精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.
good  know  cover  always  pass  kind  difficult  high  explain  fail
Do you still remember the scores in your past exams?Perhaps the only test score that I remember is the 55I got when I was in high school.
The test was the final for a course.I remembered waiting anxiously (焦虑地) as my teacher Mr.Right passed out our papers one by one.It was a rather (71)difficult test.I heard my classmates groaning (叹息),and I could tell by the groans that the scores weren't looking good.
Mr.Right put my paper on my desk.There in big red numbers,was my score,55!I lowered my head,and (72)covered the score up quickly.A 55is not something that you wanted your classmates to see."The scores were not very good,none of you (73)passed,"Mr.Right said."The (74)highest score in the class was a 55."
A 55?That's me!I didn't feel so bad.I had the highest score.I felt a lot (75)better.
I walked home alone that day with the low but high score.My mother (76)knew that I had a big test that day and asked me as soon as I got home,"How did you do in your test?""I made a 55,"I said.A frown (皱眉) now stood on my mother's face.I knew I had to (77)explain at once."But Mum,I had the highest core in the class,"I proudly said.I thought that explanation would make a difference."You (78)failed!"my mother replied."But it's the highest!"I insisted (坚持)."I don't care what scores others had,but you failed.What matters is what you do!"my mother firmly said.
For years,my mother was (79)always in that way.It didn't matter what others did,it only mattered what I did and that I did it excellently.
We often don't understand the (80)kindness of good parents until we ourselves stand in the parents'shoes.My mother's words have helped me throughout life.

分析 文章大意:这是一篇叙事文,主要介绍了作者一次考试不及格,但确是班级里的最高分.作者的母亲教育作者不要关注其他人考试的成绩,重要的是自己的成绩不及格.作者认识到别人做了什么并不重要,重要的是自己做了什么,自己做得是不是很好.

解答 71、difficult  72、covered   73、passed  74、highest   75、better   76、knew    77、explain    78、failed   79、always    80、kindness
71.答案:difficult,细节理解题:根据There in big red numbers,was my score,55!那里是我的大的红色的分数55!可知考试太难了.答案是difficult.
72.答案:covered,考查固定词组:根据I lowered my head,and covered the score up quickly.我低下了我的头,并快速地掩盖了分数.cover up掩盖,根据lowered可知是一般过去时态,cover过去式coverd.
73.答案:passed,细节理解题:根据The scores were not very good,none of you passed.可知分数不好,没有人及格.pass及格,一般过去时态用过去式passed.
74.答案:highest,考查最高级:根据I had the highest score.我得了最高分.可知应该是high的最高级highest最高的,最高级前面通常用the.
75.答案:better,考查比较级:根据I had the highest score.I felt a lot better.我得了最高分,我感觉好多了.可知应该用good的比较级better.
76.答案:knew,细节理解题:根据"How did you do in your test?"你的考试怎么样?可知应该是知道考试这件事,用know知道,一般过去时态用过去式knew.
77.答案:explain,细节理解题:根据"But Mum,I had the highest core in the class,"但是,妈妈,我在班级里得了最高分.可知道不得不"解释"explain,不定式to后用原形.
78.答案:failed,细节理解题:根据"I don't care what scores others had,but you failed.What matters is what you do!我不在乎其他人的分数,但是你失败了,重要的是你做了什么.可知应该是fail失败,一般过去时态用过去式failed.
79.答案:always,细节理解题:根据It didn't matter what others did,it only mattered what I did and that I did it excellently.别人做什么不重要,重要的是我做了什么,且做得要很好.可知,这些年总是这样.always总是.
80.答案:kindness,考查词性:根据We often don't understand the kindness of good parents until we ourselves stand in the parents'shoes.我们经常不能理解仁慈的好父母,直到我们自己站在父母的立场上.可知用kind的名词形式kindness.the kindness of仁慈的.

点评 选词填空,要联系上下文,了解文章大意,根据时态,词性,固定词组等知识完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Why didn't you go to the party last night?
-Because I _____.(  )
A.wasn't invitedB.didn't invitedC.haven't invitedD.don't invited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.JIN TAI HOTEL
Room Types                                    Price (RMB)
Standard room    880.00
Ordinary single room                             980.00
Luxury single room                              1280.00
Sunshiny room                                  1380.00
Suite                                           2280.00
Sunshiny suite                                   2580.00
Luxury suite (the South Building)                    5888.00
Luxury suite (the North Building)                    9888.00
Extra bed                                      100.00
•All reservations (预定) will be kept until 6pm.
•12:00noon is the latest checking out (退房) time.
Reservation or any Inquires
Add:No.38,Dianmenxi Street,100035Beijing,China
TEL:66529988
URL:http://www.Chinaintec.com/hote/jtfd.htm

26.How much should you pay if you want to order an ordinary single room with an extra bed?B
A.¥980.
B.¥1080.
C.¥1188.
D.¥1280.
27.Which of the following is TRUE according to the advertisement above?C
A.Your reservation can't be kept if it is 5pm.
B.You can only visit the website to get information.
C.You shouldn't check out later than 12:00noon.
D.You have to pay 2280yuan for a sunshiny suite.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.The doctor tried his best to save the young man's life ____he knew it was hopeless.(  )
A.ifB.butC.thoughD.and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

8.阅读短文,判断标有题号的每一行划线部分和漏字符号(∧)处是否有错误.如无错误,在该行右边横线上画一个"√";如有错误(每行只有一个),则按下列情况改正:
划线部分为多余的词:把该词写在该行右边横线上,并划上斜线(\).
划线部分为错词:在该行右边横线上写出正确的词.
有漏字符号(∧)处缺一个词:在该行右边横线上写出所缺的词.
请在答题卡相应位置答题.(每小题1分,共10分)
Dear Jack,
I had a unusual experience on Sunday.At around
ten a.m,I am walking down the street when a UFO
landed right in the front of me.An alien got out and
walked down Center Street.I followed it∧see where it
was going,and I was very surprise when it went into
a souvenir shop.While theywas looking at the souvenirs,
the shop assistant called the polices.Before they
arrived,the alien leaves the shop and then visited the
Museum of Flight.While the alien was on the museum,
I called the TV station.Isn't thatamazing!
Ted
76.an
77.was
78.去掉the
79.加to
80.surprised
81.it
82.police
83.left
84.in
85.√

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Mr.Brown moved to a new city.There was a very big garden in front of his house.He planted many flowers in it.They looked really beautiful.But soon there was a problem.Children going to school nearby liked to pick the flowers.So Mr.Brown put a board in the garden,and it said"No Picking".But one day when Mr.Brown came back from work,he found that nothing had changed.
The next morning,Mr.Brown didn't go to work.He stood in the garden when a boy was coming.The boy asked,"Can I have a flower?""Which one do you want?"asked Mr.Brown.The child pointed at a big one.Then Mr.Brown said,"This is your flower.If you leave it here,it will last for a week or two.But if you pick it now,you'll have it for only a few hours."The child thought for a moment and said,"I will leave it here and come back later to look at it."
That day more than ten children stopped picking flowers.Each agreed to leave his in the garden until it died.That spring Mr.Brown gave away his whole garden,but he never lost a flower and made a lot of friends.
45.Mr.Brown had a bigC.
A.house          B.car         C.garden        D.flower
46.Mr.Brown didn't wantD.
A.the flowers in the garden
B.to go to work
C.to make friends with others
D.the children to pick his flowers
47.After the board was put in the garden,B.
A.more and more children picked the flowers
B.children still picked the flowers
C.no children came to the garden
D.children planted flowers in the garden
48.Which of the following is NOT true?D
A.The boy decided to leave his flower in the garden for some more time.
B.More than ten children stopped picking Mr.Brown's flowers that day.
C.Mr.Brown had a good idea to stop the children from picking the flowers.
D.At last,Mr.Brown lost all the flowers by giving them to the children.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-More and more families can          a car now.
-That's true.But I'm afraid there will be more pollution.(  )
A.affordB.sellC.supportD.provide

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.He offered         valuable advice that            people disagreed.(  )
A.such; a fewB.so; a fewC.such; fewD.so; few

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---________ the little kid dress herself?
---No,she can't.She is only two years old.(  )
A.CanB.MayC.MustD.Need

查看答案和解析>>

同步练习册答案