精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

In many countries, tattoos are in fashion (时尚). On TV you can often see a famous actor or musician with a tattoo on his arm or foot. Many sports players have them, too. In the US, tattoos are very popular. Forty percent of Americans aged between 26 and 40 have a tattoo, and 60 percent of customers in US tattoo parlors are women. These people are often professional people like doctor, teachers and lawyers.

However, tattoos are not modern. In fact, they are very old in human history. For example, archaeologists (考古学家) found a human in ice from 5,000 years ago. He had 57 tattoos on his back, ankles, legs, knees and feet. Tattoos were used for many different reasons. In ancient Egypt, people got tattoos because they were “beautiful”. But in ancient Rome, tattoos were negative (负面的) and put on criminals and prisoners. In India, tattoos were religious (宗教的).

In the 16th and 17th century, European sailors (船员) arrived on the islands of Polynesia. They saw tattoos for the first time. The people on the islands had tattoos on their shoulders, chests, backs and legs. Often the tattoos were of animals or natural features like a river or a mountain. The European sailors liked them and made their own tattoos, so the idea traveled to Europe. Tattoos in Polynesia are still important today. They show information about a person’s history, their island or their job.

So is there a connection (联系) between traditional tattoos and fashionable tattoos? And can you call tattoos a fashion? Chris Rainier is an expert in tattoos and his book Ancient Marks has photos of tattoos from all over the world. He thinks people in modern societies often have tattoos because they are a connection to the traditional world. But tattoos aren’t a fashion like clothes or a haircut because you can’t put them on and take them off again like a jacket or a hat. They are permanent (永久的) and for life.

1When were tattoos brought to Europe?

A. 5,000 years ago. B. 60 years ago.

C. Until recently. D. In the 16th and 17th century.

2What does the underlined word parlors mean?

A. School. B. Stores.

C. Hospitals. D. Theaters.

3What’s the writer’s opinion about tattoos?

A. Tattoos are religious in modern societies.

B. Tattoos connect tradition with fashion.

C. Tattoos are a fashion among famous people.

D. Tattoos show information about a person’s hobby.

4What would be the best title for the passage?

A. Tattoos' History.

B. Tattoos in Polynesia.

C. Tattoos on a Human in Ice.

D. Tattoos in Fashion and for Life.

【答案】

小题1D

小题2B

小题3B

小题4D

【解析】

试题分析:本文叙述了纹身在许多国家就是一种时尚,它与文化传统有关,并举例说明了纹身的历史渊源。

小题1D细节理解题。根据 In the 16th and 17th century, European sailors (船员) arrived on the islands of Polynesia. They saw tattoos for the first time. 故选D。

小题2B细节理解题。根据60 percent of customers in US tattoo parlors可知,指的是商店里的顾客,故选B。

小题3B细节理解题。根据最后一段He thinks people in modern societies often have tattoos because they are a connection to the traditional world.可知,纹身与传统文化联系在一起,故选B。

小题4D主旨大意题。根据短文的内容可知,叙述了纹身是一种时尚,故选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

What are most 15-year-old boys doing? Going to school, playing sports with friends and doing their homework. But life is much more colorful for the young TFBOYS members.

TFBOYS is a singer’s group started in 2013.Its full name is The Fighting Boys. It has three members, Wang Junkai, Wang Yuan and Yi Yangqianxi. Wang Junkai, the group leader is 16 years old. The other two boys are both 15 years old. When most boys of their age are spending their whole day in the classroom, the three young singers present(展示) themselves to thousands of people. They have made three albums and won two singing awards. Now the three boys are among the most popular teenage stars in the country.

Many people are interested in TFBOYS. After all, its members are still junior high school students. During the week they study at school with their classmates. On weekends and holidays they have singing class, dancing class and other training. In fans’ eyes, the group has a healthy and friendly image. Most of their fans are also teenagers. “We are of similar age,” teens say, “they are friendly to us and we love their songs!”

1How many members are there in the TFBOYS ?

A.Two.B.three.C.four.

2Which boy is the group leader of TFBOYS?

A.wang Junkai.B.Wang Yuan.C.Yi Yangqianxi.

3According to Paragraph 3, many people are interested in TFBOYS because_____.

A.their friendly and healthy image

B.their songs are wonderful

C.they are junior high school students

4We know life is ______for the TFBOYS members according to the passage.

A.hardB.happyC.colorful

5Which of the following is TRUE about TFBOYS according to the passage?

A.The three boys are of the same age.

B.Most of the three boys’ fans are also teenagers.

C.The three boys won three singing awards.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】下面是对Mei Mei一家人对电视节目的喜好调查情况表,请根据调查表内容,代表Mei Mei写一篇不少于80单词的调查汇报。

要求:表格中所有信息必须使用。可适当发挥。

Hello, my name is Mei Mei. My families like different kinds of TV shows.

My father_________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】It’s said that (据报道) 11-year-old girl saw UFO yesterday.

A. an; an B. a; an C. an; a D. a; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】五四青年节那天,你参加了学校组织的志愿者活动。你的英语老师要求你写一则英文日志,包括以下要点:

1. 时间:2016年5月4日

2. 地点:广东博物馆

3. 内容:

七年级学生:当导游,带参观者到不同展馆

八年级学生:表演短剧,介绍广州历史

九年级学生:制作海报,帮助人们了解岭南文化

4. 意义(活动对你个人和社会的意义)

注意:1. 参考词汇:展馆(display room)、海报(poster);

2. 词数:80词左右(日记的开头已给出,不计入词数);

3. 不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】---Could you teach me how to dance? --- ___________.

A.Never mind B. Not at all

C. No problem D. That’s all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Can we ________ in the classroom?

A. to eat B. eat C. eating D. Eats

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】【2013江苏泰州】 How can I get more information about the donation to Ya'an?

You can e-mail Mr Wang ________ yaanearthquake@163.com.

A. on B. in C. at D. by

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The activities are very important for children’s future.Please don’t________.

A.cut it out

B.cut out it

C.cut them out

D.cut out them

查看答案和解析>>

同步练习册答案