| Look at the picture on the left.Have you ever seen it?It means friendship is just like a little boat and it can be capsized(倾覆)easily.It was created by Nandongni,a cartoonist (漫画家)from Shandong.It first appeared in his microblog in March,2016.It was spread quickly by millions of people.It has become popular because many people have the same feeling.Do you have any ideas about it? | |
Li Ming a student in Guangzhou | I think the picture tells the truth.Sometimes friendship is easy to pass away because of some words.These days I feel sad because I lost a good friend.He asked me to help him cheat in the math exam.I didn't want to do that,so I refused him.I still think I didn't do anything wrong.I wouldn't like to say sorry to him.I really don't know how to get on well with him again. |
Kate an English teacher in Shenzhen | I also have the same experience.Last month,a good friend asked me to help her son with his English.I was busy preparing my lessons and getting ready for an exam.I told her I had no time and I would help his son whenever I was free.Two weeks later,I called her,but she didn't answer the phone.Instead,she sent me a message and told me that she didn't need my help any more.I don't know what to do? |
| The name of the person who created the picture | 81Nandongni |
| The time that the picture first appeared | 82March,2016 |
| The city that Li Ming studies in | 83Guangzhou |
| Kate's job | 84an English teacher |
| The thing that Kate's friend asked her to do | 85to help her son with his English |
分析 文章大意:由一幅画引发的讨论:意味着友谊就像是一只小船,可以翻船.
解答 81.Nandongni 82.March,2016 83.Guangzhou
84.an English teacher 85.to help her son with his English
81题答案:Nandongni考查细节理解题,根据文中的一段It was created by Nandongni,a cartoonist (漫画家)from Shandong.It first appeared in his microblog in March,2016可知 它是由来自山东的一个漫画家喃东尼创作.它第一次在2016年3月出现在他的微博,故答案是Nandongni.
82题答案:March,2016 考查细节理解题,根据文中It was created by Nandongni,a cartoonist (漫画家)from Shandong.It first appeared in his microblog in March,2016可知 它是由来自山东的一个漫画家喃东尼创作.它第一次在2016年3月出现在他的微博,故答案是March,2016.
83题答案:Guangzhou考查细节理解题,根据文中的Li Ming a student in Guangzhou可知是广州,故答案是Guangzhou.
84题答案:an English teacher考查细节理解题,根据文中的Kate an English teacher in Shenzhen可知是名英语老师,故答案是an English teacher.
85题答案:to help her son with his English考查细节理解题,根据文中的Last month,a good friend asked me to help her son with his English可知 上个月,一个好朋友叫我帮他儿子学英语,故答案是to help her son with his English.
点评 做此类题需对所提供的文章准确的翻译并理解,根据所给的题干,用合适的词来完成本题.大意太简单
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.so must people care for the planet B.in which food can offer life to everyone C."Technology and the Future" D.which are designed to share their unique food ideas. E.so we must keep the balance of nature F."Feeding the Planet,Energy for Life" |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
| A.And I like football,too. B.Can you play basketball?. C.I'm not interested in it. D.Do you like table tennis? E.Who's your favourite basketball star?. F.Where do you play it? G.Do you like him? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | lie | B. | lies | C. | lying | D. | lay |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com