15.He has millions of students from all around the world.They listen to his classes online but never see his face on the screen.Salman Khan,39,from the US,is the founder of the learning website Khan Academy(学院).He makes his classes as short as 10to 15minutes so students don't lose interest.
These kinds of special courses make Khan Academy one of the world's most popular online education websites.The courses are translated into more than 36different languages including Chinese.About 80teachers from the world's top universities are now also teaching on the website.But all this started nine years ago with just one man-Salman Khan.
In 2006,Khan made homemade videos to help his seventh grade cousin with math.He posted the videos online and got thousands of views.This encouraged Khan to make more videos and create his own website Khan Academy.
As a Bangladeshi-American (孟加拉裔美国人),Khan understands that many kids,especially those in developing countries,cannot get a good education.He wants to use his knowledge to help more people.Thus,his courses are all offered for free.
Khan's website has not only become very popular worldwide but has also won a lot of respect.Even Bill Gates,the founder of Microsoft,is one of his fans.Gates gave away over 1.5million(9.6millionyuan)tosupportKhanandnamedhimthe"teachertotheworld".
51.WhatdoyouknowaboutSalmanKhan?D
A.HehasmillionsofstudentsfromChina.
B.Heoftengiveshisclassesintheclassroom.
C.Heis39yearsoldandcomesfromtheUK.
D.HeisthefounderofthelearningwebsiteKhanAcademy.
52.Howmanylanguagesarethecoursestranslatedinto?A
A.Morethan36. B.Morethan39. C.About80. D.About15.
53.WhichstatementisRightaccordingtothepassage?A
A.KhanAcademyisaneducationalwebsite.
B.PeoplenamedKhan"teachertotheworld".
C.Khan'scousincameupwiththeideaforKhanAcademy.
D.About80teachersfrommiddleschoolsareteachingonthewebsite.
54.WhyareKhan'scoursesallofferedforfree?C
A.BecauseKhan'scoursesarehomemade.
B.BecauseKhan'scoursesareasshortas10to15minutes.
C.BecauseKhanwantstousehisknowledgetohelpmorepeople.
D.BecauseBillGateshasgivenawayover1.5million to support Khan.
55.The passage is probably taken fromB.
A.a sports magazine B.a newspaper C.a guide book D.a medical book.
分析 全文大意:
他有来自世界各地数以百万计的学生.他们从网上听课,但是在屏幕上从来看不到他的脸.萨尔曼•可汗,39岁来自美国,是一家学习网站---可汗学院的创始人.他的课程被翻译成36种不同的语言其中包括汉语,大约80名来自世界顶级大学的老师现在也在这个网站教学.作为一名孟加拉裔美国人,可汗明白很多孩子尤其是发展中国家的孩子得不到好的教育,他想让他的知识帮助更多的人,因此他的课程都是免费的.可汗的网站不仅非常受欢迎而且赢得了很多尊重.甚至比尔.盖茨,微软的创始人也是他其中的一个爱好者,比尔盖茨捐赠了150万美元(960万元)支持可汗,并称他为"全世界的老师".
解答 答案:
51、D 细节理解题 根据第一段Salman Khan,39,from the US,is the founder of the learning website Khan Academy(学院)."萨尔曼•汗39岁来自美国,是学习网站可汗学院的创始人"可知他是学习网站可汗学院的创始人,故选D
52、A 细节理解题 根据第二段The courses are translated into more than 36different languages including Chinese可知这些课程被翻译成36种不同的语言其中包括汉语,故选A
53、A 细节理解题 根据第二段About 80teachers from the world's top universities are now also teaching on the website."大约80名来自世界顶级大学的老师现在也在这个网站教学"可知可汗学院是一个教育网站,故选A
54、C 细节理解题 根据第四段He wants to use his knowledge to help more people.Thus,his courses are all offered for free"他想让他的知识帮助更多的人,因此他的课程都是免费的"可知课程免费的原因是因为他想让他的知识帮助更多的人,故选C
55、B 推理判断题 根据本文介绍了可汗学院的创始人萨尔曼•汗的一些信息,可推知这篇文章来自于报纸,故选B
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.