5.I can still remember the first day of school when I went abroad.Everyone was talking to their friends and laughing about memories they had together.They looked so happy,but I was new and didn't speak English very well.I just ended up watching everyone.That was the loneliest I ever was.
But then I saw an Asian girl standing alone like me.I tried talking to her in Chinese but she said:"I'm from Korea (韩国)."We started talking and eventually she became one of my best friends in Canada.Her name is Jenny.Since she's Korean,I didn't really try talking to the Chinese group.However,that was a good thing because the Chinese group only speaks their native (本国的) language.If I hadn't met Jenny,I would have surely joined the Chinese group,and my English wouldn't have improved at all.
During language classes,Jenny and I started talking to the girls sitting at the table behind us.They are my best friends now.Their names are Amy,Eesha and Amorette.We usually talk in English.But sometimes we teach each other different languages.For example,Amy and I teach Eesha Chinese.It's so fun to be around people that want to teach and learn different languages.Gradually,I was able to make more and more friends,and I didn't feel lonely any more.
Here are some tips to find friends quickly.The first thing to remember is to avoid being shy.Don't be afraid to just try talking to people.Second,be friendly and welcoming.Maybe share something with them.That is a nice way to meet people.
(Answer the questions with NO MORE THAN SEVEN WORDS)
1.How did the writer feel on the first day of school when she went abroad?
The writer felt lonely.
2.Where is the writer's first friend from?
Korea.
3.What would happen if the writer joined the Chinese group?
Her Englishwouldn'thaveimprovedatall.
4.According to the passage,what do the writer and friends sometimes do?
They teacheachotherdifferentlanguages.
5.How many suggestions does the writer give to find friends quickly abroad?
Two..
分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了作者第一次去外国上学的时候因为是新生,所以没有一个朋友而感到孤独.但是在她与别人交谈相处后,她交到了很多朋友,同时也告诉了我们一些能够快速交朋友的方法:要避免害羞、不要害怕与别人说话;对朋友要友好,互相分享.
解答 1 The writer felt lonely.细节理解题.根据文章第一段"They looked so happy,but I was new and didn't speak English very well.I just ended up watching everyone.That was the loneliest I ever was."可知作者去国外上学的第一天感到很孤独.故填The writer felt lonely.
2 Korea.细节理解题.根据文章第二段"I tried talking to her in Chinese but she said:"I'm from Korea (韩国)."可知作者的第一个朋友来自韩国.故填Korea.
3 Her English wouldn't have improved at all.细节理解题.根据文章第二段"I would have surely joined the Chinese group,and my English wouldn't have improved at all."可知如果作者加入了中国小组,那么她的英语根本不会提高.故填Her English wouldn't have improved at all.
4 They teach each other different languages.细节理解题.根据文章第三段"But sometimes we teach each other different languages."可知有时候他们会教彼此不同的语言.故填They teach each other different languages.
5 Two.细节理解题.根据文章最后一段"The first thing to remember is to avoid being shy.Don't be afraid to just try talking to people.Second,be friendly and welcoming.Maybe share something with them."可知作者对于如何在国外交朋友给出了两条建议.故填Two.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.