精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Mr.Green was clever three years ago.And few men could trouble him.But one day he was hit down by a car and his head got badly hurt.And now he often forgets something and thinks in a different way from ours.
One morning,Mr.Green woke up early.He put on his coat and began to walk in the street while people were sleeping.He wanted to buy newspapers but the post office was still closed.He had to go back and go to bed again.Before he took off his clothes,someone knocked at the door.He got up and opened it.Two hunters(猎人)came in.They looked at him carefully and then said,"We saw a dead man just now.We thought it was you."
"Really?"Mr.Green said in surprise."Where?"
"In the forest."
"It's impossible!"said Mr.Green."I didn't go there at all this morning."
"But he died last night."
"I haven't been there for nearly a week."
"But he looks like you."
"What clothes does he wear,then?"
"A blue coat like yours and brown pants."
"And what color are his socks?"
"Black."
Mr.Green became happy.He showed his socks to them and said,"Look!Mine are white."

56.Why does Mr.Green often forget thingsA'?
A.Because his head got badly hurt.    
B.Because he often drove cars.
C.Because he was too clever.
D.Because few men could trouble him.
57.What did Mr.Green want to do when he walked in the streetB?
A.He wanted to have breakfast.   
B.He wanted to buy newspapers.
C.He wanted to post a letter.
D.He wanted to go back to sleep.
58.Who knocked at Mr.Green's doorB?
A.A man from the forest.    
B.Two hunters.
C.A postman.
D.A policeman.
59.Where did the two hunters find the dead manC?
A.In the street.    
B.Behind Mr.Green's house.
C.In the forest.
D.Near the post office.
60.What color were Mr.Green's socksB?
A.Brown.    
B.White.    
C.Black.    
D.Blue.

分析 格林先生在三年前是很聪明的,没几个人能够找他麻烦.但是,有一天,他被一辆卡车撞到,脑袋受了很严重的伤.现在他经常忘记一些事情而且想事情也和别人不一样.
一天上午.格林先生起的很早.当人们都还在睡觉,他就穿上外套在街上散步了.他想看报纸,但是邮局还没开门.他不得不又走回去睡觉.当他刚刚脱掉衣服就有人敲门,他起床开了门,两个猎人走进门来.他们小心翼翼地看着他然后说:"刚刚我们看到一个死人,还以为是你.""真的?"格林先生惊讶地说."在哪里?""在森林里.""这是不可能的!"格林先生说."我今天早上根本就没有去那儿.""但他昨晚死了.""我已经有将近一个星期没去了.""但他看起来像是你.""他穿什么衣服?""一件像你一样的蓝外套和棕色的裤子.""他的袜子是什么颜色的?""黑色,"格林先生变得很高兴,他向他们展示了袜子,说:"看吧!我的是白色的."

解答 56.答案A 细节理解题 由文中 But one day he was hit down by a car and his head got badly hurt.And now he often forgets something and thinks in a different way from ours 可知 但是,有一天,他被一辆卡车撞到,脑袋受了很严重的伤.现在他经常忘记一些事情而且想事情也和别人不一样,故选A
57.答案B 细节理解题 由文中 He wanted to buy newspapers but the post office was still closed 可知 他想看报纸,但是邮局还没开门,故选B
58.答案B 细节理解题 由文中 Two hunters came in 可知 两个猎人走进门来,故选B
59.答案C 细节理解题 由文中"Where?""In the forest."可知"在哪里?""在森林里."故选C
60.答案B 细节理解题 由文中 He showed his socks to them and said,"Look!Mine are white."可知 他向他们展示了袜子,说:"看吧!我的是白色的."故选B

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.The fire lasted half an hour before it was ______ by the firemen.(  )
A.put outB.blown outC.taken outD.cut out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-I missed the basketball game between Class 1and Class 3 yesterday.
-Really?_________ It was great.(  )
A.What a pity!B.Don't mention it.
C.I'm glad to hear that.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.I'm patient.I don't mindwaiting  (wait) for people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

16.Car Free Day encourages drivers to give up their cars for a day to protect the environment.People from around the world get together in the streets to remind the world that we don't have to accept the society full of cars.It was first started by 34cities in France and September 22is Car Free Day.The  first Car Free Day in China was in Chengdu in 2001.The slogan for the day is"If we drive for one less day,we can have one more nice day."
Organized activities are held in many cities on Car Free Day.In Brussels,Car Free Day shall be valid (有效的)for everybody except persons with a special permit (许可证),but they have to slow down to the speed of 30kilometers per hour.The public transportation is free on that day.In London,they have special"green areas".Walking,biking,and public transportation are encouraged.The streets are open only to walkers,bicycles and buses from 7:00a.m.to 7:00p.m.In Beijing,it asks drivers to leave their cars at home for one day each month and walk or ride a bike to work.More and more people are joining in the activity.In the first quarter of this year,Beijing only had 52blue sky days,and you may see haze(雾霾) almost every day!We must do more for Car Free Day as a Beijing driver said,"We may not change the weather,but we can choose not to drive."
But we do not want just one day and then a return to"normal"life.We should go on with Car Free Day.

71.Where was Car Free Day started first?[within (不超过)two words]In France..
72.How long should the car drivers not drive in the streets in London on Car Free Day?
[within three words]For 12 hours.
73.Who's allowed to drive on Car Free Day in Brussels?[within five words]Persons with a special permit.
74.What does Car Free Day ask Beijingers not to do every month?[within nine words]
( It asks them) not to drive for one day.
75.What's the purpose of Car Free Day?[within seven words]( To encourage people )to protect the environment.( To make air cleaner./To have more blue sky days..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.--Please bring little Tom next time you come to Anhui.
--______,thank you.(  )
A.I willB.I hope soC.That's rightD.My pleasure

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Would you like to go boating with us?
-Yes,                .(  )
A.I likeB.I wouldC.I'd love toD.please

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.--Excuse me,could you tell me _______?
--In the supermarket.(  )
A.where I can buy this kind of CD player
B.where can I buy this kind of CD player
C.if I can buy this kind of CD player
D.if can I buy this kind of CD player

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.To lose one's life is a tragedy,but to lose one's soul is evenworse.(bad)

查看答案和解析>>

同步练习册答案