精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Many years ago,a rich man found that someone wan taking valuable things from his house.He locked all the doors and all the windows.Still the things went.It must be one of the servants!How could he catch the servant?He thought of a good plan.
     Late one evening.When it was dark,he called all the servants together,"There is a thief in the house,but I know how to catch him."He said."In the next room there is a square box.In that box there is a chicken which is magic.Each of you must go into the room alone.It is quite dark in the room.You must feel your way to the table and press the first finger of your right hand on the top of the box.If you are not the thief,nothing will happen.If you are the thief,the chicken will make such a loud sound that everyone in the house will hear it."Some of the servants said that they did not want to do this.They were frightened of the magic chicken.But the man said that they must do what he said.If they had done nothing wrong.They had nothing to fear.
     So the servants went into the dark room one at a time,while the rest listened carefully.Soon everyone had been in the room.but the chicken made no sound."Good"said the man."Now I know who the thief is!The servants looked very surprised."Show me your right hands!The chicken did not make a sound for a very good reason.There is no chicken in the box at all!But the top of the box was covered with paint.You all have paint on your fingers,except for one person.That person is the thief,and he was afraid to put his finger on the box."He pointed to one of the servants."Your finger is clean!You are the thief!"
61.Were the rich man call all the servants together?A
A.Yes,they were.B.No,they weren't.C.I don't know.
62.When did the rich man call all the servants together?C
A.In the morning B.In the afternoon C.In the evening
63.Did the rich man catch the thief at last?A
A.Yes,he did B.No,he didn't   C.He gave up the plan
64.Which of the following is NOT true?B
A.There was paint on the box.
B.All of the servants touched the box.
C.All of the servants went into the dark room.
65.What do you think of the rich man?B
A.Brave.B.Clever   C.Friendly.

分析 【主旨大意】一位富人发现家里的东西丢了,即使把所以的门和窗子都关上.于是他便猜测是自己的佣人干的.他便通过自己的聪明才智,轻松的查出了小偷.许多年前,一个富人发现有人从他家里拿了价值的东西,他把所有的门窗都锁上了,东西还是丢了.一定是仆人偷的.怎么能抓住那仆人呢?他想到了一个好计划.天晚了,他叫来所有的仆人,"屋里有一个小偷,但是我知道怎么抓到他."他说."隔壁房间有一个正方形的盒子,里面有一只神奇的鸡.你们每个人单独走进屋子,屋子有点黑.你必须走到桌子前用你的右手的第一个手指按在盒子顶端.如果你不是贼,那就没有什么事情发生.如果你是贼,鸡就会发出很大的叫声,我们每个人都会听到."一些仆人说他们不想这么做,他们害怕那只神奇的鸡,但富人说他们必须照他所说的话做.如果他们没有做错什么,他们无需害怕.因此,仆人一次一个走进黑暗的房间,而其余的认真地听.很快大家都已经去过房间了,但是鸡没有声音."好"富人说,"现在我知道谁是小偷!"仆人们很惊讶"给我看你们的右手!鸡没有发出声音很有理由,因为盒子里没有一只鸡!盒子顶部是油漆,你们的手指上有油漆,除了一个人,那个人就是小偷,他害怕把手指放在盒子上,"他指了指一个仆人."你的手很干净!你是小偷!"

解答 61.答案A 细节理解题.根据第一段中的句子"He locked all the doors and windows.Still the things went."可知 他把所有的门窗都锁上了,东西还是丢了,故选A
62.答案C 细节理解题.根据第二段第一句话"Later one evening,when it was dark,he all the servants together.",可知 天晚了,他叫来所有的仆人,故选C
63.答案A 细节理解题.根据最后一段富人的分析及句子"your finger is clean.You are the thief!"你的手很干净!你是小偷!可以推断抓住了小偷,故选A
64.答案B 细节理解题.根据最后一段的句子"but the top of the box was covered with paint."盒子顶部是油漆 可知A项是正确的;由最后一段的最后一句"your finger is clean.You are the thief!"你的手很干净!你是小偷!可推断B项是错误的;根据最后一段第一句和第二句话 So the servants went into the dark room one at a time,while the rest listened carefully.Soon everyone had been in the room.but the chicken made no sound 可知 因此,仆人一次一个走进黑暗的房间,而其余的认真地听.很快大家都已经去过房间了,但是鸡没有声音,选项C是正确的.故选B
65.答案B 主旨大意题.根据整篇文章的主要内容可知富人凭着自己的聪明才智,查出了小偷,故选B

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.You shouldn't worry about your mother.She is OK.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Nowadays people care more about the safety of______.Everyone wants to eat healthily.(  )
A.foodB.clothesC.houses

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Mr.Smith_______ a super surfer.But now he is too old to go surfing.(  )
A.has given upB.is good atC.used to be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Middle school students usually have ______ one-day outing in the countryside in spring.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Alan worked in an office in the city.He worked very hard and really looked forward to his holiday.He usually went to the seaside,but one year he saw an ad.in a newspaper"Enjoy country life.Spend a few weeks at William Farm.Good food,fresh air,horse riding,walking,fishing…"
"This sounds like a good idea."he thought,I'll spend a month at William Farm.I'll go horse riding,walking and fishing.It'll be different from the seaside."Four days later,he returned home.
"What's wrong with William Farm?"His friend Jack asked him."Didn't you enjoy country life?"
"Country life was fine,"Alan said."But there was another problem."
"Oh,what problem?"
"Well,the first day I was there,a sheep died,and we had roast(烤肉) mutton for dinner."
"Fresh meat is the best."
"I know,but on the second day a cow died,and we had roast beef for dinner."
"Lucky you!"
"You don't understand,"Alan said,"On the third day a pig died and we had roast pork for dinner."
"A different roast every day."Jack said.
"Let me finish."Alan said,"On the fourth day a farmer died and I didn't want to stay there for dinner."
46.Alan sawA in a news paper.
A.an ad.B.a letter          C.a story           D.a report
47.Alan usually went toC on the vacation.
A.the mountains                      B.the countryside
C.the seaside                         D.William Farm
48.Alan spentA at William Farm.
A.four days         B.three months     C.a month         D.a few weeks
49.Alan had roastB for dinner on the third day.
A.mutton           B.pork           C.beef             D.fish
50.From the passage we know thatD.
A.Alan left the farm because he missed his family
B.Alan left the farm because he had four dinners at the farm
C.Alan left the farm because he couldn't go fishing at the farm
D.Alan came back home because he was afraid of the fourth dinner.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Last Friday afternoon the young manwas hurt (hurt) in the traffic accident which happened on the highway.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.根据所给的首字母、音标或中文提示,写出单词(在答题卡上必须写出完整的单词).
每空只填一词.
76.Li Hua plays the piano twice a week.
77.Gina likes art very much.She wants to join an art club/class.
78.-Jack,could you please lend me your bike?Mine is broken.
-Certainly.
79.We shouldwash/w??/our hands before meals.
80.The girl is a littleshy/?a?/.She is afraid to speak in public.
81.Bob's birthday is inMarch/ma:(r) t?/.
82.We can'tthrow(投掷) stones at the window.
83.Mary has awhite(白色) dress.
84.I think it's best to travel to Harbin inwinter(冬天).
85.I bought a newumbrella(雨伞) in the shop last weekend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Would you mind turning down the music?Iam writing ( write) a report now.

查看答案和解析>>

同步练习册答案