精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】Have a Date with Us!

Have you ever flown a sky lantern at night with lots of people? We plan to set an interesting world record - the most sky lanterns flying in the night sky! Are you interested in our activity? If you are, please join us!

Date: Friday, June 1st, 2018

Time: 9: 00 p. m.

Place: Youth Square on Jungbin Road

Price 20 per person

16 per person with a student card

12 per pc non for groups of over 25 people

Notice: You do not need to bring anything. We will prepare sky lanterns for you all. And what's better, we will give away a T-shirt with a picture of sky lanterns on it to the first 50 people who arrive. What are you waiting for?

For more informationplease visit www.2O18 skylanterns.com.cn.

Judy and her three classmates want to join 'Have a Date with Us! Here is their chat history about this activity on QQ.

1“Have a Date with Us!" will be held .

A. at nightB. in a parkC. on the InternetD. for students only

2The T-shirt mentioned in the material looks like .

A. B. C. D.

3“Have a Date with Us!” is destined to ______.

A. set an interesting world record

B. raise money by selling sky lanterns

C. encourage students Io give away their T-shirts

D. invite young couples to have a date at the same time

4From the chat history, we know______.

A. Judy asks her friends to take student cards.

B. Cindy will bring her own sky lanterns.

C. Debby has got a free t-shirt

D. Nick is sure to be late

5If Cindy forgets her student card, the four students will have to pay ______ for the activity

A. 80B. 68C. 64D. 4S

【答案】

1A

2C

3A

4A

5B

【解析】

短文大意:本文是Have a Date with Us!活动所做的宣传广告。

1题意:“我们约会吧!”将在晚上举行。考查细节理解。根据Time: 9: 00 p. m.可知选A

2题意:材料中提到的t恤看起来像 。考查细节判断。根据And what's better, we will give away a T-shirt with a picture of sky lanterns on it to the first 50 people who arrive.可知t恤上印有天灯图案,故选C

3题意:“我们约会吧!”预计要创造一项有趣的世界纪录。考查细节理解。根据开头We plan to set an interesting world record - the most sky lanterns flying in the night sky! 我们计划创造一个有趣的世界纪录,可知选A

4题意:从聊天记录中,我们知道Judy让她的朋友拿学生证。考查细节理解。根据聊天记录Don’t forget your student cards可知Judy提醒他们拿着学生证,故选A

5题意:如果辛迪忘记了她的学生证,这四个学生将不得不为这次活动支68日元。考查细节计算。根据Price 20 per person/ 16 per person with a student card可知16×32068,故选B

阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】山东省临沂市2015年中考I tried two bookshops for the dictionary I wanted, but ________of them had it.

A. either B. both C. neither D. none

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】——Jane, when did you come here?

——In 2011, I _______________ here for 2 years.

A. has been to B. has gone to

C. have come D. have been

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Where does your uncle work,Jack?

In a________in Paris.He is a policeman.

A.TV station

B.bookstore

C.post office

D.police station

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,根据语境、音标、所给单词的首字母提示,在每个空格后填入一个恰当的词,要求所填的词意思准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。

Do you know Stephen William Hawking?He was one of the most well-known scientists on 1[speis] and time in the world.He was born in England in 1942 and he died at the 2of 76 on March 14th,2018.Hawking studied how the universe 3(begin) and how it would end.

When he studied math and4 [sains] at Oxford University,he fell 5(bad)ill,which made him unable to speak.Till the last moment of his life,he couldn't move or feed 6(him).However, he had a wheelchair with a special computer,with which he could communicate with others.

Although he was faced with all these difficulties,he 7[rifjuzd] to give up his hope of living.Because8his illness,it was difficult for him to draw diagrams or to write.So he started to think in pictures.With this new way of thinking,he was greatly9(respect) by people all over the world.

Once he was invited to China to give speeches.His self-confidence and humorous conversations impressed us deeply.

He once said, "When something unfair happens, 10is no need to worry about it!You just have to do the best in your own situation."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Some wild animals are in __________ danger.

A. aB. anC. theD. /

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】A lot of changes ______ in my hometown already

A. took place B. are taking place C. take place D. have taken place

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Shall we play __________ volleyball, Mike?

OK. But we don’t have _________ volleyball here.

A. a , / B. / , a C. / , / D. a ,the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The children are playing under the tree ,the sentence structure is _________.

A. S+V+P B.S+V C.S+V+O D.S+V+O+C

查看答案和解析>>

同步练习册答案