精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Dear John,
You're only three years old,and at this point in your life you can't read,much less understanding what I'll tell you in this letter.But I've thought a lot about the life that you have ahead of you,and about my role as a dad in trying to prepare you for the difficulties that you'll face.
I hope to help you along your path by sharing some of the best of what I've learned.As with any advice,take it with a grain of salt.What works for me might not work for you.
Life can be unkind
There will be people in your life who won't be very nice.They'll laugh at you or try to hurt you because you're different.There's not much you can do about these people except to learn to deal with them,and learn to choose friends who are kind to you and who make you feel good about yourself.When you find friends like this,treasure them,spend time with them and love them.
Be open to life anyway
Yes,you'll face something that you don't know in your life,but don't move back from life,don't hide or wall yourself off.Be open to new things,new experiences,new people.
Life isn't a competition
You will meet many people who won't fall behind you,in school,in college,at work.To them,life is a competition.But here's the secret:life isn't a competition.It's a journey.Learn to enjoy the journey and make it a journey of happiness and success.
Love should be your rule
If there's a word you should live your life by,it should be this:love.It might sound out of date,I know,but trust me,there's no better rule in life.Love your loved ones,and your classmates,your co-workers,strangers,even those bad men.The person who is hardest on you,unkind to you…,love him.He is most in need of your love.And most of all,love yourself and learn to love yourself for who you are.
Finally,know that I love you and always will.You are starting out on an unknown,tiring,scary,but really wonderful journey,and always remember I will be there for you when I can.
Love
Your DadA father's (56)letter to his child
Meanings of lifeReasons(57)Advice
Life can be unkindYou may meet some (58)unkind/unfriendly people in your life•Learn to deal with them.
•Choose the right people as your (59)friends
Be open to life anywayThere will be something (60)unkown in your life.•Don't move back from life.
•Don't hide or wall yourself off.
•Don't (61)refusenew things,new experiences,new people.
Life isn't a competitionYou will meet many people who will try to do (62)better than you.•Learn to enjoy the journey
•Make the journey a happy and(63)successfulone.
Love should be your ruleIt's the (64)best rule in life.•Love (65)everyone/everybody around you.
•Love yourself

分析 这是一封父亲给儿子的信.文章大意:你现在仅仅3岁,此刻你还不识字,更不用说让你去理解我接下来想在这封信里对你所说的话了.但是我已经苦思冥想了好久,关于你即将面临的人生以及我的生活,我反思我所学会的;思考一个父亲的职责,力图让你为未来岁月中即将面临的困难做好充分准备.我希望通过分享一些我所学到的最好的东西来帮助你走上人生之路,正如任何建议一样,请你接受它.最后,要知道我爱你,永远爱你,你开始了一个未知的,疲惫的,可怕的,但真正奇妙的旅程,并永远记得我会在那里等你.

解答 56题答案:letter 考查理解.根据全文的大概意思,描述的是一个父母给孩子的信,故答案是letter.
57题答案:Advice 考查细节理解.根据文中的I hope to help you along your path by sharing some of the best of what I've learned.As with any advice,take it with a grain of salt.我希望通过分享一些我所学到的最好的东西来帮助你走上人生之路.故答案是advice.
58题答案:unkind/unfriendly 根据句中的There will be people in your life who won't be very nice.They'll laugh at you or try to hurt you because you're different.你的生活中会有一些不太友善的人,他们会嘲笑你或者试图伤害你,因为你与众不同.故答案是unkind/unfriendly.
59题答案:friends 考查细节理解.根据文中的and learn to choose friends who are kind to you and who make you feel good about yourself学会选择对你友善的朋友,那些能让你自我感觉良好的人,故答案是friends.
60题答案:unknown 考查细节理解.根据文中的you'll face something that you don't know in your life,你会面对一些你不知道的生活,故答案是unkown.
61题答案:refuse 考查细节理解.根据文中的Be open to new things,new experiences,new people乐于接受新事物,新体验,新的人,故是别拒绝,所以答案是refuse.
62题答案:better  考查细节理解.根据文中的You will meet many people who won't fall behind you你会遇到许多不会落在你后面的人.也就是比你好的人,故用better.    
63题答案:successful    考查细节理解.根据文中的Learn to enjoy the journey and make it a journey of happiness and success.学会享受旅程,使之成为幸福与成功的旅程.故答案是successful   
64题答案:best 考查细节理解.根据文中的I know,but trust me,there's no better rule in life我知道,但是相信我,生活中没有更好的规则,可知是最好的规则,故答案是best.
65题答案:everyone/everybody 考查细节理解.根据文中的Love your loved ones,and your classmates,your co-workers,strangers,even those bad men.爱你所爱的人,你的同学,你的同事,陌生人,甚至那些坏人.是所有人,故答案是everyone/everybody.

点评 这是一封父亲给儿子的信.根据根据短文的内容,仔细读每一道题,涉及的同义词辨析,理解等要有针对性与短文相结合,再选出最符合题意的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.I don't know if our school ______ the graduation ceremony tomorrow.(  )
A.holdB.to holdC.holdingD.will hold

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.由于不断的恐怖袭击,伊朗人们此刻正生活在为生命安全担忧中.
At the moment,people in Iranare living in fear oftheir lives because of terrorist attack.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-_________ are these trousers?
-They are only 15.(  )
A.How manyB.How muchC.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Daniel is visiting an online club called Schools Around the World.Here are two pieces of writing on the website about different school lives.
Hi,everybody,
My name is Nancy.I am in Year 7at Woodland School near London.In our school,boys and girls have lessons together.Among all my subjects,I like French best.Learning foreign languages is fun.
Our school has a Reading Week every year.During the week,we can borrow (借) more books from the school library.We can also bring in books and magazines from home.I often read more books than my classmates.Near the end of the week,we talk about the books with our classmates in class.Time seems to go faster when we are reading interesting books.
Hi,guys,
I'm John and I'm 13years old.I'm in the 7th grade at Rocky Mountain High School near Denver.
Every Monday,I go to the Buddy Club.In the club,older students help new students learn more about the school.My friend Tony is in the 12th grade.He often listens carefully to my problems and gives me help.He is my best friend.
We have different classes every day.On Friday afternoon,we finish classes earlier than usual.My friends and I often do sports together.
Twice a week,I play basketball after school.I love this game and practice hard every time.Our team won two games last month.
48.At Woodland School in a Reading Week,students don'tA.
A.learn foreign languages
B.bring in books from home
C.borrow books from the library
D.talk about books with classmates
49.John goes to the Buddy Club toD.
A.help new students
B.have classes with Tony
C.play basketball with his team
D.talk about his problems with Tony
50.What are the two pieces of writing mainly about?D
A.A sports team.
B.A Reading Week.
C.The Buddy Club.
D.Different school lives.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.除非你尽力,否则你不会实现你的梦想.
You won't realize your dreamunless you try your best.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

6.Wangfujing,a seven hundred-year-old commercial(商业的)street,starts with East Chang'an Avenue in the south and ends with China Art Gallery in the north.It has a wide variety of shops where you can find all kinds of goods,some of which are from world-famous brands.Nowadays it is a modern commercial street which is said to be the sister street of the Champs-Elysees in Paris.You will also find jewelry(珠宝),make-up,wines,tea shops,cafes and a whole bunch of Chinese and Western fast food restaurants.
Also,there is Foreign Language Bookstore in this area.The street has many outdoor places to sit under an umbrella with a cold beer,coffee or ice cream during the summer.There are beautifulsculptures on both street sides showing the life of old Beijing.
Xiushui Street is a good place to buy cheaper goods and a lot of foreigners in Beijing come here often.Whatever you want to buy,like bags,shoes,handicrafts(手工艺品) or sweaters,you can bargain with the owners.It is open from 9:00am to 9:00pm.
In fact,the fun of the place may not come in looking for the best bag or shirt,but it comes in the bargaining.The more you bargain,the better price you may get.Besides,it is one of places in Beijing where foreigners can buy clothes and shoes in large sizes.

Please finish the following questions according to the requirements.
66.How old is Wangfujing?700 years old
67.Which is the sister street of Wangfujing?theChamps-ElyseesinParis
68.What is the special of Xiushui Street?It is agoodplacetobuycheapergoods;itcomesinthebargaining;itisoneofplacesinBeijingwhereforeignerscanbuyclothesandshoesinlargesizes.
69.Write down the Chinese meaning of the underlined word"sculpture".雕塑品
70.Summarize(概括) the main idea of this article with one sentence in English.Wangfujing,whichissaidtobethesisterstreetoftheChamps-ElyseesinParis,isamoderncommercialstreet..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Her pants are ________ short         she should buy a new pair.(  )
A.so,thatB.so,asC.too,to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.The sixty-eight-year-old man came back to his hometown after working and living abroad for fifty-two years.No one has remembered him now.So no one has visited his beautiful home.
In autumn,the old man bought many new farm tools and put them beside the wooden fences around his villa,with a sign"Everyone can use them freely!"on the fence.It's harvest time (农忙时间).Some villagers came to borrow farm tools from him.
Since then,the old man was happy to see villagers borrow and return his farm tools.Sometimes villagers brought him some fruit or vegetables they grew.Sometimes villagers brought him hens or ducks they fed.He accepted their gifts happily.Sometimes he invited villagers to have tea with him.
On free winter afternoons,the old man's home has been a village club.Villagers came to chat with him or played cards in his large villa.Children liked to play in the beautiful villa because he always prepared a lot of delicious snacks and interesting books for them.
The old man's son has been worrying about him alone in the home village.When he heard some people laughing in their home on the telephone,he didn't worry any more.
What is loneliness (孤独)?Loneliness is that you can't find the way to others'hearts.

84.What does the underlined word"fences"in the passage mean?B
A.牛舍            
B.栅栏             
C.草坪            
D.果园
85.What did the old man provide for the villagers freely in autumn?D
A.Foods and drinks.
B.Fruit and vegetables.
C.Snacks and books.
D.Farm tools.
86.The old man's villa became aC for the villagers on free winter days.
A.hotel            
B.school              
C.club            
D.farm
87.Which of the following statements is Right?D
A.The old man worked and lived abroad for more than sixty years.
B.The old man never invited villagers to his villa for the afternoon tea.
C.The old man's son seldom made calls to his father in the home village.
D.You won't feel lonely if you're good at communicating with others.

查看答案和解析>>

同步练习册答案