精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.As one of the most popular stars,Jackie chan thinks his way to success has nothing to do with luck.instead,dreams and confidence are the most important.at the age of 17,he started  to do stunts which are not safe as a small character in films.at times,he kept busy working for 19 hours.but he didn't lose heart.at last he succeeded in acting in his thirties.his action films made him popular in hollywood,washington d.c.and some other places of that country.as a positive philanthropist,he is very famous.he focuses on public service,encouraged by his spirit,a large number of people help others like him.though he sixty,he still works hard in many other fields.as the words in his song,"a true man depends on nobody",he never gives up.

76.dangerous  77.working  78.America  79.active  80.others.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了电影明星成龙,他认为自己的成功与运气没有什么关系,而梦想和自信是最重要的,首先是在电影里做特技,在30多岁的时候,成为一个动作明星,在好莱坞,华盛顿都很有名.他积极做慈善事业.

解答 76.dangerous.
细节理解题.根据"he started  to do stunts which are not safe as a small character in films."他开始电影里扮演一个小角色,表演一些不安全的特技.因此可知他在电影里做一些危险的特技.dangerous的意思是"危险的",与"not safe"同意,故填dangerous.
77.working.
细节理解题.根据"he kept busy working for 19 hours."他连续不断的工作19个小时,因此可知他持续工作19个小时,故填working.
78.America.
细节理解题.根据"his action films made him popular in hollywood,washington d.c.and some other places of that country."他的动作片让他在好莱坞,华盛顿,还有这个国家的其他地方也很受欢迎.因为好莱坞,华盛顿都是美国的两个地方,因此可知他在美国的其他地方很受欢迎.故填America.
79.active.
细节理解题.根据"as a positive philanthropist,he is very famous"作为一个积极的慈善家,他是很著名的.而空格前面是不定冠词an,所以空格处需要一个元音音素开头的单词,所以要用active来填空,active与positive 同意,意思是"积极的",故填active.
80.others.
细节理解题.根据"encouraged by his spirit,a large number of people help others like him."受到他的精神的鼓舞,很多人像他一样帮助别人.故填others.

点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.A.nice     
B.six        
C.ring    
D.it
A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.请根据下面的提示写一篇短文,以A Wonderful Trip to ______ 为题介绍一下你的一次旅游经历.词数在60个单词左右.(文中不得出现真实的校名和人名)
提示:1.Where did you go?
2.How did you go there?
3.Who did you go with?
4.How long did you stay there?
5.What did you do t here?
6.How was your trip?
A Wonderful Trip to ______

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Many people have jobs.They go to work nearly every day.Some people are lucky.Either they have very interesting jobs or they make a lot of money.(66)AEither their jobs are not very interesting or they don't make much money.
The most interesting jobs are often the most difficult.(67)EDoctors study for at least six years after finishing school.
Some young people have interesting and high-pay jobs.Many young players do their work successfully.(68)BOlder people usually can not play these sports ver well,They cannot move fast enough.Golf,however,is a good sport for older people.Many golf players are quite old(69)GMost people work until they are 60or 65years old.Then they retire (退休) and have a lot of
free time.(70)CThese people usually have very interesting jobs.Writers,artists,scientists and actors(演员)usually work until they die.Their work is their life.
 
A.Other people are not so lucky.
B.Football and tennis stars are usually under 35 years old.
C.Some people never retire though.
D.They like their jobs very much.
E.People take a long time to learn how to do them.
F.Most people are more luckier.
G.but they can play it successfully.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Nearly all the students like holiday.And how do you make them meaningful?Here are some tips for us all students.
★71.B
It's your duty to finish your homework.Don't try to finish it one day,and you can do it little by little.
★72.E
After doing your homework,you can watch TV or play some computer games.But you can't play it for too long time,or it will be bad for your eyes.
★73.D
In holidays,you may not have dinners on time,but you can't eat too much junk food.
★74.C
A trip can make you relaxed.Travelling with your parents to another place is also a good idea.You can travel with a camera.And after you come back to school,show your photos to your classmates.
★75.A
The holiday is the best time for you to read some good books.Borrow some educational books from the library and read them,you can also write what you feel after reading them.It's good for your study.
A.Read Some Interesting Books
B.Do the Homework Every Day
C.Go on a Family Trip
D.Avoid the Junk Food
E.Play Some Games

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.An eight-year-old child heard her parents talking about her  little brother.All she knew was that he was very sick and they had no money.Only a very  (66)expensive     operation could save him now but there was no one to lend them the money.
  When she  (67)heard        her daddy saying to her tearful mother,"Only a miracle  (奇迹) can save him now,"the little girl went to her bedroom,took out her money and counted it (68)carefully.
  She hurried to a drugstore (69)with    the money in her hand.
"What do you want?"asked  the salesman."It's for my  little brother,"the girl answered."He's really,really  (70)sick     and I want to buy a miracle.""Pardon?"said the salesman.
"My brother Andrew has something bad (71)growinginside his head and my daddy says only a miracle can save him.So how much does a miracle cost?""We don't sell a miracle here,child.I'm sorry,"the salesman said with a smile.
"Listen,if  it  isn't  (72)enough,I can  try and get some more.Just tell me how much it costs."
  A well-kind man heard it and (73)asked,"What kind of miracle does your brother need?"
"An operation!"she answered with her eyes full of  (74)tears."But my daddy can't afford  it,so  I have brought all my money."
"How much do you have?"asked the man."1.11,butIwilldomy(75)best    tomakemore,"sheanswered."Well,whatagoodpieceofadviceyouhave!"(76)smiled/said      theman."1.11,the price of a miracle  for your little brother."
  He  took up  the girl's hand and said,"Would you mind  taking me  to your house?I want  to see your brother and your parents.Let's see if I have the kind of miracle you need."
  That well-dressed man was Carlton Armstrong,a  (77)famous/friendly      businessman.The operation was successful.And  it wasn't  long before Andrew was well again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.A Good Friend In My Mind
英国有句谚语:结识新朋友,不忘老朋友,老朋友是金,新朋友是银(Make new friends,but keep the old; Those are silver,these are gold.).中国自古亦有"有朋自远方来,不亦乐乎?"等描绘朋友之间友情的名句.初中的学习生活即将结束了,在这段时间里你一定结识了许多朋友,并产生了深厚的友谊.请你写一篇文章介绍一位你心目中的好朋友.文章必须包含以下内容:1人物简介;2给你的帮助;3 你的感受.
要求:1)条理清楚,意思连贯,语句通顺,标点正确、逻辑清晰;
2)文中不能出现真实的姓名和校名;
3)80词左右.(开头已给出,不计入总次数.)
A life without friends is like a life without the sun.Nobody can live alone in the world….       .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.There is a bar in our town with the name"The White Horse".It is Mr.Webster's.Few people went to the bar last year,but things are quite different now.
There was a picture of a white horse on the door of the bar.Then a stranger came in one day,drank something,looked around the bar,and then said to Mr.Webster,"Few people come here.Take down the picture of the white horse and put a picture of a black horse instead."
"But the name of the bar is‘The White Horse',"Mr.Webster said.
"Yes,but do it."The man said.Then he went out of the bar.
Mr.Webster went to an artist and said,"I want to a picture of a balck horse."
The next day a picture of a black horse was on the door of the bar instead of that of the white horse.Soon after the door open,a man came in and said,"There is a mistake on the door of your door of your bar,and the picture is different from the name."The man looked,sat down and drank something.
Then another man came in and said the same,and then another and another.A lot of people came in and said,"The picture on your door is wrong,"and they all stopped and drank in Mr.Webster's bar.

65.Is the bar's name"The White horse"?Yes,it is.
66.Was there a picture of a white horse or a picture of a black horse on the door at first?Apictureofawhitehorse
67.Who helped Mr.Webster?A stranger
68.Why did many people come to his bar?They wanted to tell the boss the picturewas wrong
69.What have we learnt from the story?If you are in trouble,you should take others'ideas.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Are you __________ snakes?--Yes.They are scary.(  )
A.proud ofB.afraid ofC.strict withD.angry with

查看答案和解析>>

同步练习册答案