精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案,用A,B,C,或D表示,填入空格内):6%

Mark Wellman began climbing mountains when he was 17years old.He loved outdoor activities and climbed most of mountains.Then in 1982,while going up a difficult mountain in North America,Mark fell 100feet.He doesn't remember much about the accident.After that,he couldn't feel his legs and could no longer walk.
However,he is still a mountain climber.He takes part in all the same activities he did before.Nothing could stop him,not even losing his legs.Since the accident,he has climbed more than fifty high mountains around the world.
He has taken part in two Paralympic Games(残运会).He has made films about disabled people enjoying outdoor sports.He has also written his own story in a book called Climbing Back.The book has given hope and courage(勇气) to thousands of people who are unable to walk.
Nowadays,Mark Wellman lives in California where he runs a company called"No Limits".He often travels around America and gives speeches about his story.He talks to all kinds of people and he is warmly welcome.Mark tells his listeners that they can overcome any problems to make their dreams come true if they don't give up.

60.Before Mark had the accident,he wasD.
A.quietB.naughtyC.helpfulD.active
61.Mark had the accident inA.
A.North AmericaB.South America
C.North AfricaD.South Africa
62.After the accident,MarkC.
A.gave up all the outdoor activities
B.was afraid of climbing mountains
C.still took part in different activities
D.ran a company in America
63.Mark's book Climbing Back is aboutB.
A.hope and courageB.his own story
C.outdoor activitiesD.the accident
64.The underlined word"overcome"meansA.
A.work out      B.give up       C.find out      D.learn from
65.Mark's story tells us thatD.
A.a disabled person can climb mountains
B.outdoor activities can make people healthier
C.climbing mountains is exciting but dangerous
D.we should never lose hope and courage when we are in trouble.

分析 本文主要讲述了Mark Wellman在一次登山出事故后,他的腿不能走路,但仍然坚持体育活动,进而取得了常人难以想象的成绩.他用他的实际行动告诉人们:当我们陷入困境时,我们不应该失去希望和勇气.

解答 60 D 细节理解题:根据第一段He loved outdoor activities and climbed most of mountains他喜欢户外活动,攀登大部分山脉;第二段However,he is still a mountain climber.He takes part in all the same activities he did before然而,他仍然是一个登山者,他参加了他以前做过的所有活动.推测在事故之前,他是很活跃的,答案是D.
61 A 细节理解题:根据第一段Then in 1982,while going up a difficult mountain in North America在1982年,当他在北美攀爬一个不容易攀爬的大山时,故答案是A.
62 C 细节理解题:根据第二段However,he is still a mountain climber.He takes part in all the same activities he did before然而,他仍然是一个登山者,他参加了他以前做过的所有活动;第三段He has taken part in two Paralympic Games他参加了两次残疾人奥运会.故答案是C.
63 B 细节理解题:根据第三段He has also written his own story in a book called Climbing Back他还写了自己的故事在一本称为攀登的书中.故答案是B.
64 A 词义理解题:根据最后一段to make their dreams come true if they don't give up如果他们不放弃,他们的梦想就会成真,推测就算是残疾,只要克服任何困难,梦想就会实现,故答案是A.
65 D 主旨理解题:根据第三段The book has given hope and courage(勇气) to thousands of people who are unable to walk这本书给那些无法行走的人带来了希望和勇气.;最后一段Mark tells his listeners that they can overcome any problems to make their dreams come true if they don't give up.马克告诉他的听众,如果他们不放弃,他们能够克服任何困难进而实现他们的梦想.故答案是D.

点评 细读全文,便可得出答案.对我们而言,更重要的是学习本文作者身处逆境,但从不放弃希望和勇气的这种精神.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

4.At yesterday's English Evening,all of us enjoyedourselves.(we)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-How old are you?
-I'm _____.(  )
A.twelve years oldB.twelve year old
C.twelve-year-oldD.twelve-years-old

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.They have known each other _______ten years ago.(  )
A.onB.forC.withD.since

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.They have seen exciting films these days.(改为感叹句)
What exciting films they have seen these days!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Luckily,we didn't miss the bus and were on time for the class.( luck )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.The boy likes to play ______ football but the girl likes to play _______ piano.(  )
A.the,/B./,theC.a,theD.the,a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.There are fourteen floors in the building.The Hus live on thefirst (one) floor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Lisa and her parents will leave for Hainan Island          the end of this month.(  )
A.atB.onC.inD.of

查看答案和解析>>

同步练习册答案