精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.根据短文内容判断句子正(T),误(F).
Robots have been designed to do many things:play music,work in hospitals,but run a restaurant?There are two robot receptionists and six robot waitresses and waiters in the Dalu Robot Restaurant in Jinan,Shandong.One hundred customers can eat in the restaurant at a time.Two of the robots serve drinks,while the other four serve the food.Not all the work in the restaurant is done by them.There are also people working there,especially in the kitchen.The cooks are humans because the robots don't have the skills to cook.

61.Robots can play music.T
62.Six robots work in the Dalu Robot Restaurant.F
63.No people work in the kitchen.F
64.Only a few customers can eat in the restaurant at a time.F
65.The robots can't cook delicious food.T.

分析 文章大意:
机器人被设计用来演奏等,但是在一家山东餐厅,机器人在这里工作.
餐厅有2个接待员,6个服务员.餐厅一次可以容纳100名顾客同时用餐.
餐厅做饭交给人,因为机器人不会做饭,

解答 61.T,推理判断题,文中提到"Robots have been designed to do many things:play music"机器人被设计用来演奏音乐等,所以此题正确.
62.F,推理判断题,文中提到"There are two robot receptionists and six robot waitresses and waiters"餐厅有2个接待员,6个服务员,所以一共八个机器人,此题错误.
63.F,推理判断题,文中提到"There are also people working there"餐厅里也有人工作,所以此题错误.
64.F,推理判断题,文中提到"One hundred customers can eat in the restaurant at a time"餐厅一次可以容纳100名顾客同时用餐,所以此题错误.
65.T,推理判断题,文中提到"The cooks are humans because the robots don't have the skills to cook"餐厅做饭交给人,因为机器人不会做饭,所以此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.A.He is doing his homework.
B.He is watching TV.
C.He's reading the newspaper.
D.He is watching the basketball match.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.When spring comes,trees will turn green and flowers will _______(  )
A.come outB.come offC.come back

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.The Sahara is about 9600,000square kilometresin size(面积).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.When he saw a ticket on the ground,he stopped_____.(  )
A.to pick it upB.pick it upC.pick up it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Tom has few friends here,so he often feelslonely(孤独的).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---Kim,could you come to my party tonight.---_________.(  )
A.I'm sorry to hear that.B.Never mind
C.Sure,I'd love toD.You're welcome

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.--What does your mother______?
---She is tall and thin.(  )
A.lookB.likeC.look likeD.be like

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.A.Should I go to see a doctor?
B.There isn't any hot water here.
C.That's too bad.
D.Thank you very much.
E.What should I do?
F.Did you go to the hospital?

A:Morning,Jerry.I coughed all day yesterday.
B:(41)CDoes your head feel hot?
A:No,it doesn't.(42)A
B:I don't think you need to.
A:(43)E
B:You should drink some hot water.
A:Oh,dear!(44)B
B:Don't worry.I'll get some for you.
A:(45)D
B:You're welcome.

查看答案和解析>>

同步练习册答案