10.What picture do you have of the future?Will life in the future be better,worse or the same as now?What do you hope foe about the future?Scientists think that life will probably be very different in 2050.
First of all,it seems that people won't use TV channel(频道) by 2050.Instead,people will choose a program from a"menu"and a computer will send the program directly(直接地) to the television.
Water will become a very serious problem.We'll need much more water,but there won't be enough.Some scientists think that water would be the cause of war(战争).
Cars will run on new clean energy and they will go very fast.And there won't be any accidents with the help of computer.On the other hand,space planes will take people around the world in two hours.
Robots will works in the factories instead of people.Many factories have already used robots.Big companies prefer robots---they do not ask for money,and they work for 24hours a day---
In a word,by 2050,our life will change a lot and our future will be quite different from now.
61.Maybe people won't useBany more by 2050.
A.computers
B.TV channels
C.robots
D.space planes
62.Scientists think will take people around the world inD.
A.two seconds
B.two days
C.two years
D.two hours
63.Scientists think thatAwould be cause of war.
A.water
B.cars
C.robots
D.TV channels
64.CWill work in big companies and won't ask for money.
A.Workers
B.Cars
C.Robots
D.People
65.According to the passage,our life in the future will beD.
A.good
B.better
C.the same
D.quite different from now.
分析 本篇文章主要写了在2050年,我们的生活会与现在有很大的不同,我们不再使用电视频道看节目,而是直接用发射器发射到电视机上观看,汽车的速度也更快了,飞机在2小时内环绕地球飞行,工场里都是机器人在工作,但是同时会有许多问题出现,我们的生活会有很大的改变.
解答 61,B 细节理解题,由文章中第二段it seems that people won't use TV channel(频道) by 2050可知,人们不在使用电视频道,故选B项.
62,D 细节理解题,由文章第四段space planes will take people around the world in two hours可知,飞机可以用2小时环绕地球飞行,故选D项.
63,A 细节理解题,由文章第三段Some scientists think that water would be the cause of war可知,科学家认为水会引起战争,故选A项.
64,C 细节理解题,由文章第五段Big companies prefer robots---they do not ask for money可知,大型工厂更喜欢机器人.它们不要工钱,故选C项.
65,D 细节理解题,由文章最后一段our life will change a lot and our future will be quite different from now可知,人们的生活在未来会与现在很大的不同.故选D项.
点评 本篇文章是一篇科普类文章,做题要先理解文章大意,题目多为细节理解题,要注意文章的细节内容,本文内容不是特别难,但要细心.