精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Lance Armstrong,a world-famous cyclist,was already a professional athlete at the age of 16,taking part in courses of long distance swims,bike rides and runs.
In his high school years,Lance decided to train cycling.Within a few years he was a member of the 1992 U.S.Olympic Team.Over the next years,he went on to win many cycling races worldwide.
In October 1996,shortly after competing(参加比赛) in his second Olympic Games,Lance was faced with the worst news.Medical tests showed that he had a cancer.Doctors told him that he only had a 40% chance to live.With two operations,Lance was not sure that he would ever ride a bicycle again.Luckily,the operations and treatments were greatly successful.In February 1997,the doctors announced(宣布) that Lance was a healthy man again.
Just five months after the treatments,Armstrong was back doing what he loved-cycling.He began a strict training timetable with hopes of a comeback.His goal was to compete in the 1999 Tour de France,which is thought to be the world's hardest bicycle race-a 23-day cycling
competition through the mountains and fields of France.
Lance went on to win the Tour de France for five years.This is thought to be the greatest achieve.

44.Lance is aD according to the passage.
A.teacher  
B.doctor 
C.coach   
D.sportsman
45.The right order of the following isC. 
①Lance became healthy again after treatments.
②Lance competed in his second Olympic Games.
③Lance began a strict training timetable for Tour de France.
④Lance became a member of the 1992 U.S.Olympic Team.
A.④①②③
B.②③①④
C.④②①③
D.②①③④
46.From the passage,we know that Lance is a(n)B man.
A.helpful  
B.strong  
C.honest   
D.friendly
47.What can we learn from the passage?A
A.Never give up.
B.Seeing is believing.
C.Love me,love my dog.
D.Practice makes perfect.

分析 【文章大意】这篇文章主要介绍了世界知名的自行车手Lance Armstrong.Lance Armstrong在16岁的时候就是一名职业运动员,获得过无数世界自行车大赛的冠军.1996年,Lance Armstrong被诊断出患有癌症,医生告诉他只有40%的存活希望.幸运的是,手术和治疗都很成功,五个月之后,Lance Armstrong又重回自行车训练中来,他的梦想是完成1999年的环法大赛.Lance Armstrong连续五年赢得环法大赛,这被认为是最伟大的成就.

解答 44.答案为D.推理判断题.根据文中"Lance Armstrong,a world-famous cyclist,was already a professional athlete at the age of 16",我们知道Armstrong 16岁的时候就是一名职业运动员,是世界知名的自行车手,而且根据后文,我们也可以得知他参加了多次奥运会,所以我们可以推断,他是个运动员.故答案为D.
45.答案为C.排序题.根据文章第二、三两段,我们可以知道,Armstrong在1992年成为美国奥运代表队的一分子,后来1996年完成自己的第二次奥运会比赛,之后不久就被查出患有癌症.经过手术治疗后,他又成为一个健康的人.之后,接受高强度的训练准备环法大赛.所以根据文章,正确的排序应该是④②①③.故答案为C.
46.答案为B.推理判断题.根据"Just five months after the treatments,Armstrong was back doing what he loved-cycling.He began a strict training timetable with hopes of a comeback",我们知道即使Armstrong重病初愈,但是几个月之后,他就开始高强度的训练,而不是因为疾病就退出自行车界,所以说明Armstrong是个意识坚强的人.故答案为B.
47.答案为A.文章主旨题.根据全文,我们可以知道,Armstrong被诊断出癌症,接受手术治疗,重病初愈后就返回自行车的世界中,接受高强度的训练,希望参加被认为是世界上最艰难的自行车竞赛--环法大赛,连续五年赢得环法大赛,所以这告诉我们不能轻易言弃,要坚持自己的梦想.故答案为A.

点评 快速阅读全文,掌握文章主旨,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出准确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.A:Wow,this dog is so cute.Is it (86)yours?
B:Yes,his name is Dudu.Do you like (87)dogs?
A:Yes,they are really smart.
B:Do you (88)havea pet?
A:No.My brother has a tortoise(乌龟),but I don't like him.
B:(89)Whydon't you like the tortoise?
A:Because it's scary.
B:Then what pets do you like?
A:I like dogs and cats.
B:Oh,I like cates,(90)too.They are beautiful.
A:Yes,you are right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

13.You should pay attention to your pronunciation in learning English.(改为被动语态)
Attention shouldbepaid to your pronunciation in learning English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.The pants are really cheap.They only cost me twenty yuan.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.They are going to the Great Wall.(改成否定句)
Theyaren'tgoingto the Great Wall.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Thanks for your invitation,but I'm so sorry I can't go.I need to ________ my baby at home.(  )
A.take awayB.take offC.take care ofD.take out of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.they   easy   swim   month   large

It is always very cold in Antarctic(南极洲).People have never lived there for long because it is too cold.There are scientist,but they only stay for a few(76)months.
In Antarctic,animals and plants can't live(77)easilyon the land,but the sea is full of living things.Many different kinds of penguins(企鹅)and seals(海豹)live there all year.They spend most of their lives(78)swimmingin the freezing Antarctic water.The sea provides lots of food for(79)thembecause it is full of fish and sea life.The(80)largestseals in the world live in Antarctic.They're called elephant seals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.My grandma and grandpa are teachers.They both like     students.(  )
A.herB.hisC.theirsD.their

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.We have tothink(think) about our personal safety wherever we are.

查看答案和解析>>

同步练习册答案