精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.More and more young people from China begin to celebrate ( 庆祝 ) Father's Day.They send fathers presents,or invite them for a nice dinner.But do you know how Father's Day started?
While Mrs Dodd,from America,was listening to a talk about Mother's Day in a church in 1909,she had an idea of having Father's Day to honor(纪念) her father,William Smart.
Mr Smart used to be a soldier.His wife died when she gave birth to her sixth child.Mr Smart had to raise his six children alone.They lived a hard life.After Mrs Dodd grew up,she wanted  to thank her father for what he had done for them.She wrote a letter to a church and asked for the third Sunday in June to be Father's Day.The church agreed with her.
The first Father's Day was celebrated on June 19th,1910in Washington.Children made special desserts,and did other things to make their fathers happy.In 1924,President(总统) Calvin Coolidge supported the idea of a national Father's Day.People all over the country began to celebrate Father's Day.Finally,in 1966,President Lyndon Johnson made the third Sunday in June Father's Day.
This year,Father's Day was on June 17th.What did you do for your father?

根据短文内容.回答下列问题.
91.What do the young people usually do to celebrate Father's Day in China?They send fathers presents,or invite them for a nice dinner.
92.Was Mrs Dodd's life hard when she was young?Yes,it was.
93.Why did Mrs Dodd warn to have Father's Day?She wanted to thank her father for what he had done for them.
94.Did Mrs Dodd write a letter to a church or to the president?Church.
95.When was Father's Day celebrated for the first time in America?June 19th,1910..

分析 【文章大意】这篇文章主要介绍了父亲节的由来.重点描述了它是如何发展起来的,以及如何一步步成为国家的重要节日的.

解答 91 They send fathers presents,or invite them for a nice dinner.细节理解题.根据文章:They send fathers presents,or invite them for a nice dinner.可知在中国,人们通常会给父亲送礼物,请他们吃饭.故填They send fathers presents,or invite them for a nice dinner.
92 Yes,it was.细节理解题.根据文章:Mr Smart had to raise his six children alone.They lived a hard life.可知Dodd女士在小的时候过得很艰难.故填Yes,it was.
93She wanted to thank her father for what he had done for them.细节理解题.根据文章:After Mrs Dodd grew up,she wanted  to thank her father for what he had done for them.可知是因为Dodd女士想要感谢她的父亲.故填She wanted to thank her father for what he had done for them.
94.Church.细节理解题.根据文章:She wrote a letter to a church and asked for the third Sunday in June to be Father's Day.可知Dodd女士给教堂写了一封信.所以故填Church.
95.June 19th,1910.细节理解题.根据文章:The first Father's Day was celebrated on June 19th,1910in Washington.可知美国第一次庆祝父亲节是在1910年6月19号.故填June 19th,1910.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.College is an exciting time to learn and to make friends that will last a lifetime.Many students do not like to worry about money,and they would rather not think about it.But,it doesn't matter whether a student's parents pay for everything,or whether the students work part-time to help pay for his or her education.All students can get into money trouble if they're not careful.
The cost of a college education can be quite expensive.In English-speaking countries,the average(平均的)cost per student per year is well over US﹩10,000.Students must also pay for books,paper,pens,and etc.These can cost﹩500to﹩1,000per year.Students who live in university housing pay thousand more per year for room and board(住宿).Add money for clothes,travel,and other personal expenses,and the cost of one year at a university can be﹩20,000to﹩30,000or more.
Students need to spend their money carefully.At most universities,advisors can give students advice on how to budget(预算) their money.They suggest this:at the start of a school term,write down your income; for example,money you will get from your family or a part-time job.Then,list all of your expenses.Put your expenses into two groups:those that change (food,phone,books,travel),and those that will stay the same (tuition,room and board).Add together all of your expenses.Are they more than your income?Do you have enough money,or do you need more?
Learning not to spend more money than you have is not always easy.But for many,it is easier than borrowing money from family or friends.

56.How much will a college student spend in total every year?C
A.﹩10,000per year             
B.﹩15,000per year
C.﹩30,000per year             
D.﹩500per year
57.Students who live in university pay thousands more per year forA.
A.rooms                         
B.clothes
C.travelling                      
D.books
58.Expenses that do not change includeA.
A.tuition        
B.clothes       
C.phone         
D.food
59.What can we infer from the passage?B
A.College students needn't worry about money.
B.It's important to follow the advisors'advice.
C.Students can spend more than their income.
D.Borrowing money from others is very easy.
60.What is the passage mainly about?D
A.The cost of a college education
B.How to pay for a college education
C.How to borrow money from family
D.Spending money wisely at college.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.You should _____ the doctor's advice and ____ the medicine on time.(  )
A.follow; eatB.follow; takeC.take; eat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---D oes he have a big nose?---____ He has a small one.(  )
A.Yes,he is.B.No,he isn't.C.No,he doesn't.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Jim,you can't go outside ________ you finish your homework.
-All right,Mum.(  )
A.untilB.as soon asC.asD.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-What do you like to do on weekends?-I like watching TV.Culture in China is my favorite      .(  )
A.foodB.sportC.programD.subject

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-What do you think of your school life?
-_______ I like it very much.(  )
A.My school life is boring.
B.I don't like my school life.
C.My school life is very interesting.
D.I think my school life is difficult.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.I have breakfast ____________ 6:30 _______ the morning.(  )
A.at around,onB.around at,inC.at around,inD.around at,on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.You've seen people in need after an earthquake,a flood or other disasters.Perhaps you've walked past homeless people who are living on the streets.Or maybe you've been to an animal shelter(庇护所)and wished you could give every pet a home.
So what can you do to help people(or animals)who need help?The answer is-volunteer!
Volunteering helps others,but it can help you,too.If you're upset about something that's happened--like an earthquake,doing something about it can be a great way to deal with your feelings.
Volunteering also lets you see your own life in new ways.Sometimes it's easy to worry about something like grades or get annoyed because you don't have the most expensive sports shoes or the newest computer game.Volunteering lets you spend some time caring more about others instead of yourself.
Lots of people find that they really enjoy volunteering.Volunteer experiences often put you in a different environment and bring you to people that you wouldn't have come across in your usual life.For example,you might learn that just on the edge of your town are some kids who really need winter clothes.
It feels good to be able to meet a need 1ike that.You'll know that,thanks to you,some kids have warm coats,hats,and boots.So whether it's food for the hungry,winter clothes,or homes for unwanted pets,doing volunteer work means one very important thing:You make a difference in the world.

71.What does the underlined word"disasters"mean in Chinese?C
A.误会  
B.看法
C.灾难    
D.往事
72.According to the fourth paragraph,volunteering makes peopleA.
A.pay more attention to others than to themselves
B.easy to worry about unimportant things
C.pay less attention to others than to themselves
D.like expensive shoes and new computer games
73.Why do lots of people enjoy volunteering?D
A.Because they can get some money from it.
B.Because they can get to the edge of their town.
C.Because it puts them in a dangerous environment.
D.Because they can come across different people.
74.From the last paragraph,we know that volunteeringB.
A.is not needed
B.is very important
C.helps only children
D.mainly helps unwanted pets
75.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.A flood isn't a natural disaster.
B.Volunteering can only help others.
C.Volunteering can let people see their own life in new ways.
D.Volunteering mainly helps others by giving them clothes.

查看答案和解析>>

同步练习册答案