精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.阅读还原短文
For many years scientists have said that the earth is getting warmer.Now they have found something new-hot cities!(96)DFor example,the city of Atlanta in Georgia has rooftop temperatures of up to 50degrees while it is 27degrees in the streets.At night,the outsides of buildings stay so hot that the heat(高温)of the city causes storms(风暴)over the city!
(97)BEvery year more farming land is used for factories or offices.More housing is needed,too.As people become richer,they buy more cars.New roads are needed and new car parks are built in the city centers (98)A.
It is not easy to change the situation.City planners say that we should plant more trees in the middle of the cities.Every new street should have trees on both sides,they say.Trees make the temperature lower,so we should have more trees in our parks and squares.Also we should paint our roofs white.If we do this,they do not become so hot.(99)E.The electricity(电)from these can be used to run the air conditioners(空调) in the building.
People continue to cut down forests around the cities.This makes the problems worse.(100)CBy the year 2025,80% of the world's population will be living in cities.If we go on like this,there will not be enough farmland to feed everyone in the world.
A.These all make the cities hotter.
B.Cities are growing faster and faster.
C.China also has the same kind of problems.
D.In the southern US,they have found that cities become very hot in summer.
E.Every roof in a hot and sunny country should have solar (太阳的) roof panels (控制板).

分析 文章大意:主要描述了随着人口的逐步城镇化,导致全球气温升高,应该多栽树及用太阳能发电等.

解答 96-100  D  B A  E  C
96题答案:D 考查细节理解题,根据文中的后面句子For example,the city of Atlanta in Georgia has rooftop temperatures of up to 50degrees while it is 27degrees in the streets例如,亚特兰大的城市的屋顶温度高达50度,而在街道上则为27度可知用D在美国南部,他们发现夏天城市变得很热,故答案是D.
97题答案:B 考查细节理解题,根据文中后面的句子Every year more farming land is used for factories or offices每年都有更多的农田用于工厂或办公室可知应该是城市发展得越来越快,故答案是B.
98题答案:A 考查细节理解题,根据文中前面的句子New roads are needed and new car parks are built in the city centers 新的道路是必要的,在城市中心建立新的停车场,应该是这些让城市更热,故答案是A.
99题答案:E 考查细节理解题,根据文中的后面的The electricity(电)from these can be used to run the air conditioners(空调) in the building.从这些电力可以用来运行大楼里的空调.可知 前面应该在炎热和阳光充足的国家,每个屋顶都应该有太阳能屋顶板,故答案是E.
100题答案:C 考查细节理解题,根据文中前面的People continue to cut down forests around the cities.This makes the problems worse人们继续砍伐城市周围的森林,这使得问题更加严重可知后面应该是中国也面临这个问题,故答案是C.

点评 做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Reading the Great English Class can improve yourknowledge  of  English.(know)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.
The children of Mr.and Mrs.Wilson invite you.
Mr.and Mrs.Taylor
Join us for food,fun and a crazy time to celebrate.
The 50th birthday of Richard Wilson
On Friday,July 13th              From 2:00p.m.to 9:00p.m.
                          At Golden Sun Park            Tel:(608)658-1965
SILENCE HILL
Place:Wanda Cinema        Date:6:00p.m.June 30th
Number:5,Row 4,1st Floor
Note:After the ticket has been sold,there is no refund.
Choose the best choice from A、B or C according to what you read.
71.Who will be guests at the party?C
A.The children of Mr.Taylor.B.The Wilsons       C.The Taylors
72.What will they have the party for?B
A.New Year's Day.B.Richard's birthday.C.Mr.Taylor's coming
73.How long does the party last?B
A.Six hours.B.Seven hours.C.Eight hours.
74.The seat number of the ticket isB.
A.4,Row 5              B.5,Row 4                C.1,Row 4
75.What does the underlined word"refund"mean?C
A.入场                B.出场                    C.退票.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

14.The water tap was leaking*again,and the noise was driving Tina crazy.
Tina looked at her(11)A.It was nearly eleven o'clock.Her parents were (12)C.She climbed out of bed quietly in order not to wake them up.(13)C mother's Mr.Fix-It Book was on the top shelf.Tina took the book.She read it quickly (14)Bshe found the page she was looking for,and then she began to read carefully.After a while,she stepped down quietly.
Next,Tina opened a box in the kitchen and picked out the tools she needed and several small things.It was not (15)B for her to do the repair.She tried several times but couldn't make it.Finally,the water tap was in pieces.One by one,she laid them out on the table (16)A.That way she would know how they went back.
Tina worked late into the night.At one point,she thought she was done.Oops!A small piece that she had forgotten still lay on the (17)D.Slowly Tina took the water tap apart*one more time.This time she made sure (18)D was left on the table.She (19)B the water tap on     and then off.One…two…three…She waited a full minute.There was (20)Aleak!Tina smiled and put the tools back into the box.Then she went back into bed.
  The next morning,Dad (21)D breakfast in the kitchen when Tina got up.
"Did you notice anything,Dad?"she asked.
  He looked around and listened."Hmm,something is missing…I can't find out (22)Cit is…Wait,it's too (23)Bin here!"
"That's right,"Tina said."Something is missing.I (24)D the water tap.It doesn't leak any more."
"That's my girl.You're the (25)Ain my eyes,"Dad said."It's a good thing you are really like your mother."

11.A.watchB.bookC.shelfD.tool
12.A.talkingB.readingC.sleepingD.studying
13.A.HisB.MyC.HerD.Your
14.A.althoughB.untilC.ifD.because
15.A.difficultB.easyC.dirtyD.clean
16.A.carefullyB.carelessly C.loudlyD.angrily
17.A.bedB.boxC.chairD.table
18.A.everything B.somethingC.anythingD.nothing
19.A.gotB.turnedC.putD.took
20.A.noB.littleC.someD.much
21.A.madeB.makesC.has madeD.was making
22.A.whenB.whoC.whatD.that
23.A.noisyB.quietC.smallD.large
24.A.picked upB.gave upC.went upD.fixed up
25.A.bestB.friendliestC.earliestD.funniest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.The Internet,mobile phones and Ipads are part ofour lives now.Technology is greatly affecting all ways of our lives,from theways we work to the ways we play.And it even causes a number of socialproblems such as cloning humans.
  We have had lots of technology and it has changed our lives a lot.There is nodoubt that humans will continue to use more and more technology.Here are someexamples of modern technology that will change our ideas and will affect ourlives greatly.
  Globalpositioning system (GPS) (全球定位系统)
  It's a system that uses radio signals from satellites to show exact(精确地) information.It tells you where the user is onthe earth in all weather conditions.It's made up of three parts:satellites,control equipments (设备)on land and receivers.
  Space Technology
  Russianand American scientists have worked together for the international SpaceStation (ISS) for a long time.They hope the ISS will provide along-lasting lab.Such a lab will bring humans limitless(无限的) advantages.It's even hoped that one day spacetechnology will take humans to their new houses in space.
  Underwater Robot
  Herculesis a kind of underwater robot with some high technology equipments.It will beused to search for ancient ships which were destroyed into the deep sea during theirjourney long ago.
  The world is changing so quickly that it's hard for us to catch up with all the new inventions because they seem to come out every month.It's important for us to learn about new technology and the role that it plays in our lives.So we should be willing to accept modern technology,or we will fall behind the times.

36.Ccan tell you where the user is on the earth exactly.
A.Satellites                       
B.Receivers
C.Global Positioning System         
D.Underwater Robot
37.According to the passage,which is NOT true about the ISS?A
A.It has carried people to otherplanets.
B.It will provide a long-lastinglab for us.
C.Russian and American are workingfor it.
D.Humanswill get a lot of advantages from it.
38.Hercules is used toD.
A.save lives in the sea 
B.take picture in the sea
C.repair the broken ships 
D.look for the ancient ships in the sea
39.From the passage,we know thatB.
A.the use of GPS is affected by theweather conditions
B.it's very important for us to learnabout new technology
C.it's easy for us to catch up withall the new inventions
D.technology brings us manyadvantages such as cloning humans
40.What is the purpose of the passage?B
A.To help us study some newtechnology.
B.To tell us technology is changingthe world.
C.To help solve the problems thattechnology causes.
D.To remind us the advantages oftechnology are limitless.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.根据短文内容和所给中文提示,写出空白处各单词的正确形式.每空跟填一词.
Everyone wants to relax after working or studying for a long time.I have(46)many(许多) ways of relaxing myself.Let me (47)tell(告诉) you some of my favorites.
First,I am a big sports (48)fan(迷),so the usual way I relax is to watch or play sports.I am interested in all (49)kinds(种类) of sports.Whether I am playing tennis or watching a game on TV,it is exciting to see team members doing (50)their(他们的) best.Second,I enjoy(51)listening(听) to music,and I (52)always (总是) have some music playing while I'm studying.I believe I can study better with soft songs.(53)Third(第三),I choose to relax by traveling.I like visiting different places,eating (54)famous (著名的) snacks there and seeing how the (55)culture(文化) change from place to place.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.To most of us,school means classes,teachers,schedules,grades,and tests.But for the children at Sudbury Valley School in Massachusetts,school is very different.
Firstly,there are no lessons.All the children,aged between 4and 19,do whatever they want.There are no teachers,only"staff members (职员)".The idea behind this is that you do not need to make children learn,because children want to learn anyway."You do not need to say to a three-year-old.‘Go explore your environment.'You can't stop them!"says Daniel Greenberg,a founder of the school."But if you make children do what you want all day,they will lose all taste for learning."
At Sudbury Valley School,you will allow children to talk,read,paint,cook,work on computers,study French,play the piano,climb trees,or just run around.Two boys spent three years just fishing!
The other way that Sudbury Valley School is different is that the children can decide the rules.Every week,there is a school meeting where both children and staff have one vote each-even the four-year-olds.They decide the school rules,how to spend the school budget(预算),and even which staff they want and do not want any more.
When the school first opened in 1968,people said it would never work.But today,the school has 200students,and 80% of its students go on to college.Even the two boys who went fishing all time have successful careers today.One of them is a musician and the other is a computer scientist.

38.What does the school believe?B
A.Teachers cannot teach children well.
B.Children learn best when they do what they want to do.
C.Learning is for adults-children should only play.
D.Children should only learn about one thing at a time.
39.What does Daniel Greenberg say about three-year-olds?A
A.They love learning.
B.They are very naughty.
C.They want to be outside all the time.
D.They are too young to learn anything.
40.What happens to the children after they leave this school?C
A.They do the same things as children from other schools.
B.They have problems getting into college or getting a job.
C.They usually do very unusual jobs.
D.They are not successful in their business.
41.What is the main topic of the article?D
A.Children's hobbies 
B.Education in the US
C.A school without rules   
D.An unusual school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Many books have been written about"the art of giving".But what about the art of (72)receiving?Sometimes,receiving a gift can be difficult,especially when someone buys you a gift you don't want!
"I remember when I was about twelve years old,my parents (73)bought me a purple purse,"laughs Guo Xiaojing."It really made me feel embarrassed(尴尬),because I thought the purse was really ugly!Still,I pretended (假装)that I liked it(74)because I knew it would make my parents happy!"
Han Ling agrees."That sounds like my grandparents!A few years ago,my grandparents gave me an orange sweater (75)for my birthday.I used to wear it every time I visited them,but when I left their house,I took it off!Of course,this made me feel(76)guilty.It was a very nice thought,but my grandparents have different taste from me!I think it's hard to buy clothes or other personal things for people."
To make things easier,some people would rather just give money.In some cultures,(77)however,receiving money can make people uncomfortable."When someone gives me money,it (78)just makes me think they're being lazy,"says John Wilson."In England,we have a saying:It's the thought that counts.When(79)someone/somebody gives me money,I feel they don't think at all.I prefer to receive a gift that has some thought behind it.I don't mind if it's something I don't need.If someone has thought about a (80)gift for me,it always makes me happy."
Different people have very different thoughts on this subject!So maybe the art of receiving is (81)even more difficult than the art of giving!What do you think?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.There is a new fast-food restaurant.The foods are all 15% off.John orders a hamburger and a cup of apple juice.So John save(节省)___________.(  )
The foodMilkChipsHamburgerApple juice
The original price(原价)8yuan11 yuan20yuan15yuan
A.5.25B.29.75C.19.75

查看答案和解析>>

同步练习册答案