精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.As a young man,Tom was a famous artist with a wife and two fine sons.One night,his older son was ill.Tom and his wife thought it was nothing serious.But the boy died suddenly that night.
After his son died,Tom always felt very sad.To make matters worse,his wife also left him later,leaving him alone with his six-year-old younger son,Emie.Sadly,he turned to alcohol(酒) for help.
As time went by,Tom began to lose everything he had---his land,house,etc.A few months later,Tom passed away alone in a small bar.Hearing of Tom's death,I thought,"What a complete failure!"
But later,I began to change my earlier opinion.I knew Tom's now adult son,Emie.He is one of the kindest,most caring men.I saw the love between Emie and his children.And I thought that kindness and caring had to come from somewhere.
One day,I asked him what made him become such a specia1person.Emie said quietly,"My father came into my room every night,give me a kiss and said,"love you,son."
Hearing his words,I understood everything.Tom didn't leave many things behind.But he had been a kind loving father,and left behind his best love.

56.How many sons did Tom have?B
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four
57.What did the writer think of Tom when he heard of his death?B
A.Tom was a lazy man.
B.Tom was an unsuccessfill father.
C.Tom was a hard-working man.
D.Tom liked drinking too much.
58.What happened to Tom's wife later?C
A.She was mad.
B.She went to work.
C.She died.
D.She was ill.
59.Where did Emie's kindness and caring come from?A
A.His father's love.
B.His mother's love.
C.His own hard-work.
D.His parent's hard-work.
60.Finally,the writer thoughtA
A Tom was a good father.
B.Tom was a rich father.
C.Tom was a careless father
D.Tom was a badfather.

分析 文章大意:
汤姆是一位有两个儿子的著名艺术家,由于他和妻子的大意,他的长子生病没能得到及时的救治病死了.正在汤姆悲伤难过时,她的妻子也离开了他,汤姆悲伤绝望,酗酒度日,几乎失去了所有的东西,几个月后他死在了一个小酒吧里.我认为汤姆是一个彻底的失败者.但是后来我从汤姆的儿子身上找到了汤姆曾经给儿子的爱和教育,并改变了我对他的看法.

解答 【解析】
56.B 细节理解题.题意:汤姆有几个儿子?A.One一;B.Two.二;C.Three三;D.Four四.根据短文第一句"Tom was a famous artist with a wife and two fine sons"(汤姆是一位有一位妻子和两个好儿子的著名艺术家)可知,他有两个儿子,故选B.
57.B 细节理解题.题意:当听到汤姆的死讯后,作者认为他怎样?A.Tom was a lazy man.汤姆是一个懒人;B.Tom was an unsuccessfill father.汤姆是一位不成功的父亲;C.Tom was a hard-working man.是一个努力工作的人;D.Tom liked drinking too much.汤姆太喜欢饮酒.由第三段最后一句:Hearing of Tom's death,I thought,"What a complete failure!"(听到汤姆的死讯,我想,"一个完全的失败者")可推知作者认为Tom是一个不成功的父亲,故选B.
58.C 细节理解题.题意:汤姆的妻子后来发生了什么事?A.She was mad.她生气了;B.She went to work.她去上班了;C.She died.她去世了;D.She was ill.她生病了.由第二段的:his wife also left him later,leaving him alone with his six-year-old younger son,(他的妻子也离开了他,独自留下他和六岁的小儿子)可知,他的妻子也离世了.故选C.
59.A 推理判断题.题意:Emie的友善和爱心来自哪儿?A.His father's love.父亲的爱; B.His mother's love.母亲的爱;C.His own hard-work.自己的努力;D.His parent's hard-work.父母的努力.由倒数第二段的"My father came into my room every night,give me a kiss and said,"love you,son."(每天晚上爸爸来我的房间,亲吻我并说:爱你,儿子.)可以推测出是父亲的爱影响了他.故选A.
60.A 推理判断题.题意:最后,作者认为什么?A Tom was a good father.汤姆是一位好父亲;B.Tom was a rich father.汤姆是一位富有的父亲;C.Tom was a careless father 汤姆是一位不细心的父亲;D.Tom was a bad father.汤姆是一位坏父亲.由短文最后一句:But he had been a kind loving father,and left behind his best love.(但是他是一位和蔼、有爱心的父亲,而且留下了他最深的爱)可以推测出最后作者认为汤姆是一位好父亲.故选A.

点评 本文考查人物故事类短文阅读.做此类英语阅读理解题时,首先应浏览一遍所提问题,然后带着这些问题有目的、有针对性地阅读文章.耐心通读全遇到难解的词组和句子不要急躁,要尽量根据上下文悟出文义,解题时要"带着问题读短文",分析判断,整题解完后要认真复查.在英语阅读过程中,应该有意识地养成自己的猜词习惯,千万不要一遇到生词就查词典.因为只有养成猜词的习惯,并在阅读实践中结合自己的学习常识,才能培养自己的猜词能力,从而进一步提高阅读能力.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.This type of MP4is my favorite,but I can't ________ it.(  )
A.spendB.costC.payD.afford

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-What did the teacher say just now?
-He told us ________ computer games all day.(  )
A.not playB.to play notC.not to playD.play not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.When I was eleven-year-girl,my mother worked all day,so I had to take after younger sister.At that time,my little sister was about 4 years old and she missed mum all the time.
One day,after I had given her dinner,she started crying for mum,she was so young and really needed mum.So I dressed her up,put on her shoes,carried her on back and walked out.Soon she fell asleep.
About half an hour later,I found that she had lost a shoes while sleeping.I took her off and put her down.
I knew we needed to find that shoes,for our mother couldn't afford new shoes.I had to go back to find it,so I told my sister to wait right here.
A man just heard that stopped me before I walked off.He asked me,"Are you leaving your sister here to find the shoe?What would you do if she was not here when you return?"I didn't know how to answer the question.He continued,"It's OK if you can't find the shoes,it's not OK to lose your sister."Then he sent us to mum's workplace by taxi.
During my whole life I have depended on the kindness of many strangers.I feel sorry that can't find them and say‘thank you'.I do not even remember what their faces looked like,but they taught me a lesson------people are more important than thing.

41.When her mother worked all day,the writer had toB  
A.make a dinner          
B.take care of her sister    
C.cry for her mother        
D.do her homework
42.Why did the writer's sister star crying for mother?D 
A.She wanted something good to eat.
B.She wanted to sleep very much.
C.She lost her shoe and felt so sad.
D.She missed her mother very much.
43.Why did the writer want to find the lost shoe?D
A.Her sister like it very much.
B.The shoe was a gift for her sister.
C.Her mother made it herself.
D.Her mother had no money to buy new shoes.
44.What did the man do after he heard the writer told her sister to wait right there?A
A.He stopped it and helped them find their mother.
B.He looked her sister for her.
C.He helped the writer find the shoe.
D.He took away the writer's sister.
45.What can we learn from the passage?C
A.We can't believe in strangers      
B.A friend in need is a friend indeed.
C.Thing are less important than people.
D.Where there is a will,there is a way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The handbag is so expensive that I can't        it.(  )
A.provideB.offerC.afford

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5."唱响中国(Singing Around China)"正掀起一股热潮,部分中学生也积极参选.假如你是李明,上周你们班围绕这种现象展开了讨论.请根据下表内容用英语给某英文刊物写一封电子邮件,并谈谈你对此现象的看法.词数:60~80.
参考词汇:Some students think…Some students think…
I think
Experience different things     Waste of time…
Become selfconfident(自信的)   Difficult to succeed
Easy to be famous             Be laughed at
Dear editor(编辑),
Last week our class had a discussion about Singing Around ChinaSome students think young people need to experience different things.They will become self-confident if they have the chance to show their ability.It's easy to be famous and make more money.
However,some believe it's a waste of time.It's difficult to succeed.If you don't sing well,you will be laughed at.Students should study hard.
I think,as a student,we should spend more time on our lessons and try our best to make our country stronger.
Best wishes!
Yours,Li Ming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.It's spring now.The students       trees these days.(  )
A.plantB.will plantC.are plantingD.planted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.With the help of the police,Tim waslucky (having good luck) enough to get back his lost bike.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.我们不应该害怕困难.We shouldn'tbe afraid of difficulties.

查看答案和解析>>

同步练习册答案