精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.根据短文内容,选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整正确.答案E用"AB"表示,答案F用"CD"表示,有一项多余.
A.Next,you can read a book nearly anywhere.
B.This means that you will read faster and will become better at understanding what you read.
C.First,reading books is fun.
D.Good readers are most likely to be good writers.
E (AB).Some people say that reading is out of date (过时).
F (CD).We need to do more reading practice.
Reading books is a good hobby for all kinds of reasons.
(41)C.You can always keep yourself amused if you like reading.This is especially useful when the weather is bad.It is a relaxing hobby too.You can really become lost in a book.
(42)A---in a car,in a waiting room,on a plane,in bed----even in the bathroom.All you need is the book.Reading is a convenient hobby as it is easy to stop and then start again.
A good reason for reading books is that is useful.If you read as a hobby you will get better and better at it.(43)B.As your reading improves,you will probably find your school work become much easier.Many school subjects depend on good reading and as you read,you learn more and more.
(44)E.This is not true.You have to be able to read to use a computer,and the better you read,the better your computer skills will be.Reading is hardly out of date.
(45)D.They are usually good at spelling as well,and have more things to write.Reading books is a wonderful hobby,one of the best.What other hobby could be more useful,or more enjoyable.

分析 本文主要写的是阅读是一个好习惯,如果你把阅读当作一种爱好,你就会使自己保持快乐.在任何地方都可以阅读,你阅读的速度会变得越来越快也更容易理解你所读的,有些人认为阅读过时的说法也是不正确的,当你在电脑上阅读时,你的电脑水平也会提高.好的读者也可能成为作者.所以从现在开始阅读吧.

解答 41.C细节理解题.从短文结构以及first可看出,选项C应该在此处,这一段也是在讲述读书的乐趣,故选C.
42.A细节理解题.根据这一段的意思,你可以随地读书,只需要一本书,何时停何时开始是一种很方便的阅读,故选A.
43.B细节理解题.第四段主要讲阅读有用,如果把阅读作为一种爱好,你就会越来越擅长阅读,许多科目都依赖良好的阅读习惯,读得越多,学的越好,故选B.
44.E细节理解题.根据This is not true那不是真的,可知前面应该是:有人说阅读过时了.故选E.
45.D细节理解题.根据They are usually good at spelling as well他们通常擅长拼写,可知此处应该是:好的读者最有可能成为好作家.故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.…My best friend lied to me.What should I do?
…_______.Talking to him will make you feel better.(  )
A.I hope soB.I'm afraid so
C.It's not a big dealD.You're welcome

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Guangzhou-The 16th Asian Games will be held in Guangzhou,China,from November 12,2010to November 27,2010.It has been twenty years since Beijing held the 11th Asian Games.They are the world's second largest sport events after the Olympic Games.The first Asian Games were held at New Delhi,India in 1951,which again hosted it in 1982.There are five cute and sporty goats(山羊) named"Le Yangyang",which will serve as the official mascots(吉祥物) of the 2010Asian Games.Their names are A Xiang,A He,A Ru,A Yi and Le Yangyang for the leader goat.Put together,their names make the Chinese phrase,Xiang He Ru Yi Le Yangyang,which means Peace,Harmony(和谐) and Great Happiness.This fully expresses Chinese people's hope that the 16th Asian Games bring peace,prosperity(繁荣),success and happiness to the people of Asia.
Japan-A Japanese company has announced the development of a mirror(镜子) that can detect flu-like symptoms(探测似流感症状),such as a fever.People don't need to make any physical contact(身体接触) when taking their temperature.It's a useful instrument,which can be used again and again.While a person enjoys their beauty in front of the mirror,the mirror shows their temperature and an alarm sounds if they have a fever.The mirror will be used in public places,such as schools and hospitals.It is cheep and has two types.

根据短文内容,判断下列句子的正误.正确的填"T",错误的填"F".
56.The 16th Asian Games will be held in Beijing.F.
57.The Olympic Games are the world's largest sport events.T.
58.There are four goats as official mascots of the 2010Asian Games.F.
59.Fever can cause an alarm sounding according to the news.T.
60.The mirror will only be used in public places,such as schools and hospitals.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

19.Books are out best friends.They give us both knowledge and pleasure.With books,our life is interesting.(84)Books are so great friends of ours that we can turn to them for help whenever we meet with difficulty.
However,we should make use of books.As there are bond of different kinds,we should read them in different ways..In my opinion,some books are to be read carefully and we must think over and learn something from them.Some should be just looked through.There are a few books that we should never read,for they are not good for us.=(85)The most important thing that we must try to put what we learn from books to practice.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.My wife wanted me to take another woman out to dinner and watch a movie.She said,"I love you,but I know that woman also loves you and would like to spend (46)A with you."
The other woman (47)B my wife asked me to pay attention to was my mother.My father has been dead for many years.My mother lived (48)C,but sometimes I was too busy to visit her.
That evening I called her and invited her to dinner and watch a movie.She seemed very (49)Dwhen I arrived at her house.We went to a restaurant.My mother took my arm and walked as if she was my first lady.
(50)B dinner,we had a very good conversation.It was nothing special.We simply (51)Bthe latest events in our lives.But we were so busy talking (52)C we missed the movie.At last,she said,"I'll go out with you again,but only if you let me invite you."I agreed.
A few days later,my mother died of a heart attack(心脏病).It happened so suddenly that I didn't have a (53)A to do anything for her.Not long after that,I received a payment receipt (收据) from the restaurant as well as an attached (附加) note:
"I paid the bill for our second dinner in advance(提前).I am not sure (54)D I could have dinner with you or not.So I paid for two people,you and your wife.I have no words to explain how important that dinner meant to me.My son,I love you."
At that moment,I understood the importance of saying in time"I LOVE YOU"and giving our loved ones the time that they deserve (应得).(55)A in life is more important than our family.

46. A.timeB.moneyC.movieD.dinner
47.A.whoseB.whomC.whyD.which
48.A.thereB.homeC.aloneD.herself
49.A.upsetB.angryC.worriedD.excited
50.A.BeforeB.DuringC.AfterD.When
51.A.toldB.sharedC.talkedD.spoke
52.A.andB.butC.thatdeD.because
53.A.chanceB.timeC.hopeD.will
54.A.thatB.whenC.whereD.whether
55.A.NothingB.EverythingC.SomethingD.Anything.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.I     from Canada.(  )
A.isB.amC.are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.--Do you have asister (姐姐)?
--Yes,I do.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.用方框中所给的词的适当形式填空,使短文正确、通顺.每词限用一次.
none  around  how  However  for  begin  noise  other  break  something
Dear Headmaster,
I'm writing to tell you (96)something important.Nobody likes to be untidy.(97)However,some students throw waste paper and bottles (98)around.We all need a quiet place to stay,but some students often make too much (99)noise at school.Worst of all,some of them are quite rude when talking to (100)others.Everybody knows their behavior is bad,but (101)none of us knows (102)how to stop them.
I think we should make rules to change the situation.Everyone who (103)breaks the rules will be punished.Perhaps it will be hard (104)for us to obey the rules in the (105)beginning,but if everybody does his or her best to follow the rules,our school environment will improve.

Sincerely,
Kangkang.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.More and moreforeigners(foreign) are becoming interested in Chinese culture.

查看答案和解析>>

同步练习册答案