精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题.
Violin Prodigy(神童)Li Chuanyun
The man in the picture is Li Chuanyun.He is a Chinese violinist,going on a path to the international stage.
At the age of three,Li Chuanyun began to learn violin.Only two years later,he amazed a national jury panel(评审团) with a perfect performance.From then on,Li Chuanyun went on amazing the world.At 11,he became the youngest champion at the Wieniawski international Violin Competition.
Li Chuanyun said,"The biggest fool in the world is me.That's why I have to work hard.Being called fool is a motivation(激励) for me…so I can become the best.Whenever they said I'm clever,I don't feel good.I believe everyone has talent.Only some fail to find it.Some try but go into the wrong direction."
It's very rare that one person has the ability to change a musical idea into sound very quickly.Most people have to think before they can do this.But Li Chuanyun just plays.What enables him to do so is his passion(热情),energy and diligence(勤奋).
Master violinist Ruggiero Ricci said,"This boy can make a good career.He has a lot of passion.It's strong and passion is very important.If China wants a great violinist,you have one.What you've got to do is to look after him."

76.What is Li Chuanuyun according to this passage?He is a Chinese violinist
77.How old was he when Li's perfect performance amazed a national jury panel?He is five years old.
78.Why does Li Chuanyun think he have to work hard?Because he thinks he is the biggest fool in the world
79.What enables him to change a musical idea into sound very quickly?His passion,energy and diligence
80.Do you need passion during your learning English?Why?(请考生自拟一句话作答)Yes,because passioncan help me learn English better.

分析 本文介绍的是音乐神童李传云的事迹,爱好,能量和勤奋使他的音乐想法变成了声音.

解答 76.He is a Chinese violinist      细节理解题.根据The man in the picture is Li Chuanyun.He is a Chinese violinist可知他是一个中国的小提琴手,故填He is a Chinese violinist.
77.He is five years old. 细节理解题.根据At the age of three,Li Chuanyun began to learn violin.Only two years later,he amazed a national jury panel(评审团) with a perfect performance可知他用完美的表演让评审团吃惊,故填He is five years old.
78.Because he thinks he is the biggest fool in the world. 细节理解题.根据The biggest fool in the world is me.That's why I have to work hard可知这就是他努力工作的原因是他认为世界上最大的傻瓜是他.故填Because he thinks he is the biggest fool in the world.
79.His passion,energy and diligence. 细节理解题.根据What enables him to do so is his passion(热情),energy and diligence(勤奋).
可知是爱好,能量和勤奋使他的音乐想法变成了声音.故填His passion,energy and diligence.
80.Yes,because passion can help me learn English better 理解推断题.根据文章内容可知passion是使李传云的音乐想法变成了声音的原因之一,所以要想学好英语也要有热情,故填Yes,because passion can help me learn English better.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.A ______ is an activity that you enjoy doing in your free time.(  )
A.habitB.hobbyC.behaviour

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Did you watch the documentary Under the Dome by Chai Jing?
-Yes.It's considered the most shocking film in 2015 ____ Chinese people have ever watched.(  )
A.whoB.thatC.whatD.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Nowadays,discussing on Microblog is becoming _______ usual lifestyle for many young people.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.James Cleveland Owens was the son of a farmer and the grandson of black slaves(奴隶).His family moved to Cleveland when he was 9.There,a school teacher asked the youth his name.
"J.C.,"he replied.
She thought he had said"Jesse",and he had a new name.
Owens ran his first race at the age of 13.After high school,he went to Ohio State University.He had to work part time in order to pay for his education.As a second year student,in the Big Ten games in 1935,he set even more records than he would in the Olympic Games a year later.
A week before the Big Ten games,Owens fell down when he went downstairs.His back hurt so much that he could not exercise all week,and he was helped in and out of the car that drove him to the games.He refused to listen to the suggestions that he should give up and said he would try,event by event.He did try,and the results are in the record book.
The stage was set for Owens'success at the Olympic Games in Berlin(柏林) the next year,and his success would come to be considered as not only athletic but also political(政治的).Hitler(希特勒) did not give congratulations to any of the black American winners.
"It was all right with me,"he said years later."I didn't go to Berlin to shake hands with him,anyway."
After returning from Berlin,he received no telephone calls from the president of his own country,either.In fact,he was not honored by the United States until 1976,four years before his death.
Owens'Olympic success made little difference to him.He earned his living by looking after a school playground,and racing against cars and dogs.
"Sure,it worried me,"he said later."But at least it was an honest living.I had to eat."
In the end,however,his gold medals changed his life."They have kept me alive over the years,"he once said."Time has stood still for me.That golden moment dies hard."

41.Owens got his other name"Jesse"whenC.
A.he went to Ohio State University
B.his teacher laughed at him
C.his teacher thought that he had said"Jesse"
D.he won gold medals in the Big Ten games
42.In the Big Ten games,OwensB.
A.hurt himself in the back
B.was successful in setting many records
C.tried every sports event but all failed
D.had to give up all events
43.We can infer(推测)from the text that Owens was treated unfairly in the US at that time becauseA.
A.he was the grandson of black slaves
B.he was the son of a poor farmer
C.he didn't shake hands with Hitler
D.he didn't talk to the US president on the phone
44.When Owens says"They have kept me alive over the years",he means that the medalsC.
A.have been changed for money to help him live on
B.have made him famous in the US
C.have encouraged him to face difficulties in life
D.have kept him busy with all kinds of jobs
45.What can be the best title for the text?A
A.Jesse Owens-A Great American Sportsman      
B.The Big Ten Games
C.Making a Living As a Sportsman              
D.How to Be a Successful Sportsman.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.--Why do you like living here?
--Because it's quite quiet.There are              cars on the street.(  )
A.a lot ofB.a fewC.fewD.little

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

19.Wang Yani was born in 1975.Even as a baby she loved to draw.Her father was an(16)C.Yani wanted to be like him.So she tried to stand like her father as he painted,which made him laugh.
One day,Yani painted lines on her father's painting.He got(17)A.At that time she was only two and a half years old.She cried and said,"I want to(18)Dlike you!"Her father looked at her without saying anything.He(19)Bremembered his childhood (童年).He also wanted to draw and paint,but his parents didn't understand.They just got angry.He didn't want to see the same thing happen to his daughter,so he decided to(20)Aher.
With her father's help,Yani soon(21)D.Her lines became flowers,trees and animals.Her father took her to parks and zoos to get(22)Cfor her paintings.By the end of six,Yani had made over 4,000works.Her paintings were very special.People(23)Bher works.When she was eight,one of her paintings was made into a Chinese postage stamp.
Yani became famous when she was young.Her works were(24)Din different countries in Asia,Europe and North America,(25)Dher parents never sold her paintings.She is well-known in the world,and art is still a great joy in her life.

16.A.actorB.athlete (运动员)C.artistD.engineer (工程师)
17.A.angryB.excitedC.sadD.interested
18.A.laughB.speakC.standD.paint
19.A.happilyB.clearlyC.hardlyD.usually
20.A.helpB.stopC.refuseD.miss
21.A.did homeworkB.made moneyC.did sportsD.made progress
22.A.newsB.timeC.ideasD.luck
23.A.hatedB.lovedC.foundD.forgot
24.A.lostB.soldC.boughtD.shown
25.A.andB.butC.soD.or.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.How much are these shoes?______ twenty dollars.(  )
A.AreB.ThereC.They'reD.Their

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.All of us went to the park_______ Bob.He had to look after his sister.(  )
A.withB.expectC.exceptD.besides

查看答案和解析>>

同步练习册答案