精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Tom,Sydney
In fact,yes!I haven't changed a lot.Some of my primary school classmates saw me recently,and they said I looked exactly the same as I did in primary school.They haven't seen me for over 10years!So I don't think I've changed so much.
Ruth,New York.
Of course not!I used to wear g lasses,but now I don't wear them.I used to be small and some big gills in high school often laughed at me,but now I'm very tall and athletic.I'm glad I've changed.
Marin,Paris
Ah,yes,I do.I'm about the same height as I was in high school,and I have the same hairstyle.(发型) I'm probably a little bit heavier but not very much.But one thing has changed,I've got some gray (灰白色) hair.
Kate California
Well,I think that I've changed.A lot of my friends say that I haven't changed at all,but I think I have.I used to wear sports clothes and sports shoes.But now I often wear skirts and heels (高跟鞋).I look more like a lady.
41.We can learn from the first paragraph that TomB.
A.has changed a lot since primary school
B.hasn't change much since primary school
C.often meets his primary school classmates
42.Care both from the United States.
A.Tom and Ruth         
B.Martin and Kate        
C.Kate and Ruth
43.Who used to wear glasses?B
A.Tom                 
B.Ruth                 
C.Kate
44.Which of the following is True?C
A.Tom is in primary school            
B.Kate has become an old lady
C.Some big girls in high school used to laugh at Ruth.
45.Which of the following questions are the four people answering?B
A.What do you do in your free time?
B.Do you look the same as you used to?
C.What do you think of your high school life?

分析 短文介绍了四个人与自己的从前相比,是否发生了变化,对每个人进行了详细的叙述.

解答 答案:41.B  细节理解题.根据第一段句子!I haven't changed a lot.Some of my primary school classmates saw me recently,and they said I looked exactly the same as I did in primary school.我没有改变很多,我的一些小学同学最近看到了我,他们说我和小学时几乎完全一样.可知汤姆从小学开始没有什么变化.故选B.
42.C 细节理解题.根据第二段句子Ruth,New York.和最后一段句子Kate California.可知Kate 和Ruth来自美国.故选C.
43.B  细节理解题.根据第二段句子I used to wear glasses,but now I don't wear them.我过去常常戴着眼镜,但是现在不戴了.可知Ruth曾戴着眼镜.故选B.
44.C  细节判断题.根据第二段句子I used to be small and some big gills in high school often laughed at me,我以前很小,高中时的一些大姐姐经常嘲笑我,可知高中的一些大女孩常常嘲笑Ruth.故选C.
45.B 细节理解题.根据整篇文章内容及其四段的句子I haven't changed a lot.I'm glad I've changed.But one thing has changed,I've got some gray (灰白色) hair.I think that I've changed.可知会问你看起来和以前一样吗?故选B.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

12.对于"碰到作业困难时是否像老师请教",
同学们持有不同的观点.请你根据下表内容的提示,用英语写一篇短文.陈述同学们的观点及理由,并谈谈你的观点和理由,发表在校园网的论坛上.
观点理由
向老师请教◆老师讲解清楚,易于理解
◆增加与老师交流的机会
不向老师请教◆性格内向,羞于开口
◆怕被同学们嘲笑
你的观点及理由:…(理由至少两条,不能重复已给的理由)
注意:
1.文章必须包括表格中的全部内容,可适当发挥;
2.文章开头已给出,不计入总词数,只需接着写;
3.词数80-100个.
参考词汇:explain clearly,communicate with,be laughed at
The students of our class have different ideas about whether we ask teachers for help with homework problems.                                                   .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.My mother usually watches TV _____ eight o'clock _____ ten   o'clock in the evening.(  )
A.at;atB.from; atC.from;toD.at;to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Tom said he had never been there,but he was        .(  )
A.layB.liedC.lyingD.lie

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Li Wen is a normal 15-year-old boy who works hard in school and gets good grades.It is hard to believe that he used to be a"problem child".Li Wen lives in the Sichuan countryside.As a small child,he seldom caused any problems.(51)C
(52)A.His parents moved to the city to look for jobs.He had to live with his grandparents.Li Wen began to cause problems for himself and his family.He was no longer interested in studying.(53)Eand he failed his examinations.
Finally,his parents made a decision to send him to a boarding school.There were so many rules,and he used to keep breaking them.One day,he told his teacher he wanted to leave the school.(54)Band she advised his parents to talk with their son in person.So his parents took a 24-hour train ride and a five-hour bus ride to go back to their hometown.(55)D.To Li Wen's surprise,their conversation changed his life.…Now Li Wen has really  changed.He has been working hard and is now one of the best students in his class."It's very important for parents to be there for their children,"Li Wen says.

A.However,things bagan to changed a few years ago
B.His teacher was worried about him
C.His pareants were proud of him
D.They had a long talk
E.Sometimes he was abent from classes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Tony is only shorter than Jim.He is ____ in his class.(  )
A.the tallestB.second tallest
C.the second tallest   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

14.I'm Kate,and my sister is Gina.I'm tidy,but Gina is not.In our room,my books and tapes are in the bookcase.My keys are in my schoolbag.I have a clock.It's on the desk.Gina's books are everywhere-on her bed,on the sofa and under the chair.The white model plane is hers.It's under the desk."Where are my keys?Where's my ruler?Where's my schoolbag?"Gina always asks.
36.Are Kate and Gina sisters?Yes,they are.
37.Is Gina tidy?No,she isn't.
38.Where are Kate's books?They are in the bookcase.
39.Where's Gina's white model plane?It's under the desk.
40.Who has a clock?Kate does..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.This afternoon Mr.Wang _____ to give a report in our school hall.The report lasted two hours.(  )
A.invitesB.invitedC.was invitedD.Will be invited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Do you always agree with your teachers?Sometimes you have a different answer
(71)to a maths problem.Or perhaps they scold(训斥)you when you don't think you did anything (72)wrong.
What do you do then?A story said (73)that  more and more students are speaking out and even quarrelling (74)with their teachers.
It's good for students to say what they think.In the past,(75)few Chinese students dared speak back to their teachers.It was a rule that (76)what the teachers said is always right.But now students are beginning to think more (77)by  themselves and dare to say what they want.
But students should choose the right way to speak out.We should respect teachers.They're older (78)than you and have more experience.So,never (79)use rude words when you don't agree with them.
Try to find the right time to talk to your teacher.For (80)example,discuss the problem after class.

查看答案和解析>>

同步练习册答案