精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.People like to tell me rubbish.Not just friends,but strangers,too.
Once,at the airport,my husband stepped off an escalator(自动扶梯) before me.When he realized I wasn't with him,he looked back and saw me hugging ( 拥抱) a stranger.
I'd asked the man behind me:"Did you have fun in Vegas?"
His answer broke me heart.After 50years away,I'd come to say goodbye to the lover of his life,whowas dying of cancer.
"I should have married her 50years ago,"he said.I hugged him,and then he was gone.
Moments later,my husband said:"He told you all that on the escalator?"I nodded.
"Maybe he just needed to tell somebody,And I happened to ask."
When someone wants to talk,you just need to ask a question.The words don't matter.It's the tone (语调) in your voice and the look in your eyes and the caring in your heart that count.
Sometimes I think the whole world is crying out to be heard.
And yet,we don't ask the question or say the things we need to say to those who matter most to us while there is still time,and a chance,to do so.
Recently I heard from a reader who shared with me the eulogy(悼词) she'd written after losing her mother.
I wish her mother could have read it.I can only hope her mother knew all the things her daughter wrote about her-that she was known so well and loved so much.
I like to think people will say a few nice things about me when I'm gone.But given a choice,I would rather hear those things before I go.Wouldn't we all?
That started me thinking.I need to tell my children I am proud of them.They know it,but it can't hurt to say it again.
I need to tell my sister I will forever in her debt(欠她的情).I was the one who left.She was the one who stayed,who's"been there"for our family-for our mother,our dad,our brothers and me.
And to my husband,I need to say,well,he puts up with a lot.
In fact,I need to say a lot of things to whole lot of people.Maybe you do,too.You can tell me,if you want.But maybe you should tell them first.

34.What happened to the writer at the airport in Los Vegas?C
A.She developed a friendship with a stranger.
B.She helped a stranger with cancer on the escalator.
C.She listened to a stranger's story and hugged him.
D.She told a stranger the story of her stay in Los Vegas
35.According to the writer,what matters least when someone wants to talk?A
A.The question you ask.
B.The way you speak.
C.The way you look at someone.
D.the caring in your heart.
36.What does the underlined word"who"stand for in the article?A
A.A woman the stranger loved very much but failed to marry.
B.A woman the stranger married 50years ago and left for some reason.
C.A woman the stranger loved very much and succeeded in marrying.
D.The writer's sister whose debt the writer will be forever in.
37.What does the writer want to tell us with the article?B
A.It's never too late to express your love.
B.It's better to say what you need to say before it's too late.
C.We should care about strangers to make the world better.
D.We should be careful about what we say to our beloved ones.

分析 这是一篇人生感悟类短文.人们,不管是朋友还是陌生人,都喜欢告诉我毫无意义的事情.有一次,在机场,我丈夫在我之前走下了自动扶梯.当他意识到我没跟他一起下来时,他回过头来,看见我跟一名陌生人在拥抱.我问我后面的那人:"你在维加斯过得好吗?他的回答令我伤心.50年后,我回来对他终生的恋人道别,其恋人罹患癌症,正处于垂死状态.他说:"50年前我本应该和她结婚."我和他拥抱了一下,然后他就走了.几分钟后,我丈夫说:"他在自动扶梯上把一切都告诉你了?"我点点头."也许他只是需要和人说一下,而我碰巧问了他一声."当某人想交谈的时候,你只需要提问一个问题.话语并不重要,你说话的语调、你的眼神和你发自内心的怜悯才是重要的.有时我在想整个世界都在呐喊,以便让人听到.然而,对于那些对我们来说很重要的人,在我们仍然有时间和机会的时候,我们并没有提出我们该提的问题,也没有说出我们该说的话最近我收到了一位读者的来信,她跟我分享了妈妈死后她所写的悼词.但愿她妈妈早已读到该悼词.我只能希望她妈妈知道,对于她女儿所写的有关她的一切,人们都知晓,而且,人们是很爱她的.在我死后,但愿人们说些我的好话.但如果给我一次机会,我宁愿在临走之前听到这些话.难道大家不都是这样吗?这促使我思考.我要告诉孩子们我为他们自豪.他们是知道这一点的,但再说一遍也无伤大雅.我要告诉我妹妹我要永远铭记她的情分.我是要走的人,她是留下的人,是一直为我们的家庭(包括我们的妈妈、爸爸、兄长和我)而存在的人.对于丈夫,我要说,在很多方面他忍受了许多.事实上,我有许多话要对很多人说.也许包括你.如果你愿意,可以告诉我.但也许你应该首先告诉他们.

解答 34-.答案C.细节理解题.根据第二段中的"he looked back and saw me hugging ( 拥抱) a stranger.I'd asked the man behind me:"Did you have fun in Vegas?""以及"Moments later,my husband said:"He told you all that on the escalator?"I nodded."可知作者在维加斯机场碰到了一个陌生人,倾听了他的故事,并拥抱了他.故选C.
35.答案:A.细节理解题.
根据第八段中的"When someone wants to talk,you just need to ask a question.The words don't matter.It's the tone  in your voice and the look in your eyes and the caring in your heart that count."当某人想交谈的时候,你只需要提问一个问题.话语并不重要,你说话的语调、你的眼神和你发自内心的怜悯才是重要的.所以只需要一个问题就会打开他的话匣子,让他向你倾诉,因此你问他问题是关键的,故选A.
36.答案:A.词义理解题.
根据第四段中的"I'd come to say goodbye to the lover of his life,who was dying of cancer."who was dying of cancer是定语从句,其中的who指的是先行词the lover( of his life),也就是陌生男子的恋人.故选A.
37.答案:B.主旨大意题.
根据这一段内容"I like to think people will say a few nice things about me when I'm gone.But given a choice,I would rather hear those things before I go.Wouldn't we all?"可知文章主旨为告诉人们,趁自己有时间和机会的时候,说该说的,做该做的.故选B.

点评 首先要通读全文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.It _______ that the method didn't work well.He had to try another one.(  )
A.ran outB.found outC.turned outD.worked out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.We have a long way to go before AI can truly begin to besimilar to the human brain.(类似的)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.I don't like people ______ talk much but do little.(  )
A.whoB.thatC.whichD.whose

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7."Uncle Sam,"is usually used to refer to the United States or the US government.It is the nickname of the country.It is hard to believe that this nickname became known quite by accident and there was a man(33)B"Uncle Sam."However,not many people have ever heard of such a man.Not even most young Americans.
The man was called Uncle Sam Wilson.He was born in Arlington,Massachusetts,September 13,1776.At the age of 14Sam joined the American Revolutionary War(美国革命),and(34)Ain the army under George Washington until the end of the war.He then moved to Troy,New York states,and began a meatpacking business.He earned a reputation(赢得了声誉)for being honest and hardworking.He was locally respected and admired,thus greeted as Uncle Sam.
One day in 1812,a group of visitors came to Sam's meatpacking plant(肉类加工厂).Among them was Government official.He(35)D  the capitalized letters(大写字母) EAUS on the packages of meat and asked what they stood for.A worker man replied that EA stood for Elbert Anderson,the businessman for whom Sam was working.And he added(36)C that US(actually it was the short form for United States) stood for Uncle Sam Wilson.Soon soldiers were saying all army supplies were from"Uncle Sam".
In May 1813,this story appeared in a newspaper published in New York.Since Uncle Sam was an example of a hard-working man and a lover of America,the idea of"Uncle Sam"as the name of this kind of man became well-known rapidly.Uncle Sam was ready to help(37)B and place the interest of the nation(国家利益)above all---this is in line with (与…符合)the American spirit.This makes the  American consider Uncle Sam(38)D the symbol of the USA.In 1961the US Congress made a decision that"Uncle Sam"is the America's national symbol.

33.A.wasB.namedC.askedD.was called
34.A.servedB.stayedC.joinedD.entered
35.A.sawB.observedC.studiedD.noticed
36.A.SurprisinglyB.seriouslyC.jokinglyD.carefully
37.A.otherB.othersC.everyoneD.another
38.A.toB.forC.likeD.as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.A.abilities B.before C.awards D.serious E.came from  

South Korean actor Kim Soo-hyun's popularity has soared(上升) across Asia.His fame(名声)(61)E the role he played in the popular TV drama My love from the Star (《来自星星的你》).In the drama,Kim plays a 400-year-old alien(外星人) and ends up falling in love with a modern-day actress.
This is not the first success for the young star.Since he became a professional actor seven years ago,Kim has won more than 20 (62)C for acting.
Kim's success is due to his (63)D attitude towards acting.A director once mentioned that the dramas with Kim were all popular.It is because"he always analyzes the script very carefully (64)A he acts out the character."
As you can see,attitude is everything.Your attitude determines your success!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.(61)D
"Green"is more than just a color.It means that you should live to protect the environment.--the water,the land and the air.You can be a green kid by following these steps.
(62)B
When you use less of something,you do a good thing for the Earth.For example,a shorter shower means you use less water.Turn off the water when you are brushing your teeth.
(63)C
Many times,even if you don't need something,someone else might just need it.For example,if your younger sister doesn't play with her bear toy,you can give (2)it to your neighbour.Try to change books,toys,even clothes with friends.
(64)A
It's true that pollution is a great problem now,(3)______ the Earth is still a beautiful and interesting place to explore ( 探索 ).Go for a hike ( 远足 ),visit nature centres,and gardns,climb mountains and take a boat in the rivers ….Outdoor activities are good for you.You can also plant trees,collect reusable (可重复使用的)things ….Being a green kid is so easy.

任务一:阅读短文将下列词句与相应的段落匹配,将答案的字母代号填写在答题卡相应的横线上.
A.Enjoy it.B.Reduce( 减少) it.C.Reuse it.D.Be a green kid.
任务二:根据短文和要求,完成下面任务.(每小题1分,共4分)
65.回答问题:How many steps ( to be a green kid ) are mentioned in the passage?
3/three
66.文中划线 (2)的"it"指代的是什么?The bear toy.
67.在文中划线部分 (3)的空白处填上一个恰当的连词使句子通顺完整,符合逻辑.but
68.从文中找一个句子与所给句子意思相同的句子.It is so easy to be a great kid.
Being a green kid is so easy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.My father and I used to climb the mountain near my house.Walking together,we used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his life.He always told me,"You should have goals like climbing the mountain."Without the mountain-climbing that we both enjoyed,we couldn't have enough time to spend together because my father was very busy.I really got a lot from the mountain-climbing.It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience(耐力).
Once we climbed a very high mountain.It was so challenging for me because I was only ten years old.During the first few hours of climbing,I enjoyed the flowers and trees,and the birds'singing.,but as time passed,I got a pain in both of my legs.I wanted toquitclimbing,but my father said to me,"You can always see a beautiful sky at the top of the mountain,but you can't see it before you reach the top.Only there at the top,you can see all of the nice things,just like in life."
At that time,I was too young to understand his words.But later after that,I got new hope and confidence.I found myself standing at the top of the sky,which was as clear as crystal(水晶).

91.The passage tells us that mountain-climbing wasB for Father and Son.
A.hard           
B.enjoyable         
C.painful           
D.comfortable
92.The underlined word"quit"in the passage means"C:.
A.carry on          
B.put off            
C.give up           
D.pick up
93.Which of the following is similar in meaning to the father's words in the second paragraph?D
A.You will get all you need at the top of the mountain.
B.The sky is always as clear as crystal.
C.You can find life is full of nice things.
D.Hold on till the end.
94.We can infer from the last paragraph thatA.
A.the writer was very successful in his life
B.the writer didn't reach the top of the mountain
C.though the writer was young,he could understand his father
D.the writer used to stop half-way when he was climbing the mountain
95.The best title for the passage is"C".
A.Father and I              
B.Conversations between Father and I
C.Reaching the Top of the Mountain       
D.Enjoying the Beautiful Views.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.---Can you tell me________ this CD player?
---No problem.First you have to turn it on.Just press the first button.(  )
A.how to repairB.when to useC.how to useD.When to repair

查看答案和解析>>

同步练习册答案