精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Mrs Black was a poor old woman and she lived in a small village.Her husband died ten years ago.But she had a 24-year-old daughter.Her name was Alice.She worked in New York and lived there.It was far away from her mother's village,and she was not happy about this.One day Alice said to her mother,"I've found a good job in Boston,and I can make a lot of money there,so I will go to work in Boston next week.But don't worry,Mum,I'll send you some money every week,''
A month later,Mrs Black was very angry.She decided(决定) to go to see her daughter in Boston on a train.When she saw her daughter,she said,"Alice,why do you never call me?"
Alice laughed,"But mother,"she said,"you haven't got a telephone."
"No",she answered,"I haven't,but you have got one."
26.Mrs Black livedD.
A.in Canada  
B.in Australia 
C.in England 
 D.in America
27.Mrs Black livedA.
A.alone (单独)       
B.with her husband
C.with her daughter   
D.with her mother
28.Alice went to work in Boston becauseC.
A.New York was too far from her mother's village
B.Boston was near her mother's village
C.she had found a good job there
D.she thought Boston was a quiet and nice place
29.A month later,Mrs Black went to see her daughter in BostonB.
A.by air     
B.by train         
C.by bus      
D.by sea
30.Alice had never telephoned her mother becauseB.
A.she didn't have time to do so
B.her mother didn't have a telephone
C.she didn't want to spend money on calling
D.her mother didn't know how to make a telephone call.

分析 本文主要讲述了布莱克夫人是一个独自在美国偏远乡村生活的贫穷的老妇人.她24岁的女儿Alice工作生活在纽约.女儿想到Boston工作赚钱给妈妈,由于女儿很久没有给妈妈打电话,一个月后,妈妈乘火车到Boston看望女儿的故事.

解答 26 D 细节理解题:根据第一段She worked in New York and lived there.It was far away from her mother's village她在纽约工作,住在那里,离她母亲的村庄很远.推测布莱克夫人居住在美国,故答案是D.
27 A 细节理解题:根据第一段Mrs Black was a poor old woman and she lived in a small village.Her husband died ten years ago布莱克夫人是个可怜的老妇人,她住在一个小村庄里,她丈夫十年前就去世了;She worked in New York and lived there她在纽约工作,住在那里.she指代Alice,故答案是A.
28 C 细节理解题:根据第一段"I've found a good job in Boston,and I can make a lot of money there,so I will go to work in Boston next week"我在波士顿找到了一份好工作,我可以在那里赚很多钱,所以下周我要去波士顿工作.故答案是C.
29 B 细节理解题:根据第二段She decided(决定) to go to see her daughter in Boston on a train她决定乘火车去波士顿看她女儿.故答案是B.
30 B 细节理解题:根据第三段she said,"you haven't got a telephone她说:你没有手机.故答案是B.

点评 本文难度较小,认真读完全文,把握细节,即可准确作答.但解题时仍然需要同学们细心.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.If you get into the forest with your friends,stay with them always.If you don't,you may get lost.If you really get lost,this is what you should do.Sit down and stay where you are.Don't try to find your friends-let them find you by staying in one place.
   There is another way to help your friends or other nearby people to find you.Give them a signal (信号) by shouting or whistling (吹口哨) three times.Any signal given three times is a call for help.
   Keep up shouting or whistling always three times together.When people hear you,they will know that you are not just making noise for fun.They will let you know that they have heard your signal.They give you two shouts,two whistles,or two gun-shots (枪声).When someone gives you a signal,it is an answer to a call for help.
If you don't think that you will get help before night comes,try to make a little house---cover up to the holes with branches (树枝) with lots of leaves.Make yourself a soft bed with leaves and grass.
   What should you do if you get hungry or need drinking water?You would have to leave your little house to look for a river.Don't just walk away.Pick off small branches and drop them as you walk so that you can find your way back.The most important thing to do when you are lost is-stay in one place.

56.If you lost in the forest,you shouldA.
A.stay where you are and give signals three times
B.walk around the forest and shout so that your friends could hear you
C.try to find your friends as soon as possible
D.try to get out of the forest and shout for help
57.If you want to let people believe that you are not just making noise for fun,you shouldD.
A.tell people that you are lost       
B.keep up shouting or whistling
C.shout at the top of your voice      
D.shout or whistle three times
58.When you hear two shouts,or whistles,or gunshots,C.
A.you should shout more loudly        
B.you can whistle three times
C.it is an answer to your call for help    
D.you should try to run to them
59.When you want to leave your place to get drinking water,you shouldD.
A.just go to the river                   
B.find some glasses or bottles before you go
C.make a fire so that you can have some tea 
D.leave marks so that you can find your way back
60.This passage mainly tells youB.
A.when you hear a signal always three times,it is a call for help
B.What you should do if you get lost in a forest
C.any signal given twice means an answer to a call for help
D.how you can live longer in a forest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Hi,Jack!Nice to meet you here in Zibo!
-Me too.But I       you were in Jinan.(  )
A.thinkB.thoughtC.am thinkingD.will think

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Mrs.King is an American doctor.She is now in China.She works in a Children's Hospital in Beijing.She is also learning Chinese medicine(医术) there.She likes Chinese medicine very much.She loves working for children.She works hard in the day and reads English books on(关于) Chinese medicine at night.She learns Chinese from the Chinese doctors and her Chinese friends.Now she can speak some Chinese.She can read some Chinese books,too.
Her husband Mr.King is a teacher.He teaches English in a junior high school in Beijing.He works hard,too.He works from Monday to Friday.He teaches three classes every day.Sometimes,on Saturdays and Sundays,he teaches other English classes.He wants to make more money(挣更多钱).
46.Mrs.King works in aC.
A.hospital in America
B.junior high school in Beijing
C.hospital in Beijing
47.Both of the KingsA.
A.work hard   
B.live in Shanghai       
C.work every day
48.Mrs.King learns Chinese fromC.
A.her teacher    
B.the books
C.the Chinese doctors and her Chinese friends
49.Which of the following sentences is NOT true?B
A.Mrs.King can speak English and Chinese.
B.Mrs.King knows much about Chinese medicine.
C.Mr.King sometimes teaches other English classes on weekends.
50.Mr.King works hard becauseB.
A.Mrs.King teaches him English
B.he wants to make more money
C.he teaches English in a junior high school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.My sister _________ play the piano,but she ____________ sing well.(  )
A.must; mustn'tB.can; can'tC.can't; can'tD.must; must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.A:I had a big argument with David yesterday.I hope he's not still mad at me.
B:(48)F.
A:He borrowed some money from me and I needed it back.He said he didn't have the money yet.
B:Well,he should pay back.
A:He probably thought that I didn't believe in him.(49)B.
B:Did you lend him a lot of money?
A:(50)A.But I had to buy a gift for my mother,so I needed the money.
B:Well,talk to him about it next time you see him.He probably feels as bad about it as you do.
Close friends sometimes have disagreements.(51)D.
A:I guess you're right.We should patch things up (和好).
B:(52)E.You wouldn't want a silly argument to end a long friendship,would you?
A:Sure.
A.Not much.
B.I'm afraid so.
C.Yes,very much.
D.It's nothing unusual.
E.Of course you should.
F.What did you argue about?
G.I shouldn't have argued with him.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.他们花了12个半小时从上海飞到加拿大.
It took them twelve hours and a half to fly from Shanghai to Canada..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Thanks _______ your help.(  )
A.atB.onC.inD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Is Rome ____unusual city?
-Yes,it's one of____ most beautiful cities in the world.(  )
A.an;/B./; theC.a; theD.an; the

查看答案和解析>>

同步练习册答案