精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.When I was in the eighth grade,my teacher asked us to write an article about what we would like to do when we grew up.All I could think of was one sentence I want to help other people!Over the years,I met many difficulties and failures(失败).But I never thought of giving up.I realized that to help other people I have to help myself first.I encouraged myself after I experienced failures,and I cheered for myself when I did well.
Finally,my dream really came true.I found a part-time job in a charity.I began to spend my days doing things for people in need.I have a happy life.That doesn't mean that this kind of life is easy,or that my work is always enjoyable.I am happy because I am doing what I want to do.
What do you want to do?Write it down now.If you don't know,you can ask yourself,"What would I do if this was the last day of my life?"Then write down the first thing that comes to your mind,no matter how silly or how impossible it is.Once you have an answer,you will know what your dream is.

56.Which article did his teacher probably ask them to writeB?
A.My favourite sport.
B.My dream           
C.My hobby
57.What did the writer want to doB?
A.To be a teacher           
B.To help others.
C.To be happy.
58.What did he do whenever he experienced failuresC?
A.He gave up          
B.He found a part-time job   
C.He encouraged himself
59.The writer says"I have a happy life"becauseA.
A.he was doing what he wanted to do
B.his work was always enjoyable
C.his part-time job was easy
60.What did the last paragraph mainly tell usB?
A.The dreams are usually silly
B.How to find your dream
C.The dream usually seems impossible to realize.

分析 当我在八年级的时候,我的老师让我们写一篇关于"长大时,我们喜欢做什么"的文章,我所能想到的只是一句话,我想帮助其他人!多年来,我遇到了许多困难和失败.但我从没想到过放弃.我意识到要帮助别人,我首先要帮助自己.在经历失败后我鼓励自己.当我做得很好的时候,我为自己加油.
最后,我的梦想变成了现实.我在一家慈善机构找到了一份兼职工作.我开始为有需要的人做事情,度过每一天.我有一个幸福的生活.这并不意味着这样的生活是容易的,或者我的工作总是令人愉快的.我很高兴是因为我正在做我想做的事情.
你想做什么?现在写下来.如果你不知道,可以问自己:"如果这是我生命的最后一天,我该做什么?"然后写下你脑海中涌现出的第一件事,无论它是多么愚蠢或多么的不可能.一旦你有了答案,你将会知道你的梦想是什么.

解答 56.答案:B;细节理解题;根据短文内容my teacher asked us to write an article about what we would like to do when we grew up,可知老师让他们写的文章可能是:我的梦想;故选B;
57.答案:B;细节理解题;根据短文内容All I could think of was one sentence I want to help other people!可知作者长大后要做的事情就是帮助别人,故选B;
58.答案:C;细节理解题;根据短文内容I encouraged myself after I experienced failures可知在经历失败后我鼓励自己,故选C;
59.答案:A;细节理解题;根据短文内容I am happy because I am doing what I want to do,可知"我很高兴是因为我正在做我想做的事情",故选A;
60.答案:B;段落大意题;根据短文内容Once you have an answer,you will know what your dream is,可知最后一段主要告诉我们"怎样找到你的梦想",故选B.

点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.What will they do on Saturday evening?(  )
A.Go to the parkB.Go to the shop
C.Go to the concert   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.A.I like it.B.I'm fine.C.It's cold.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.他和他的同学都不喜欢放学后补课.(Neither…nor…)Neither he nor his classmates like taking extra classes after school..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.--I went to see you yesterday evening.But you weren't in.Where were you then?
--I      a walk by the lake with my husband.(  )
A.was havingB.am havingC.have hadD.have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.You should becareful(care) when you cross the busy street.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Look!Luosangis waiting(wait) for the No.8 bus with his classmates now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.My little brother is ill,so I have to          him.(  )
A.look afterB.look forC.look up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Why does Tina look so________ today?
-She's won the first prize in the English contest.(  )
A.happierB.happyC.happiestD.happily

查看答案和解析>>

同步练习册答案