精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20."Fire!Fire!"Students were running out of the classroom.They used wet clothes to cover their mouths and noses.Was there a fire?No.It was just a fire drill(演习).On June 15th,2015,students in a middle school in Jingmen learned some safety skills when a fire broke out.
    What can we do to make our houses safer?Don't put phone chargers(充电器) on your books or bed.And also we should not charge for too long.Don't use candles in your bedroom Check to see if you have broken electric wires(电线)in your house.
    What should we do if we are caught in a burning building?If the fire is big,stay low and getout quickly.Make your clothes wet so they will not catch fire.
Use wet clothes to cover your mouth and nose.Always use the stairs,don't use the elevators.Because elevators may break down anytime.If the room is full of smoke,keep close to the floor where the air is cleaner and cooler.Once help arrives,wave a flashlight or cloth at the window to let the firefighters know where you are.

59.What happened in a middle school in Jingmen on June 15th,2015?A           
A.A fire drill.
B.The firefighters put out fire.
C.A speech about fire.
D.Some students lost lives in a fire.
60.How many ways are mentioned(提及)to make our houses safer in the passage?C
A.Two    
B.Three     
C.Four     
D.Five
61.Why shouldn't we use elevators in a burning building?BecauseC         
A.there may be too many people in it.
B.the elevators are full of smoke anytime.
C.the elevators may not work anytime.
D.the ways to the elevators are crowded.
62.What can't we do if we are caught in a burning building?B          
A.Stay low and get out quickly.
B.Turn on all the lights in the building.
C.Cover our mouths and noses with wet clothes.
D.Keep close to the floor.

分析 本文主要介绍了火灾中我们如何逃生.

解答 59.A细节理解题.根据It was just a fire drill(演习).可知这是一个消防演习,故选A.
60.C细节理解题.根据第二段Don't put phone chargers(充电器) on your books or bed.And also we should not charge for too long.Don't use candles in your bedroom Check to see if you have broken electric wires(电线)in your house可知提到了4个方法来让我们的房子更安全,故选C.
61.C细节理解题.根据第三段don't use the elevators.Because elevators may break down anytime可知要使用电梯,因为电梯随时可能崩溃,故选C.
62.B细节理解题.根据stay low and getout quickly.Make your clothes wet so they will not catch fire.Use wet clothes to cover your mouth and nose.Always use the stairs,don't use the elevators.Because elevators may break down anytime.If the room is full of smoke,keep close to the floor where the air is cleaner and cooler可知房子着了火我们弯着腰并迅速退出;用湿衣服盖住我们的嘴巴和鼻子;靠近地面.没有说到开灯,故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.He is ________ honest boy.And he is _______ student in our class.(  )
A.a,betterB.an,bestC.the,the bestD.an,the best

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.My books,CDs and baseballs are[put]put everywhere.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Billy always loved blueberries.They were his favorite fruit.Today he wasgoing to make juice with his uncle.His uncle liked to make juice out of everything.He made carrot juice,apple juice,vegetable juice,and more juices.He had never made blueberry juice before though!
First,Billy and his uncle went to a blueberry farm.They were each given a basket.They picked for an hour and got several pounds.It was hard work picking the little berries from the trees.Now Billy understood why they were expensive in the store.
Next,they had to wash the fruit.Some of them still had leaves.Those had to be pulled off.Then the bad berries had to be thrown away.They washed the berries and made them air-dry.
After that,they pushed the blueberries through a strainer (过滤网).The strainer caught most of the seeds and skins,and only left a small glass of dark purple juice to them.
When they tasted the juice,it wasn't very sweet.Billy's uncle didn't want to add white sugar to the juice.It was better to use a naturally sweet juice,like apple juice,pear juice,or grape juice.They used grape juice as a sweetener (甜味剂),because grapes had a similar color to the blueberries.
Finally,they could drink it.It was a lot of work to make juice,but it sure was refreshing!
46.Billy's uncle hadn't madeB juice before.
A.carrot           B.blueberry        C.apple            D.vegetable
47.Billy thought blueberries were expensive becauseC.
A.they were delicious
B.they had to be sent to the store
C.it was hard to pick them from the trees
D.there weren't many blueberry trees on the farm
48.The underlined word"them"in Paragraph 4refers toD.
A.blueberries      B.farmers          C.seeds and skins     D.Billy and his uncle
49.The correct order of making blueberry juice isA.
①wash blueberries.②pick blueberries from trees.
③add grape juice to the blueberry juice.④push the blueberries through a strainer.
A.②①④③B.②①③④C.②④③①D.④①②③
50.The passage is mainly aboutC.
A.why Billy liked blueberry juice
B.where Billy got the best blueberries
C.how Billy made blueberry juice with his uncle
D.what Billy did on the blueberry farm with his uncle.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.One weekend in May 2015,over 48centimeters of rain fell in Houston,Texas,USA.Soon the city was covered with water.The rising water rushed into the cars on the roads.There were 16deaths that weekend.
Changing Weather
The weather is changing.Over the last few years,heavy rains have caused floods (洪灾) in Brazil,Pakistan,and Thailand.Droughts (干旱) have struck Russia and Australia.Heat waves have killed thousands in Europe.There are more different kinds of terrible wild weather all over the world.In 2011alone,the bad weather caused the world to lose 150billion dollars.
Warmer and Wetter
As more wild weather events happen,a worried world is beginning to ask questions like:What is going on with the weather?And why?Many also want to know:Is this natural,or are we to blame (责怪)?
The answer seems to be:a little of both.Wild weather is natural. This global (全球的) warming makes heat waves more likely to happen.The higher temperatures also cause more water to enter the air.This causes much more rain.Some scientists also believe global warming makes some storms stronger.
This means we're likely to see more wild weather."But we don't have to just stand there and take it,"says Scientist Michael Oppenheimer.He and other scientists say we need to stop the Earth from getting warmer.We also need to be prepared,to do things that will help save lives.

38.What is the purpose of the second paragraph?A
A.To give examples of wild weather events.
B.To guess how the weather will change.
C.To explain why the weather is changing.
D.To describe the weather events in 2011.
39.Which of the following can be put in the blank in Paragraph 4?D
A.And wild weather happens more and more.
B.And nature also influences human activity.
C.But humans have already paid enough attention to the wild weather.
D.But most scientists agree human activity has made the Earth warmer.
40.Which of the following would Oppenheimer probably agree with?C
A.It is too late to stop global warming.
B.Humans have nothing to do with global warming.
C.The weather will get better if we can stop global warming.
D.To find ways to keep our things safe is the most important.
41.What is the main idea of the passage?D
A.In May 2015,there was a deadly flood in Houston,Texas,USA.
B.There are more kinds of terrible wild weather all over the world.
C.Many scientists believe global warming makes some storms stronger.
D.Global warming causes wild weather events and that makes people worried.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.They aren't able to finish the workthemselves (oneself).Let's help them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Are those_____________ trousers?-No,they are _____________.(  )
A.yours; herB.your; hersC.yours; hersD.your; her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.
根据以上信息,选择最佳答案.
51.The players bless the Expo byA.
A.having a handwriting competition       
B.expressing their best wishes to foreign visitors
C.writing compositions for the Expo
52.If you want to live in a room with a computer,you can bookC.
A.a standard room         
B.a VIP room          
C.a single room
53.They are going toB next Friday.
A.have a class meeting     
B.work at Student Center as volunteers     
C.have a basketball team party
54.Cis not mentioned in Xiao Shenyang's personal information.
A.Hobby       
B.Date of birth        
C.Occupation
55.Which of the following is an advertisement?B
A.Writing for the Expo       
B.Sanming Hotel      
C.A Plan for Next Week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.remain,you,pleasure,know,chance,name,might,receive,surprise,hand
A professor was standing in front of his 20students.He was going to (51)handout the final exam papers.
"I want to say that it's been a (52)pleasureteaching you this tern.I (53)knowyou've all worked hard and many of you will be off to medical school after summer.And you've been in too many celebrating activities this week.So you worry you (54)mightnot pass this exam,anyone who like to give up the final exam today will (55)receive a"B"for the course."
Quite a few students were (56)surprisedat what the professor had said.One by one,they passed by the professor to thank him and signed their (57)names on a piece of paper.As the last take left the room,there weren't many students (58)remainingthere.The professor asked,"Anyone else?This is your last (59)chance."Then the last student got up and took the advice.
In the end,the professor closed the door and started to count those students who had left."I'm glad to see you believe in (60)yourselves,"he said."You all have‘A's."

查看答案和解析>>

同步练习册答案