【题目】![]()
People all over the world eat rice. Millions of people in Asia, Africa and South America live on it. Some people eat almost nothing but rice. Rice is a kind of grass. There are more than 7,000 kinds of rice. Most kinds are water plants. Farmers grow rice in many countries, even in the south of the United States and in eastern Australia.
China is the world’s largest rice-growing country. In 2003, China grew 166 million tons of rice. But it is not easy to feed the world’s largest population. In the 1960s, thousands of Chinese died because they didn’t have enough food to eat. In the 1970s, Yuan Longping, a Chinese scientist, grew a new kind of rice called hybrid rice. It makes 20% more rice than any other kind. Hybrid rice is a stronger plant, unlike ordinary rice. It can grow in lots of water or in not much water. It doesn’t easily get diseases or worms.
Today, half of China’s rice plants are Yuan’s special hybrid rice. China uses Yuan’s hybrid rice to grow much more rice than before. Yuan is known as the Father of Hybrid Rice. He won the World Food Prize for his work to help feed so many people.
【1】Rice is grown ________ in the world.
A.in lots of countriesB.only for humans
C.only on wet landD.by Chinese farmers
【2】China ________ in the world.
A.offers the best rice to people
B.is the world’s largest rice-growing country
C.has the largest farmland
D.is short of rice
【3】________ Chinese died because they didn’t have enough food to eat in the 1960s.
A.Tens ofB.Hundreds of
C.Thousands ofD.Millions of
【4】Yuan Longping’s hybrid rice ________.
A.gets sick more often
B.is ordinary rice
C.can grow without water
D.can make more rice than the others
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】D
【解析】
本文介绍了世界各地的人们吃水稻。中国是世界上生产水稻最多的国家。中国科学家袁隆平研发的杂交水稻生产出更多的水稻。
【1】细节理解题。根据Farmers grow rice in many countries, even in the south of the United States and in eastern Australia.可知,世界上许多国家种植水稻,故选A。
【2】细节理解题。根据China is the world’s largest rice-growing country.可知,中国是世界上水稻种植最多的国家,故选B。
【3】细节理解题。根据In the 1960s, thousands of Chinese died because they didn’t have enough food to eat.可知,在20世纪60年代,因为没有足够的食物吃,好几千中国人死去。故选C。
【4】推理判断题。根据In the 1970s, Yuan Longping, a Chinese scientist, grew a new kind of rice called hybrid rice. It makes 20% more rice than any other kind.可知,袁隆平的杂交水稻能生产出比其他水稻更多的水稻。故选D。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据Farmers grow rice in many countries, even in the south of the United States and in eastern Australia.可知,世界上许多国家种植水稻,故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】My hometown is ____________ beautiful than his.
A. very much B. more much
C. much more D. very more
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 健康的生活习惯对于成长中的学生非常重要。最近你们学校就“健康的生活习惯”话题向全体学生征文。请你根据下列表格中的要点提示,用英语写一篇短文,向学校投稿。
![]()
注意:
1、词数90左右。短文的开头已经写好,不计入总词数;
2、短文须包含所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺;
3、短文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。
Keeping healthy
It is so important to make "keeping healthy" a part of our day-to-day living habits.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Jackie is writing a summary and feedback (反馈) about School Day to his teacher.
Summary:
School Day was held successfully on Dec 6th. Twenty-four students helpers from Grade 9 were divided into four groups of six. Each group had a task to raise money for the disabled.
Group 1 | Group 2 | Group 3 | Group 4 |
School postcards (Leader: Natalie) | Chinese paintings (Leader: Tina) | Recycling bags made by students (Leader: Leo) | Homemade snacks by parents (Leader: Nick) |
All of groups performed well on School Day and received praise from the visitors. In short, our School Day went well and we got no poor opinions from the visitors.
Opinions from 300 students have been collected. Most students thought the activities were good. However, some students thought the prices of the school postcards were a little bit high.
![]()
Follow-up:
Have a meeting with the headmaster about prizes for excellent student helpers.
【1】The text is written to ____________.
A.give a reportB.have School Day
C.collect opinions from visitorsD.hold a meeting with teachers
【2】Visitors cannot buy ____________ on the School Day.
A.Chinese paintingsB.School posters
C.Recycling bagsD.Homemade snacks
【3】How did the visitors feel about the activities?
A.Disappointed.B.Satisfied.C.Excited.D.Surprised.
【4】How many students like the recycling bags according to the feedback?
A.50.B.75.C.150.D.300.
【5】Which of the following is true about the activities?
A.The postcards were cheap.B.Nick was the leader of Group 1.
C.Twenty-four students offered their feedback.D.Student helpers who did well can get prizes.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】This is a very interesting book with lots of new words. Please ______ it carefully.
A. look B. read C. look at D. see
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 —Come on! It’s eight o’clock now. —Don’t worry. We have ________ time to get there.
A. enough B. many C.little
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 ----I like talking on the Internet with my friends. ---- ______.
A. Me too. B. You are right. C. Yes, I do D. I enjoy.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】判断正误 阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容。符合的填涂“T”,不符合的填涂“F”。(T=True,F=False)
![]()
More and more people are using mobile phones now. Smart phones are used as televisions, cameras, and music players. They are also used for sending e-mails or surfing the Internet. If someone talks about mobile phones, many Chinese will think of Huawei.
In China, even in the world, Huawei is a wonder (奇迹). Ren Zhengfei built up (创建) Huawei company in 1987. The company sold 58.4 million smart phones in the first season of 2019. Huawei has got the second place at the mobile market.
Now, Huawei has been the leader in 5G field. It has more than 75,000 top engineers and scientists on research. They try their best to bring digital (数码) and high technology to every person and place. It's more convenient for modern people to live in a rapid way. What a useful technology 5G is!
We are looking forward to seeing a stronger Huawei. It provides a faster and better communication way for us. It also brings “Created in China” to the world.
【1】You can use Huawei mobile phones to take photos.
【2】Ren Zhengfei set up Huawei company in 1987.
【3】Huawei has got the first place at the mobile market.
【4】Few top engineers and scientists work on research in Huawei company.
【5】Huawei gives us a slower communication way.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Zhang Lei likes tennis and her dream is to be a tennis star ________Li Na.
A. like B. with C. for D. about
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com