精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.A daughter complained to her father about her life and how things were too hard for her,she did not know how to make it and she wanted to give it up.
Her father,a cook,took her to the kitchen.He filled three pots(锅)with water and put each on a high fire.In one pot he put carrots,in the second pot eggs,and in the last coffee;then he let them boil.He just waited,without saying a word.
The daughter wondered what he was doing.Twenty minutes later,he took the carrots out and put them in a bowl,the eggs on a plate,and the coffee in a glass.Turning to his daughter,he asked,"My dear,what do you see?"
"Carrots,eggs,and coffee."she replied.
He brought her closer and asked her to feel the carrots,break the eggs and taste the coffee after boiling."What does it mean,father?"she asked.
He explained that each of them had faced the same adversity(逆境),boiling water,but each had a different result.The carrots went soft,the eggs became hard,and the coffee changed the water.
"Which are you?"he asked his daughter.
When adversity knocks on your door,which one will you choose to be?A carrot,an egg or coffee?It all depends on you!

根据短文内容,选出最佳选项.
66.What's the matter with the daughter?D
A.She was hungry.
B.She was ill.
C.She was thirsty.
D.She was in trouble.
67.Her father is aC.
A.teacher     
B.doctor     
C.cook     
D.scientist
68.Which of the following thing changed the water?A
A.Coffee      
B.Eggs      
C.Carrots     
D.Pots
69.What do you think of her father?B
A.Warm-hearted.
B.Wise.
C.Weak.
D.Cold-hearted.
70.This test mainly tells us thatD.
A.her father faced the difficulties
B.her father did an experiment
C.her father taught he how to cook
D.her father taught her how to deal with the difficulties.

分析 文章介绍一个女孩告诉爸爸她不知道生活如何成功,厌倦于努力,奋斗,想放弃,爸爸将她带到厨房,用胡萝卜,鸡蛋和咖啡分别在锅里面煮,让孩子看这三种东西的反应,从而启发孩子在逆境的时候应该怎么做.

解答 答案:66.D   细节理解题.根据文中第一段A daughter complained to her father about her life and how things were too hard for her,she did not know how to make it and she wanted to give it up.一个女儿向她父亲抱怨她的生活,她对事情的要求太难了,她不知道如何去做,她想放弃.可知女儿在生活中遇到了困难.故选D.
67.C   细节理解题.根据文中Her father,a cook,took her to the kitchen.她的父亲,一个厨师,把她带到厨房.可知父亲是个厨师.故选C.
68.A   细节理解题.根据文中boiling water,but each had a different result.The carrots went soft,theegg became hard,and the coffee changed the water.沸腾的水,但各有不同的结果.胡萝卜软了,鸡蛋变硬了,而咖啡改变了水.可知咖啡改变了水的味道.故选A.
69.B  细节理解题.根据全文内容一个女儿向她父亲抱怨她的生活,她对事情的要求太难了,她不知道如何去做,她想放弃.而父亲给他举了一个生活中的而梨子,来告诉女儿当逆境敲响你的门时,你会选择哪一个?胡萝卜,鸡蛋还是咖啡?!可知这位父亲非常的有智慧.故选B.
70.D  主旨归纳题.根据整篇文章的内容及其句子When adversity knocks on your door,which one will you choose to be?A carrot,an egg or coffee?It all depends on you!当逆境敲响你的门时,你会选择哪一个?胡萝卜,鸡蛋还是咖啡?!可知这位父亲非常的有智慧.可知这篇文章主要是讲述父亲如何教会女儿去面对困难.故选D.

点评 本文中长句较多,一时很难读懂句子含义,注意多读几遍,不要强求非得理解一词一句的含义,能把握文章大意就行.瞻前顾后,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Jane is aslovely(lovely/love)as Helen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.He is a doctor,he works in the hospital.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.You needn't prepare the report for him as hehas written(write) it himself.It's right in his pocket.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.for,good,take,he,because,do,be,fun,three,friend,

I have a pet dog(41)Hisname is Indy.He is(42)threeyears old.I love Indy very much.He is a good pet.He is cute and(43)funny.And he is my good(44)friend.I like dogs(45)becausedogs are kind to people.Indy can(46)domany things for me.For example,Indy can guard (守卫)my home.He can open and close the door(47)forme.When I give him some food to eat,he will shake his tail(摇尾巴) to thank me.I often(48)takehim to go for a walk.I get Indy from my aunt.I must look after(照顾) him(49)well.He needs a lot of love.
Now,Indy(50)isa part of my family.I love him and he also loves me!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.A little boy invited his mother to the first parent meeting of his primary school.To his surprise,she said she would go.This would be the first time that his classmates and teachers met his mother.She was not a beautiful woman   ①her scar (伤疤) on her face.His mother told him there was the scar when she was born.
At the meeting,other people were impressed by the kindness and natural looks of his mother,but the little boy felt embarrassed for his mom's looks,and hid himself behind others.Just at that time,he heard the conversation between his mother and his teacher.
"How did you get the scar on your face?"the teacher asked.
The mother replied,"When my son was a baby,his room caught fire one day.②Everyone was too afraid to get into the room..I rushed into it in a minute.While I was running towards his bed,a beam (横梁) fell down and I placed myself over him trying to protect him.I was knocked and I knew nothing.③幸运的是,有人救了我们."She touched the burned side of her face."But I have never regretted (后悔) doing what I did."she added.
Having heard that,the little boy was so moved that he hugged his mother with tears in his eyes.He held mother's right hand tightly for the rest of the day.

96.在①处填入一个恰当的词组使句意完整、上下文通顺:because of
97.判断句子正误:(T or F)
The little boy's mother often took part in the parent meeting.F
98.将②译成汉语:大家都太害怕了,不敢进入房间.
99.将③处译成英语:Luckily,someone saved us.
100.What did the little boy do for the rest of the day?He held her mother's right hand tightly for the rest of the day..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When you are feeling unhappy or forget how great you are,these are six ways to make you feel good at about yourself.
●Look in the mirror and say to yourself,"I am a special person and there's no one in the world like me.I can do anything."It may not sound so good,but it really works!
●Do something nice for someone.Helping others always makers you feel good.
●Smile!Be friendly to people you meet.Look for the good things in your friends and family.
●Learn something new!Have you always wanted to design your own room or learn how to swim?Go for it!New challengers are fun and give you a sense of accomplishment when you have finished.
●Start to write a dairy.Turn off the TV and let your imagination fly!Write down your thought,dreams or anything you want!Writing always helps to express your feelings.
●Stay with your family.We all need our family time.Talk with your Mom or Dad or maybe even your cousin.
41.The passage may be fromB.
A.a science book B.a magazineC.a story book D.school rules
42.According to this passage,when you are helping others,you willD.
A.be special B.be sure C.be remembered D.feel nice
43.What does the underlined word"a sense of accomplishment"mean in Chinese?
A.成就感B.忧伤感C.挫折感D.信任感
44.Which of the following should you say"No"to when you are unhappy?B
A.You should always look for the good things of others
B.Stay alone at home as much as possible.
C.Learn something new and go for it!
D.Keep a dairy to express your feelings.
45.What is the best title for the passage?D
A.Do Your Best
B.It's Never Too I ate to Learn
C.Always Smile to Your Life 
D.Six Ways to Feel Good about Yourself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.假如你是王林,你的美国朋友Daniel将来南京学习,他想了解所到中学附近的滨江图书馆(Binjiang Public Library).请根据海报中的信息,给他发一封电子邮件,介绍滨江图书馆的情况及部分馆区的功能.
注意:1.电子邮件中不得出现你的真实姓名和学校名称.
 2.语言通顺,意思连贯,书写规范.
 3.词数80左右.电子邮件的开头已经给出,不计入总词数.
Binjiang Public Library
Over 900,000books and 13,000electronic journals
Location:18Binjiang Road,Jianye District
Open:8:00a.m.(Mon.-Fri.)  9:00a.m.(Sat.& Sun.)
Closed:5:00a.m.(Mon.-Fri.)  8:00a.m.(Sat.& Sun.)
Sections:Loan Desk(借书处),Reading Room,Computing Room,
Electronic Resources(资源),Children's Story Corner,Book
Shop…
Functions:
•borrow & return books
•search for information on the Internet
•…
Dear Daniel,
I am pleased to know that you will come to Nanjing.              .
Yours sincerely,
Wang Lin.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.我再也不捉弄我的朋友们了.
I don't play jokes my friends any more.

查看答案和解析>>

同步练习册答案