精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Almost every family in America or England buys at least one copy of a newspaper every day.Some people buy as many as two or three different papers.
Why do people read newspapers?
Newspapers supply us with news about events in our hometowns,in our country and in other parts of the world.Today we can read about important things that took place in foreign countries on the same day they happened,even in countries far away.But hundreds of years ago,news of things took months or even years to travel from one country to another.In those times,news was often passed from one person to another and never entirely true.
Newspapers today supply us with more than just what happened in our country or in other countries.If we want to know what the weather will be like,we can read the weather reports.If we want to find out what films are being shown,or what plays or concerts we can go to we can look in the newspapers.In many countries people put notices in newspapers if they are trying to get a job,hunting for a house or rooms that they can rent,or even when looking for a person who is lost.
On the other hand,for example,some made-up news harms people,especially famous people.So when we read the news,we should use our heads and shouldn't believe all that in them.
Newspapers are not for the blind,for they have no sound.If newspapers had sound,blind people could listen to them.

46.From the 1st paragraph we know thatB.
A.newspapers are free in England and America.
B.newspapers are very popular in these two countries.
C.most people read only one copy of a newspaper a day
D.everybody likes to read newspapers in the UK and USA.
47.From the 2nd paragraph we know thatC..
A.people didn't care about what was going on around in the past.
B.people are nore interested in what's happening than before
C.newspapers have made news more correct and travel faster.
D.newspapers make people more doubtful of what other say
48.Before there were newspapers,people got news mainly fromD
A.other countries  
B.their family members  
C.the government  
D.other people around
49.What is the main idea of Passage 3?C
A.Newspapers can tell us what's going on in the world
B.Newspapers help keep people in touch with one another
C.Newspapers can be very helpful to us in many other ways
D.Newspapers help us to know more about the world
50.In the last two paragraphs,the passage tells us thatA.
A.newspapers also have their weakness
B.famous people never read newspapers
C.stories in newspapers are unabelievable
D.newspapers can be listen to now.

分析 本文主要从报纸新闻的来源和它的信息包含范围来说明它在人们日常生活生活中的重要性及人们订阅它的原因.

解答 46.B细节理解题.根据第一段Almost every family in America or England buys at least one copy of a newspaper every day.Some people buy as many as two or three different papers.可知这两个国家报纸很普及,故选B.
47.C细节理解题.根据第二段Today we can read about important things that took place in foreign countries on the same day they happened,even in countries far away.可知报纸使新闻传播的更快,故选C.
48.D细节理解题.根据But hundreds of years ago,news of things took months or even years to travel from one country to another.In those times,news was often passed from one person to another and never entirely true.可知,古代新闻是通过人与人之间的交谈口头传播的,故选D.
49.C主旨大意题.根据文章内容可知第三段讲述的是报纸在人们日常生活中有很大的作用,故选C.
50.A理解推断题.根据On the other hand,for example,some made-up news harms people,especially famous people和Newspapers are not for the blind,for they have no sound.If newspapers had sound,blind people could listen to them可知讲述的是有些新闻会伤害人们和报纸不适合盲人,这些都是报纸的缺点,故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.All the things in the shop are onsalenow.You can save a lot of money.(sell)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.________ engineers and workers are helping to rebuild the damaged city.(  )
A.MuchB.ManyC.A littleD.A lot

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.It is fun to go travelling all over the country during the summer holidays.(改为感叹句)
How fun it is to go travelling all over the country during the summer holidays!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Joe will ________ eat too many crisps and hamburgers ________.(  )
A.no…any longerB.not…longerC.not…any longerD.no…longer

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Passing through the Atlanta airport one morning,I caught one of those trains that take travelers to their boarding gates.The free trains run back and forth(来回)all day long.Not many people consider them fun,but I heard laughter(笑声).At the front of the first car were a man and his son who was about five years old.
"Here we go!Hold on to me tight(紧紧地)!"the father said."Look out there!See that pilot?I bet(打赌)his walking to his plane."The son stretched (伸出)his neck to look.
As I got off,I remembered something I'd wanted to buy.I was early for my flight,so I decided to go back.I did and just as I was about to go back to the train for my gate,I saw that the man and his son had returned,too.
"I want to ride some more!"
"More?"the father asked,"You're not tired?"
"It is fun!"his son answered.
"All right,"the father replied,and when a door opened we all got on.I realized that the father and his son were just riding this shuttle  together,making it exciting,sharing each other's company(陪伴).
There are parents who can afford to send their children to Europe or Disneyland,but the children turn out rotten(被宠坏).There are parents who live in million-dollar houses and give their children cars and swimming pools,but something goes wrong.Why?
The answer is so simple:parents who care enough to spend time,to pay attention and to try their best.It doesn't cost a cent(美分),but it is the most valuable thing in the world.

61.The story probably happenA.
A.at the airport.
B.at the supermarket.
C.at the ticket office.
D.at the bus station.
62.The father and the son ride the shuttle becauseD.
A.it was free.
B.they didn't have enough money.
C.they wanted to take a plane.
D.they rode the shuttle for fun.
63.The underlined word"shuttle"most probably meanB in Chinese.
A.区间公共汽车   
B.区间列车   
C.免费公交车      
D.一种双人自行车
64.Which of the following is TRUE according to the passage?A
A.The boy wanted another ride.
B.The boy had been to Disneyland.
C.The boy wanted to travel by plane.
D.The father and the son took the shuttle all day long.
65.What is it necessary the parents should do for their children?B
A.Spend their children to Europe or Disneyland.
B.Spend more time with their children.
C.Spend more time riding the shuttle with their children.
D.Offer their children houses,cars and swimming pools.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.
disappointed,ticketThe man felt disappointed,because he could't get a ticket..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-What ____ you like ____ breakfast?
-Some milk and two eggs.(  )
A.do;toB.would;toC.would;forD.do;doing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.
A.became  B.wrote  C.Europe  D.competition E.answer
Who is the tallest person alive?Who has the longest nose?If you want an(37)E to these strange questions,you need to explore the Guinness World Records.
In 1951,a man called Hugh Beaver had an argument over which bird was the fastest in (38)C.He thought it might be a good idea to have a book about records.So he (39)B the first edition (版本) of Guinness World Records in 1954.The first 197-page book (40)A a bestseller (畅销书) by Christmas.

查看答案和解析>>

同步练习册答案