精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.In Chicago,a computerized system has been developed that controls(管理)traffic on the city's 235miles of seven expressways.Now one-a controller-can follow the movement of Chicago's traffic by looking at a set of lights.The system uses electric sensors(感应器) that are built into each expressway,every half a mile.Several times a second,the computer receives information from each sensor and translates it into green,yellow or red lights on a map in the control room.A green light means traffic is moving forty-five miles an hour,yellow means thirty to forty-five miles an hour,and red means heavy traffic-cars standing still or moving less than thirty miles an hour.
"See that red light near Austin Avenue?"the controller asked a visitor."That's a repair truck fixing the road,and the traffic has to go around it."At the Roosevelt Road entrance to the expressway,the light kept changing from green to red and back to green again."A lot of trucks get on the expressway there,"the controller explained."They can't speed up as fast as cars."The sensors show immediately where an accident or a stopped car is blocking the traffic,and a truck is sent by radio to clear the road.The system has lowered the number of accidents by 18percent.There are now 1.4deaths on Chicago's expressway for each one hundred million miles traveled,while in other parts of the county there are 2.6.
Traffic experts say that the Chicago system is the"coming thing".Systems like Chicago's are already in use on some expressways in Los Angeles and Houston."Chicago has taken the lead,"said New York City's traffic director and he added,"Chicago's a good example."

根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上按要求作答.
66.The passage is mainly aboutA on expressways in Chicago.
A.the traffic control system                  B.the movement of the traffic
C.the electric sensors                       D.the traffic lights
67.When the cars move under 30miles an hour,A on the map in the control room.
A.the red light appears                      B.the red light turns yellow
C.the yellow light appears                   D.the green light turns red
68.According to the passage,we may learnC.
A.some visitors are traveling on the expressway
B.there is no heavy traffic on Chicago's expressways
C.the traffic on Chicago's expressways is well managed
D.the number of accidents in the US has dropped by 18%
69.In Paragraph 2the underlined word"it"refers toD.
A.the red light                       B.the truck that needs repairing
C.the traffic                         D.the truck that is fixing the road
70.The writer writes the article mainly byB.
A.giving reasons and results           B.giving examples and explaining them
C.describing what he thinks           D.asking and answering questions.

分析 本文介绍了美国芝加哥用电脑系统如何管理城市的高速公路.

解答 66.A 大意理解题.根据文章第一段In Chicago,a computerized system has been developed that controls(管理)traffic on the city's 235miles of seven expressways大意可知这篇文章主要介绍了在芝加哥高速公路上的交通控制系统,故选A.
67.A 细节理解题.根据文章第一段A green light means traffic is moving forty-five miles an hour,yellow means thirty to forty-five miles an hour,and red means heavy traffic-cars standing still or moving less than thirty miles an hour.绿灯意味着交通每小时行驶四十五英里,黄色意味着每小时三十到四十五英里,红色意味着重型交通车静止不动或每小时移动不到三十英里.故选A,the red light appears.
68.C 理解推断题.根据第二段和第三段的大意可知在芝加哥高速公路的交通被很好的管理.因此选C.
69.D 理解推断题.根据上文That's a repair truck fixing the road那是修理公路的修理车,可知此处应该是:and the traffic has to go around it.车辆必须绕过它.可知此处it代替"the truck that is fixing the road".故选D.
70.B  理解推断题. 根据,"Chicago's a good example."芝加哥是一个很好的例子.可知作者是通过举例子讲事实来写这篇文章的.故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.假如你是初三学生李华,你和Jack打算这个周末去北海公园玩,想邀请你们的好朋友--英国留学生Peter一起去.请你用英文写一封电子邮件,告诉他你们见面的时间和地点、具体活动,以及你对他的建议等.
提示词语:Beihai Park,meet,gate,walk,boat,picnic,camera
提示问题:When and where are you going to meet?
What are you going to do in the park?
What advice do you want to give Peter?
Dear Peter,
I want to invite you to go to Beihai Park with Jack and me on Saturday.                     
I'm looking forward to your early reply
Yours
Lihua.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---Where can I__________ this kind of shampoo?
---It only__________ in Korea.(  )
A.Buy,boughtB.buy,can be bought
C.bought,can be buying   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.假如你是李华,你在和美国笔友 Peter通过电子邮件交流各自参加本校俱乐部活动情况. 他想了解你们学校大概有多少俱乐部,你参加的是哪个俱乐部,在俱乐部你都干了什么,通过参加俱乐部你的收获是什么.
提示词语:
提示问题:●How many clubs are there in your school?
●Which club are you in?What did you do in it?
●What have you learned by joining in the club?
Dear Peter,
How is it going?
I'm writing to tell you about an unforgettable school activity.
Yours,
Li Hua
                                                               

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.假如你是Jack,中考后,你将有短期的到英国学习、生活的机会.到时候,你将作为包头市的学生代表用英文介绍自己的家乡.请根据下面提供的信息,用英语写一篇演讲稿.
要点:1、包头,因鹿而闻名,又叫做鹿城,是个美丽的现代化城市.
2、生活环境舒适,到处可见绿树、广场和高楼,人们生活幸福.
3、道路宽敞,路边景色优美.
4、夏季天气凉爽,是远离酷暑的好地方.
5、有许多美食.涮羊肉是最出名的美食之一,你一定不能错过.
注意:1、讲话稿应包括所给要点,可适当发挥,要求意思连贯、语句通顺;
2、词数:80左右,讲话稿的开头和结尾已给出,不计入总词数.
参考词汇:涮羊肉instant-boiled mutton;广场square;…城 the city of …
Dear all,
I am a student from China.My name is Jack.I am very happy today to have the chance to introduce my hometown Baotou!
                                                                                           
Welcome to Baotou!Welcome to my home!
Thanks!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Do you carry too much on the way to school or home?Don't worry.Try e-readers(电子阅读器)and say goodbye to your heavy schoolbag.
An e-reader has the memory space to hold hundreds of books.So people want to (A)扔掉沉书包 and read with small,light e-readers.For example,Cushing Academy,a high school in Massachusetts,USA,replaced(替换)most of the 20,000books in (B)its library last summer.Teachers and students will use e-readers instead.
Most e-readers are thin and weigh less than 500g.They can download(下载)an e-book in 60seconds."It's(C)so easy.You can have a lot of books right at your fingers!"said Meghan Chensusky,16.
Chinese schoolchildren are also trying e-readers.At the Shanghai World Expo (世博会),an e-schoolbag is now on show.It is a special e-reader.Students can use it to download textbooks from the school servers (服务器).(D)It can also send and recieve homework.Some schools in Beijing and Shanghai have tried this e-schoolbag for a few years."It's excellent.I(E)don't have to carry a heavy schoolbag anymore,"said Xiao Qi,15,Beijing.
New e-readers are not just for reading.They have Wi-Fi and multimedia(无线 电视和多媒体).Parents worry that these may hurt their children's study habits."I think Wi-Fi is not necessary for kids,"said Zeng Wenwen,43,Beijing.

89.将文中画线部分(A)译成英语:throw away heavy schoolbags.
90.文中画线部分(B)指代的是:Cushing Academy's.
91.写出文中画线部分(C)和(E)的同义词或近义词:very; needn't.
92.将文中画线部分(D)改写为:Homework can alsobe sent and received through it.
93.从文中找出两个修饰或描写e-reader的形容词small,thin.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯.方框中有两个词为多余项.
one  fill  quick  write  except  interest  you  late  come  story  unless  young
Just look at how much young writers like Han Han and Guo Jingming are loved,we may know writing has become a fashion among today's teenagers.
Gao Can,a 13-year-old girl,is the (56)youngest member of the Association of Writers of Shaanxi.She writes fairy tales,short (57)stories,and most of all,poems.Gao said she began poem writing when she was in primary school.Once the teacher asked the class to (58)write a composition called"If I were …"Gao had an idea,"Why not make it a poem?"That was her(59)first poem,and it won a lot of compliments form both her teacher and classmates.So far,hundreds of her poems have (60)come out.
"Writing poems is not difficult at all.Just express (61)yourself what you do,what you see or what you think."Said Gao,"I don't have enough life experience,so I write about nature,about things I feel inside."
However,teenagers these days seldom write poem or read them because exams want any kind of articles (62)except poems.
But like Gao,there are still students who like poems.Hu Jingzhi is one of them.The 14-year-old boy said he was (63)interested in poem writing.But it was annoying that he couldn't find poem collections in nearby bookshops.
Gao agreed with Hu.She said today's bookshops were (64)filled with books on"how to give a successful speech","how to know what others think"or"how to make money (65)quickly".
"Poems won't teach you how to make money,but the beautiful words clear your mind and activate your imagination."Said Gao,"At least read poems-for the nice things in life."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.In the park I sat down to read on the bench,disappointed by life with good reason to complain,for the world was(43)Cletting me down.
Then a young boy came up to me and said with great excitement,"Look,what I found!"In his hand wad a flower and he placed it to his nose.He said with overacted surprise,"It sure
(44)Bpretty and it's for you."
The flower before me was dead.But I knew I must(45)Dit,or he might never leave.So I reached for the flower and replied,"Just what I need."But(46)Bplacing the flower in my hand,he held it midair without reason.It was then that I noticed for the very first time,that the boy was blind.
I heard my voice trembling (颤抖),tears(47)Ain the sun,as I thanked him for picking the"best"one.I sat there and wondered how he managed to see a self-pitying woman.
Through the eyes of a blind child,at last I could see,the problem was not with the
(48)A;the problem was me.And for all of those times I myself had been(49)D,I made up my mind to see the (50)Cin life.

43.A.onceB.hardlyC.AlwaysD.seldom
44.A.feelsB.smellsC.keepsD.seems
45.A.GetB.TryC.GiveD.take
46.A.as forB.instead ofC.except forD.because of
47.A.ShiningB.fallingC.runningD.drying
48.A.worldB.FlowerC.boyD.Life
49.A.annoyedB.SillyC.proudD.blind
50.A.FutureB.ProblemC.BeautyD.reason.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.You may know the English letters A,B and C.But do you know there are people called ABCs?Do you know there is such a thing as"a banana person"?How strange!ABC means American-born Chinese.An ABC is a Chinese,but was born in the United States.Sometimes,people call an ABC a"banana person".A banana is yellow outside.So,when a person is a"banana",he or she is white inside-thinking like a Westerner and yellow outside-looking like a Chinese.
Usually,ABCs know little about China or the Chinese language.Some of them don't speak Chinese.But if ABCs cannot speak Chinese,can we still call them Chinese people?Yes,of course.They are overseas(海外的)Chinese.These people may be citizens(公民)of another country like the US,Canada or Singapore.But they have Chinese blood.Their parents,grandparents or even great-grandparents were from China.They all have black eyes and black hair.
But they are not Chinese citizens. They are people of the People's Republic of China.For example,we all know the famous scientist C.N.Yang(杨振宁).He got the Nobel Prize for Physics in 1957.Chinese people love him.But he is an American citizen.

61."ABCs"in this passage meansC.
A.three English letters
B.a kind of banana
C.Chinese born in America
D.Americans born in Chin
62.Chinese in Western countries are called"banana persons"becauseB.
A.their bodies are white inside but yellow outside
B.they think like Westerners but look like Chinese
C.they were born in China but go to study in America
D.they like to eat bananas
63.The underlined word"blood"may probably meanC.
A.洪水  B.祖先  C.血统  D.身份
64.Which of the sentences is WRONG about ABCs?D
A.ABCs may know little about China.
B.They are overseas Chinese.
C.They may speak little Chinese.
D.They are Chinese citizens.
65.This passage mainly talks aboutB.
A.different kinds of bananas
B.overseas Chinese
C.the Nobel Prize
D.the story of C.N.Yang.

查看答案和解析>>

同步练习册答案