精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Two people sit down to play Go(围棋).One of the players is an old man.He is now 89years old.He has spent all of his life playing this game.The other person is a young woman.She has been playing Go for only three years.Before this,the woman was an expert at playing computer games.Now she plays Go the same way she played computer games---by becoming a machine herself.
They will play many games,until they know who the winner is.The woman shows no feelings but thinking about all the possible ways of placing her next stone.The old man,on the other hand,looks at the movements of her hands and of her face.This has always helped him to win.
He wins the first three games.She wins the next game,and the man is surprised.He has never lost to a woman.The old man worries about the way the young woman is playing the game.He can't read her face,he does not understand her way of playing.
"The way I think about the game",says the woman,"is that it is steps for getting what I want."Again,the old man is surprised.For him,the game is a way of life itself,and not a model of life."There is no more beauty any longer.Everything is science and rules.Everything is about winning.Nothing is about playing,"he says.
They cannot agree with each other,but it is not necessary."Change is a necessary part of life",thinks the man."Playing is as important as winning",thinks the woman.
They start to play their final game.

57.According to the passage,the Go games are played byB.
A.Two Go beginners   
B.two Go lovers    
C.father and daughter    
D.husband and wife
58.Before the woman plays Go,she  wasA
A.a computer game player                
B.a computer science teacher
C.a computer engineer                   
D.a computer store owner
59.Which of the following is true according to the passage?C
A.The old man loses the third game to the woman.
B.The old man wins all the games against the woman.
C.The woman has her own way of playing Go.
D.The woman is very slow in learning how to play Go.
60.What is the best title of the passage?D
A.An Old Go Player   
B.A Strange Woman  
C.A Boring Game     
D.Winning or Playing.

分析 两个人坐下来下围棋,一个是个老人.他现在89岁,他几乎花了他的一生来比赛.另外一个是个年轻的女人,她才下了三年的围棋.在这之前,这个年轻的女人是个电脑游戏专家.现在她下围棋跟她玩电脑比赛的方式一样--把自己变成机器比赛.
他们将会下很多场围棋,直到他们分出胜负.这个女人看上去没有棋感但是她还是想出了所有可能的方式放她的下一个棋子.这个老男人在对面看着她脸和手的动向,这样总是能帮助他获胜.
他赢了前三局.这个女人赢了第四局,这个男人感到很惊讶,他从来没有输给过一个女人.他开始担心这个年轻女人比赛的方式,他不能读懂她的表情,他不理解她比赛的方式.
"我认为比赛的方法"这个女人说"就是步步接近我想要的".再一次,老男人被震惊了,对他而言,比赛本身就是他生活的方式,而不是一个生活的模式."不再有什么美丽,每一样事物都有技术和规则,一切都是关于胜利,没有什么是关于玩的"他说.
他们不能同意彼此的说法,然而这是没有必要的."改变是生活必要的一部分"这个男人认为."玩跟赢一样重要"这个女人想.
他们开始他们的最后一场比赛.

解答 57.答案B 细节理解题 由文中 One of the players is an old man.He is now 89years old.He has spent all of his life playing this game可知一个是个老男人.他现在89岁,他几乎花了他的一生来比赛  Now she plays Go the same way she played computer games---by becoming a machine herself可知 现在她下围棋跟她玩电脑比赛的方式一样--变成机器跟她自己比赛,所以是两个狂热者,故选B
58.答案A 细节理解题 由文中 Before this,the woman was an expert at playing computer games可知 这之前,这个年轻的女人是个电脑游戏专家,故选A
59.答案C 理解判断题 由文中 The way I think about the game",says the woman,"is that it is steps for getting what I want 可知 我认为比赛的方法"这个女人说"就是步步接近我想要的,Now she plays Go the same way she played computer games---by becoming a machine herself 现在她下围棋跟她玩电脑比赛的方式一样--变成机器跟她自己比赛,可知她自己有自己的方式,故选C
60.答案D 文章主旨题 由文中There is no more beauty any longer.Everything is science and rules.Everything is about winning.Nothing is about playing"不再有什么美丽,每一样事物都是技术和规则,每一样事物都是关于赢的.没有关于玩的"及Playing is as important as winning 可知 玩跟赢一样重要,本文就是在说明这个问题,故选D

点评 本文较为难,细节理解题不光要从文中找答案,还要有自己的思考,排除其他选项.要做好题先要理解本文的意思.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.A lot of food       to the town after the earthquake.(  )
A.is sendingB.sentC.are sentD.was sent

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

3.They kept on talking until the teacher came in.(改为同义句)
They didn'tstop talking until the teacher came in.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Christmas Day falls on December 25th every year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.现在养宠物狗已成为很多人生活中的一部分,请你写一篇短文谈一谈对养宠物狗的看法,内容须含利弊两方面.
提示:
1.养宠物狗可给人带来快乐,消减孤独与烦恼,陪伴并帮助家人解决一些困难等.
2.养宠物狗会占用很多时间.宠物狗有一定危险性,有时会伤害孩子.另外,它会给家人和邻居带来噪音,污染周围环境等.
注意:不要将上述所给的提示直接译成英文,要适当发挥或调整. 词数约80左右.(句首已给出的部分不计入总词数)
How Do You Like Pet Dogs?
Every morning,we can see many kinds of pet dogs led by the persons who walk around.Pet dogs have become a part of their lives.I think.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Could you tell me ________?
-Well,let's meet at eight in the park.(  )
A.when and where will we meetB.who and how we will meet
C.when and where we will meetD.who and how will we meet

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Neither Alice nor I _______from Canada.We are both from China. (  )
A.amB.isC.areD.be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.If you do all these other things instead of your homework,you _______ time to study.(  )
A.didn't haveB.don't haveC.won't have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2017届新疆兵团四师七十一团中学九年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

If I were invited to the party,I _______ a red skirt.

A. will wear B. wear C. would wear

查看答案和解析>>

同步练习册答案