服,但是应该提高校服的质量。

参考词汇:网友e-pal;活动activity;校服school uniform;质量quality

注意:1. 词数:80词左右,短文的开头和结尾已给出,不计入总词数。

2. 覆盖所有要点;可适当增加细节,使行文连贯。

Ms Michelle Obama, the First Lady of the US, visited The Second High School Attached to Beijing Normal University on March, 2014. To our surprise, quite a lot of e-pals began to argue with each other about the school uniforms they were wearing……

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广西百色市初中毕业适应性测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—You look rather tired. _______stop to take a rest?

—All right. But I’ll have to work for a few more minutes.

A. Why not B. Why don’t

C. What aboutD. How about

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广西百色市初中毕业适应性测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The Olympic Games of 2016 will____ in Brazil.

A. take afterB. take off

C. take placeD. take away

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广西来宾市中考英语模拟试卷(解析版) 题型:单项填空

What way can you think of ______ the mice in the room?

A. how to kill B. to kill C. killing D. killed

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广西南宁市等学校招生考试第2次模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

There was a lovely vegetable patch (菜园). A large tree grew there. Both the patch and the tree gave the place a wonderful look, and they were the pride of the gardener. But no one knew that the vegetables and the tree couldn’t stand each other. The vegetables hated the tree’s shadow (阴影), because it left them only just enough light to live. The tree, on the other hand, hated the vegetables because they drank nearly all the water, leaving him just enough to live.

The situation became so serious that the vegetables decided to use up all the water in the ground so that the tree would die. The tree answered back by not protecting the vegetables from the hot sun, so they began to dry up. Soon the vegetables were really weak, and the tree was drying up.

The gardener wondered why and stopped watering them. When he did that, both the tree and the vegetables realized that it was better to help each other. They learned how to live in harmony with those around them. So they decided to work together, using both the shade and the water to grow well. After seeing how well they were doing, the gardener gave the best care to his vegetable patch, watering and fertilizing (施肥) it better than any other patch for miles around.

根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上按要求作答。

1.Why didn’t the vegetables and the tree get on well with each other?

A. Because the vegetables wanted more light.

B. Because the tree drank almost all the water.

C. Because the vegetables weren’t the pride of the gardener.

D. Because the vegetables didn’t look as wonderful as the tree.

2.From the passage we know   .

A. The vegetables were sorry to see the tree drying up

B. The gardener was very angry with the vegetables and the tree

C. The gardener didn’t know what was happening in the patch at first

D. The tree didn’t know how important the sun was to the vegetables

3.The underlined phrase “in harmony” means “   ” in Chinese..

A. 长久地B. 小心地

C. 有效地D. 和谐地

4.What is the best title for the passage?

A. The tree and the vegetables. B. The tree and the patch.

C. The gardener and his patch. D. Sunlight and water.

5.What can we learn from the passage?

A. We should take good care of trees and vegetables.

B. One can live alone without any help.

C. We should get on well with others around us.

D. Both trees and vegetables harmed each other.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案