精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
New York City isn’t the biggest city in the world, but it is the biggest city in the United States. Most Americans live in much smaller cities and towns, but almost 8million people live in New York City. Why did so many people come to live in one place?
A look at the city shows us that New York City has a good port(商埠). The Dutch(荷兰) settlers (new comers) , wanted to use it for business. In 1626, the Dutch paid the Indians twenty-four dollars for the island of Manhattan. Its Dutch name was New Amsterdam. Then the British took the land in 1664 and changed its name to New York.

小题1:Which of the following is the biggest city in the United States?
A.New YorkB.WashingtonC.New AmsterdamD.Chicago
小题2:More and more people from different countries in the world come into New York because _______.
A.New York has the largest population in the United States.
B.New York is as beautiful as a picture.
C.New York is a developing city.
D.they think it is a good place for business.
小题3:The underlined word “ took” in Paragraph means ________ in Chinese.
A.花费B.耕耘C.占领D.测量
小题4:The United States became an independent country in ________.
A.the sixteenth century
B.the seventeenth century
C.the eighteenth century
D.the nineteenth century
小题5:From the passage, we can know _________.
A.much about Dutch
B.how the Dutch took New Amsterdam
C.some of the history of New York
D.how the people from different countries come to the USA

小题1:A
小题2:D
小题3:C
小题4:C
小题5:C

试题分析:短文大意:这篇短文主要讲述了美国最大城市——纽约的历史。它最初是荷兰人用24美元从印第安人手里买下曼哈顿岛,后来英国人占领了这个岛屿,改名为纽约。在美国独立后,曾是美国首都,后来由于人口拥挤,迁都到华盛顿。
小题1:细节理解题。根据第一段New York City isn’t the biggest city in the world, but it is the biggest city in the United States. 描述,可知纽约是美国最大的城市。故选A。
小题2:段落大意题。阅读短文第二段可知,纽约是一个很好的商埠,很多人来这里是为了经商。故选D。
小题3:词义猜测题。根据下文changed its name to New York.描述,可知此处指的是,英国人占领了新阿姆斯特丹。故选C。
小题4:根据短文最后一段The Untied States became an independent(独立的)country in 1783. 描述,可知美国在18世纪成为一个独立国家。故选C。
小题5:主旨大意题。阅读短文可知,本文主要讲述了美国的最大城市纽约的历史,故选C,我们可以从本文了解一些美国历史。
练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解

The Christmas Eve meal is very important in most European countries. While other Christian families around the world celebrate this great meal with different kinds of meat, it is a tradition for Italians to eat seven different kinds of fish. Such a meal is called the “Feast of the Seven Fishes”. It’s also considered traditional that there may be nine, eleven, or even thirteen fishes for the meal. This kind of celebration is held to remember the birth of the baby Jesus.
The Feast of the Seven Fishes was held just by southern Italians as a custom at first, but today Italians all over the world hold it. Although the Feast of the Seven Fishes has been regarded as an Italian custom, no one definitely knows the meaning of it. There are lots of explanations for it. Some people believe that seven fishes are served because it took God seven days to create the world. Other explanations mention the Seven Hills of Rome.
For the Feast of the Seven Fishes, it’s not certain that which kinds of fish should be served. At the Feast of the Seven Fishes, the meal usually begins with antipasto (开胃食物) and ends with delicious desserts.
The Feast of the Seven Fishes has been a tradition since ancient times, and it will continue or even change as life changes. However, for Italians all over the world, the cultural meaning of the tradition is more important than anything else.
小题1: Italian families celebrate the Christmas Eve meal with different kinds of ______.
A.meatB.fishC.dessertsD.antipasto
小题2:Where did the Feast of the Seven Fishes begin?
A.In Northern Italy.B.In Rome.
C.In Southern Italy.D.In England.
小题3:The Feast of the Seven Fishes is held to remember ______.
A.the day when God created the world
B.the Seven Hills of Rome
C.seven Christmas Eve meals
D.the birth of the baby Jesus
小题4:The underlined word “definitely” means “_______” in Chinese.
A.快速地B.确切地C.温柔地D.逐渐地
小题5:Which of the following is NOT true about the Feast of the Seven Fishes?
A.It began from ancient times.
B.The number of the fish for it has already changed now.
C.There are clear requirements for the kinds of fish for it.
D.To Italians, the cultural meaning of it is more important than anything else.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解

任务型阅读 阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。(共5小题,计10分)
Language is always changing and developing. This isn’t a bad thing. If English hadn’t changed for a long time, we won’t have words to describe telephones, washing machines, computers or some other new things.
Language changes for several reasons. First, it changes because the needs of its speaker change. New technologies, new products, and new experiences need new words to express them clearly. Another reason for change is that different people have different language experiences. People use different sets of words and expressions, because they have different ages, jobs, education levels(水平) and so on.
How does language develop then? On the one hand, many of the languages changes begin with young people. When young people communicate with others of their own age, their language grows in grammar, words and expressions that are different from the older people’s. Some have a short lifetime but others can influence the language for long. On the other hand, we get new words in many different ways. We borrow them from other languages, we create them by making words shorter or combining words and we make them out of proper names.
Languages that don’t change over time are considered dead languages. The fact that English changes so much shows that it is alive and well.
小题1:What does the writer think of the change and development of language?
He thinks it is                       .
小题2:Why do people use different sets of words and expressions according to the passage?
Because their          and education levels are different.
小题3:How many reasons for language change are mentioned in this passage?
The writer mentions          reasons.
小题4:How do young people help develop language?
They do it when they                  others of their own age.
小题5: What is considered a dead language according to the passage?
The one that                   over time is considered a dead language.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解

In most parts of the world there are four seasons. They are spring, summer, fall and winter. In different seasons people wear different clothes and do different things. For example, in summer the weather is hot, so people usually wear cool clothes and do things like swimming, boating or surfing(冲浪). But near the polar regions(极地), there are only two seasons: winter and summer. In winter, nights are long. For more than two months(两个多月) you can’t see the sun. In summer, days are long and the sun is always in the sky. There are no nights. The people living near the North Pole(北极) are called Inuit(伊努伊特人). In summer they live in tents and catch deer for food. In winter they live in small round snow houses. They can build(建造) a snow house. They make holes(洞) in the ice and catch fish and seals(海豹). They eat much meat but not many vegetables.
小题1:How many seasons are there in most parts of the world?
A.Two.B.Three.C.One.D.Four.
小题2:In summer, people usually wear        clothes and do things like swimming, boating or       .
A.cool; skatingB.warm; flyingC.cool; surfingD.cold; flying
小题3:Inuit live in tents and catch        for food in summer.
A.deerB.dogsC.fishD.seals
小题4:There are two seasons near the polar regions. They are       .
A.summer and springB.fall and winter
C.summer and winterD.summer and fall
小题5:Which sentence is right?
A.We can skate in summer.
B.Inuit build snow houses in winter.
C.Inuit eat little meat but many vegetables.
D.There are four seasons near the polar regions.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解

任务型阅读 阅读下面的短文,在空格处填写一个适当的单词(10分)
Xinghua is a beautiful city in Jiangsu Province. It covers an area of 2393 square metres and it's made up of 34 towns. There are more than 1,500,000 people living here. Xinghua has a history of over 2000 years. Long ago it was named “Zhaoyang” or “Chushui”.
Many famous people have lived in this old city. In old times, Zheng Banqiao and Shi Nai'an were the most famous ones. In Zheng Banqiao's Former House, we can enjoy many Chinese paintings by Zheng Banqiao. The bamboos in them are fantastic. Nowadays, Xinghua is also called “The Town of novels in China”. There are many good novelists in Xinghua, among them is Bi Feiyu. The world's chess champion(冠军) He Yifan also comes from Xinghua.
Spring, especially April, is the best time to visit Xinghua. The weather is so fine that all the views are wonderful. “Qiandao Rape Flowers”(千岛菜花) here is known as the most beautiful rape flowers in China. You can’t miss the wonderful natural beauty! Xinghua is around by rivers and “The Forest in Water” is another interesting place. Most of the trees grow in the river there. You can enjoy the green trees on a boat while the birds are singing around you!
Xinghua is also well-known for its delicious local food, such as Crabs, Fish Balls, Dried Tofu and so on. There are lots of restaurants in the city centre, many visitors like to try the local food. If you don’t like the local food, there’re also all kinds of foods from the world.
Things here are not expensive.There are many good supermarkets and shopping malls.You can buy some presents for your relatives and friends.
Why not come here soon?
Welcome to小题1:__________
 
Basic situation
It is in Jiangsu Province.
It has an 小题2:__________ of 2393 square metres and the population (人口) is over 1.5小题3:_________.
It was called "Zhaoyang" or "Chushui" in the past.
小题4:__________ people
In old times, Zheng Banqiao and Shi Nai'an were the most famous ones.
Bi Feiyu is among the novelists.
He Yifan is the world's 小题5:_________ champion.
 
Beautiful views
Spring is the小题6:_________ time to visit here.
"Qiandao Rape Flowers" is amazing.
In "the Forest in Water", trees grow in小题7:_________.
Delicious 小题8:_________ food
Crabs, 小题9:__________ balls and Dried Tofu are well-known.
Visitors like to try the local food.
 
Shopping
There are many supermarkets and shopping malls.
Things are 小题10:_________.
You can buy good presents here.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Big Ben is not the name of a man. It is the name of a big clock in London. London is the capital of England. This clock has four faces. So, no matter (无论) where you stand, you can read the time on the face of Big Ben. Each face is the size of a bus. The hands are about four meters long. It is about the size of two people standing on top of each other. If you go to London, you may want to visit the Houses of Parliament (国会大厦). In that place you will find Big Ben sits at the top of the clock tower in the Houses of Parliament. You will probably hear it and see it. The big clock makes such a loud noise. ‘Ding dong, ding dong.’ It goes every quarter (四分之一) of an hour. The name of Big Ben comes from a big builder.
小题1:Big Ben is ____________.
A.a busB.a clockC.the name of BenD.a house
小题2:Big Ben is in ____________.
A.ChinaB.the USAC.JapanD.the UK
小题3:The clock strikes (敲) every ________ minutes of an hour.
A.tenB.fifteenC.thirtyD.forty-five
小题4:You can read the time of Big Ben ____________.
A.at the top of the clock tower
B.in the Houses of Parliament
C.on the hands of the huge clock
D.on the four faces of the clock
小题5:The underlined (划线部分) word ‘hands’ means ________ in Chinese.
A.手B.标志C.指针D.发条

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解

任务型阅读:根据对话内容,完成下列空格。
Michael’s mother:Hello!
Sally:Hello! May I speak to Michael?
Michael’s mother:Who’s this, please?
Sally:This is Sally.
Michael’s mother:Oh, hello, Sally. Michael isn’t in now.
Sally:Could you ask him to call me back this evening?
Michael’s mother:Sure.
Sally:Thank you. Good bye.
Michael’s mother:Bye.
Telephone Message
From: 小题1: 
To: 小题2: 
Message:Call   小题3:  back this   小题4:  .
 小题5: 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解



小题1:Which of the following will help to improve your speech? 
A.IELTS Listening .B.Car and Driver.
C.Quick & Easy Meals.D.Designing Effective Speech Interfaces.
小题2:Who will probably be interested in Quick & Easy Meals?
A.Car fans.B.English speakers.
C.Housewives. D.Businessmen.
小题3:How many of the four short passages are introductions of books?
A.One.B.Two.C.Three.D.Four.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:不详 题型:阅读理解

The Internet, mobile phones and iPads are parts of our lives now. Technology is greatly affecting all ways of our lives, from the ways we work to the ways we play. And it even causes a number of social problems such as cloning (克隆) humans.
We have had lots of technology and it has changed our lives a lot. We are sure that humans will continue to use more and more technology. Here are some examples of modern technology that will change our ideas and will affect our lives greatly.
Global Positioning System (GPS) (全球定位系统)
It's a system that uses radio signals from satellites to show exact (精确的) information.   It tells you where the user is on the earth in all weather conditions.  It's made up of three parts: satellites, control equipments (设备) on land and receivers.
Space Technology
Russian and American scientists have worked together for the International Space Station, (ISS) for a long time. They hope the ISS will provide a long-lasting lab. Such a lab will bring humans limitless (无限的) advantages. It's even hoped that one day space technology will take humans to their new houses in space.
Underwater Robot
Hercules is a kind of underwater robot with some high technology equipments. It will be used to search for ancient ships which were destroyed into the deep sea during their journey long ago.
The world is changing so quickly that it's hard for us to catch up with all the new inventions because they seem to come out every month. It's important for us to learn about new technology and the role that it plays in our lives. So we should be willing to accept modem technology, or we will fall behind the times.
小题1: _______ can tell you where the user is on the earth exactly.
A.SatellitesB.Receivers
C.Global Positioning SystemD.Underwater Robot
小题2: According to the passage, which is NOT true about the ISS?
A.It has carried people to other planets.
B.It will provide a long-lasting lab for us.
C.Russia and America are working for it.
D.Humans will get a lot of advantages from it.
小题3: Hercules is used to_______.
A.save lives in the sea
B.take pictures in the sea
C.repair the broken ships
D.look for the ancient ships in the sea
小题4: What is the purpose of the passage?
A.To help us study some new technology.
B.To tell us technology is changing the world.
C.To help solve the problems that technology causes.
D.To remind us the advantages of technology are limitless.

查看答案和解析>>

同步练习册答案