精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Thank you,Mom…
for the love,strength,and care
for in this world that is quite rare
for being my guardian and myguide
on those sad days when I cried

I'm proud of you because…
you never gave up hope when the times were hard
you kept going forward through it all,yard by yard
you have never let others change who you are
you have always shown me that you're my favorite star
you move through the unknown with strength
no matter how far the length

From your son's heart
---Jessie

28.In the poem"care"rhymes with"rare".Which of the following is the most suitable one to fill in the blank (空白) above?D
A.boss    
B.coach             
C.leader 
D.guide
29.How many reasons does Jessie mention why he is proud of Mom?B
A.Four.
B.Five.
C.Six.
D.Seven.
30.The poem is mainly aboutC.
A.the thanks from Mom to Jessie
B.the strength Mom shows to Jessie
C.the love between Jessie and Mom
D.the ways Mom takes care of Jessie.

分析 这篇文章是一首表达儿子和母亲之间的爱的一首诗.主要介绍了Jessie感谢妈妈以及以妈妈为骄傲的原因.

解答 答案:28.D 细节推断题.根据在诗中第二行中的care和第三行中的rare是押韵的.所以第四行应该和第五行的 cried是押韵的.cried的音标是[kra?d].结合选项D中的guide音标是[ga?d].两个词发音中都有[a?d].所以cried和guide是押韵的.故选D.
29.B 细节理解题.根据第二段句子I'm proud of you because…you never gave up hope when the times were hard;you kept going forward through it all,yard by yard;
you have never let others change who you are;you have always shown me that you're my favorite star;you move through the unknown with strength no matter how far the length.我为你骄傲,因为当我们艰难的时候你从来不放弃希望.经历这一切您一直在一步一步前进.你从来没有让别人改变你是谁.你总是告诉我,你是我最喜欢的明星.不管多远的距离你都要用力量穿越未知的世界.可以看出作者提出了五点以妈妈为骄傲的原因.故选B.
30.C 主题归纳.根据文章第一句Thank you,Mom谢谢你,妈妈.第二段第一句I'm proud of you because…我为你骄傲,因为…以及整首诗的内容可以看出这首诗主要是写Jessie和妈妈之间的爱.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.我们不能太多的依赖父母,我们必须学会独立.
We can'tdepend on our parents too much.We must learn tobe independent.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.When winter comes,a lot of birds fly to thesouthern (south) part of the country.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.My friend is a taxi driver.He has been a taxi driver for ten years.It's a nice job most of the time.He can meet a lot of people.He always works at night because there is too much traffic during the day.He usually goes home between 1and 3o'clock in the morning.There are some very strange things,which happen at night.One day my friend was taking a woman home from a party at 3o'clock in the morning.The woman had her little dog with her.When they got to her house,she found that she had lost her key.So my friend waited in the car with the dog while she climbed in through the window.
My friend waited and waited.After half an hour of ringing the bell,he decided to find out what was going on.He tied(拴) the dog to a tree and started to climb in through the window.At that moment some policemen came.They thought my friend was a thief.Luckily the woman came downstairs.She must have gone to sleep and forgotten about my friend and the dog.
6.Why does the driver always work at night?A
A.Because it is easier to drive.
B.Because it is easier to climb in through the window.
C.Because it is easier to make money
D.Because it is easier to meet a lot of people.
7.Why did the woman climb in through the window?D
A.Because she wanted to have a rest.
B.Because her husband didn't open the door for her.
C.Because she didn't want to pay the money.
D.Because she couldn't find her key.
8.When did the story happen?A
A.Early in the morning.
B.Late at night.
C.At lunchtime.
D.At suppertime.
9.Which of the following is NOT true?C
A.The driver worked until between 1and 3o'clock in the morning.
B.The policemen made a mistake.
C.The woman had no money to pay.
D.The woman had forgotten about the driver and the dog.
10.What did the driver climb in through the window for?D
A.Getting money from the woman.        
B.Phoning the police.
C.Returning the dog to the woman.       
D.Seeing what happened in the house.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.当Judy有空的时候,她更喜欢待在家里看书.
Judyprefers to do some reading at home when she is free.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---How many hours does it __________ you to do your work?
---About three and a half hours.(  )
A.takeB.costC.payD.spend

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.We can learn a lot from different books andmagazines.(杂志)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Green represents     and nature.When you feel weak,you can wear green.(  )
A.sadnessB.purityC.joyD.energy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

17.听第8 段材料,回答第11 至第13 三个小题.现在你有15 秒钟的时间阅读下面三个小题.
11.Where is Tom now?
A.In the USA.
B.In the UK.
C.In Australia.
12.When did Tom visit London Bridge?
A.Last week.
B.Last month.
C.Last Tuesday.
13.What kind of English food does Tom like?
A.Potato chips and sandwiches.
B.Salad and sandwiches.
C.Potato chips and salad.

查看答案和解析>>

同步练习册答案