精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Mike Moore has visited China more than 20times since his first visit in 1984.In his eyes,the change of means (方式) of transportation in Chinese cities could show the great changes that have taken place in the past years.
‘My first impression (印象) of China was:thousands of people in blue or green uniforms on bikes in the cities.About 15years later,you saw many people on motors.Another five years later,you see more private (私人的) cars,in different colours,'he said.
‘Now you can see all kinds of cars in Chinese cities,no difference with other big cities in the world,'he added.
‘So first bikes,then motors,and now all kinds of cars,you can feel the great changes that have happened in China in the past few years,'said the former WTO chief.
Moor described himself as a‘China fan'.He said that Chinese people now became more confident (自信的),happier and healthier than before and the environment quality(环境质量) in big cities has been improved.
He believed that China will be stronger in the world in the future.
7.When did Mike Moor visit China for the frst time?A
A.In 1984
B.30years ago  
C.In 1994   
D.In 2004
8.What's Mike Moor's first impression hen he first came to ChinaC
A.Thousands of people rode motors on the road.
B.There were no cars at all on the road.
C.Many people rode bikes on the road.
D.Different kinds of cars were on the road.
9.From Mike Moor's words we know that heB.
A.doesn't like China at all 
B.likes Chna
C.lives in China now 
D.is going to work for China soon
10.The underlined word‘improved'means‘B'in Chinese.
A.提高
B.改善
C.扩张
D.缩小.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要通过麦克•莫尔对中国的几次访问,通过自己的切身感受,体会到了这些年中国的发展变化.原来中国人们经常骑自行车出行,现在城市里都是私家车.中国人现在变得更自信,更快乐,更健康,他认为中国在未来会更强大.

解答 7.答案:A.细节理解题.根据第一句Mike Moore has visited China more than 20times since his first visit in 1984.Mike Moore自从他在1984第一次访问中国以来,已经超过20次.可知,第一次访问中国是在1984年.选A.
8.答案:C.细节理解题.根据第二段My first impression (印象) of China was:thousands of people in blue or green uniforms on bikes in the cities我对中国的第一印象是:在城市里穿蓝色或绿色制服的骑自行车的人成千上万.可知,第一次来中国时,许多人在路上骑自行车.选C.
9.答案:B.细节理解题.根据倒数第二段He said that Chinese people now became more confident (自信的),happier and healthier than before and the environment quality(环境质量) in big cities has been improved.他说,中国人民现在比以前更加自信、快乐和健康,大城市的环境质量得到了改善.可知,他喜欢中国.选B.
10.答案:B.词义猜测题.根据上句句意"他说,中国人民现在比以前更加自信、快乐和健康,大城市的环境质量得到了___.",可知,中国发展很好,因此环境质量得到了"改善",选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.听一篇短文,回答第13-15小题.
A picnic in Youth Park
When will they go there?They will go there (13)C.
What don't they need to do there?They don't need to (14)A.
When and where will they wait for the bus?At (15)Bgate.
13.A.this SaturdayB.last Friday.C.next Sunday
14.A.bring a computerB.make a fireC.bring food or drinks
15.A.seven near the schoolB.eight at the schoolC.ten at the park.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

9.11.Bob is talking with a nurse now.
12.Bob is ill and he has a headache.
13.Bob went to a birthday party yesterday.
14.Bob ate four pieces of cake at the party.
15.Jane ate less cake and ice cream than Bob.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.16.Where did Jim and his friends go last week?
A.To the river.
B.To the mountains.
C.To the forest.
17.What happened to Jim half an hour later?
A.He hurt himself.
B.He lost his way.
C.He felt tired.
18.What caused the result?
A.Jim walked too slowly to follow his friends.
B.Jim walked fast alone and didn't stay with his friends.
C.Jim forgot to take his mobile phone.
19.Who told Jim that he should stay where he is and shout for help?
A.His friend.
B.His father.
C.His teacher.
20.How did Jim and his friends feel at last?
A.Surprised and upset.
B.Happy and excited.
C.Worried and afraid.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.David is eight.One day his friend Rose says to him,"This Sunday is my birthday.Can you come to my birthday party?"David says,"Yes".
On Sunday,David asks his mother if he can go to the party.His mother says,"Yes,you can go,but you must be polite.Don't ask for any food.They will give you some.""All right,Mum."David answers and he goes to Rose's house on his bike.
There are lots of kids at the party.They play together for some time,and then Rose's mother gives them some food,but she forgets David.He waits and waits and then he takes his plate up and asks,"Do you want a nice clean plate?"
61.Whose birthday is it?A.
A.Rose's          
B.David's         
C.Rose's mother's   
D.David's mother's
62.The birthday party is inA.
A.Rose's house     
B.David's house    
C.Rose's school     
D.David's school
63.David goes to the partyB.
A.by car          
B.by bike          
C.by bus           
D.on foot
64.David is Rose'sD.
A.mother          
B.classmate        
C.brother          
D.friend
65.Who gives David food at the party?D
A.Rose           
B.Rose's mother     
C.the kids         
D.No one.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Jack works in a bookstore.Here is a note from his boss,Ben.Jack will decide what books to order according to the notes and the information about the books.
Hi Jack,
You must hand in the order list of books by the first working day of every month.The rules for choosing books are:
For textbooks:
•August is coming.We must have all textbooks,without thinking of other rules.
For books which are not textbooks:
•If more than 5copies were sold last month,we choose them.But if there are 5or more in stock(现货),we do not make an order.
•If the wholesale(批发) prices are higher than﹩75,we don't choose them.And we don't order anything whose retail(零售) price is higher than﹩100.
The information about the books
Title:Homeland English
Publisher(出版社):Homeland Ltd
Wholesale price:﹩110
Retail price:﹩140
Textbook:Yes
Copies sold last month:3
Copies in stock:2
Title:How to Become Successful
Publisher:Founders Company Ltd
Wholesale price:﹩25
Retail price:﹩40
Textbook:No
Copies sold last month:2
Copies in stock:1
Title:Biology at a Glance
Publisher:New Times Publishing Ltd
Wholesale price:﹩70
Retail price:﹩95
Textbook:No
Copies sold last month:18
Copies in stock:3
Title:Good Health in 20Days
Publisher:Oscar World Ltd
Wholesale price:﹩50
Retail price:﹩66
Textbook:No
Copies sold last month:10
Copies in stock:20
46.Jack must hand in the order list to his boss byD.
A.the first day of last August       
B.the last working day of this month
C.the last day of next August       
D.the first working day of each month
47.If Jack wants the books about success,he should order them fromB.
A.Homeland Ltd                
B.Founders Company Ltd
C.New Times Publishing Ltd      
D.Oscar World Ltd
48.The wholesale price of the bookD is over﹩100.
A.How to Become Successful       
B.Good Health in 20Days
C.Biology at a Glance             
D.Homeland English
49.The number of the books sold best last month isC.
A.3           
B.10           
C.18           
D.20
50.Jack mustn't buy Good Health in 20Days becauseA.
A.the copies in stock are over 5  
B.its wholesale price is too high
C.it is not a textbook         
D.the copies sold last month are more than 5.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
Name:Messi
Birthday:June 24th,1987
Birthplace:Argentina  (阿根廷)
Team:Barcelona FC,Spain(西班牙)
Height:1.70metres
Weight(体重):70kg
Scores:50goals(进球) in the last season
48.The poster(海报)is about aC.
A.football match     
B.basketball match
C.football player
D.basketball player
49.Where was Messi born?B
A.In Spain.       
B.In Argentina.    
C.In Brazil.      
D.In Barcelona.
50.How old is he?D
A.27.     
B.28.         
C.29.           
D.30.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.听第8段材料,回答第12-15题.
12.What  will Jenny want  to be  in the future?
A.A cook.B.A  teacher.C.A  tour guide.
13.Why does Jenny come  to Zhanjiang?
A.To visit  the  beautiful parks.B.To  eat  seafood.C.Tolearn  Chinese.
14.When did Jenny come to Zhanjiang?
A.In 2008.B.In  2009.C.In2010.
15.What does Jenny thinks of the weather  in Zhanjiang?
A.It′s hot.B.It′s  cool.C.It′s warm.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.
clean,give,can,encourage,try,he,borrow,student,easy,happy
Last week I went to an art show.A painting caught my eye.To my amazement,it was painted by Steven,one of my(61)students.Then many thing about him came into my mind.
Steven was from a poor family.His parents (62)could  not afford to buy him some basic things that he needed,once our school provided gloves for poor children.I put Steven's name on the list.He was so (63)happy when he received a pair.He loved to wear them and they were always (64)cleaner than anybody else's.
Steven had a gift(天赋) for painting and he could (65)easily understand what I described in class.But he didn't have money to buy the paper for painting.So sometimes,I (66)gavehim some.He practiced hard.And I often showed his paintings to the class.He was greatly (67)encouraged.
One day just before the summer vacation,he came to (68)borrow some art books.When the new term began,he showed some of (69)his paintings to me.I felt shocked(震惊).They were very good.Then we talked a lot.He said he would keep on.
Later he was admitted (录取) to a famous art university.After graduation,he had many difficulties,but he never gave up.He was always (70)trying his best to improve himself.His hard work and strong mind led to his success.

查看答案和解析>>

同步练习册答案