精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Sir Steven Redgrave-Winner of 5Olympic Gold Medals 
"In 1997I was found to have developed diabetes (糖尿病),believing the profession trained for the whole of my life ended,I felt very sorry.Then one of my friends said there was no reason why I should stop training and competing.That was it-the encouragement I needed.I could still be a winner if I believed in myself.I am not saying that it isn't difficult sometimes.But I wanted to prove to myself that I wasn't finished yet.Nothing is to stand in my way."
Karen Pickering-Swimming World Champion (冠军) 
"I swim 4hours a day,6days a week.I manage that amount of work by putting it on top of my diary.This is the key to success-you can't follow a profession in any field without being well-organized.Make a list of what you believe you can achieve.Trust yourself,write down your goals for the day,however small they are,and you'll be a step closer to achieving them."
Kristen Stewart-Actress 
"When things are getting hard,a voice inside my head tells me that I can't achieve anything.Then,there are otherdistractions,such as family or hobbies.The key is to give most of your attention to one thing.When I feel nervous,it helps a lot to repeat words such as‘focus',‘calm',‘peace',either out loud or silently in my mind.It makes me feel more in control and increases my confidence.This is a habit and is a powerful psychological(心理学的)tool."

69.Sir Steven Redgrave mainly talks aboutC.
A.difficulties stopped his profession 
B.doctors offered him help
C.illness couldn't stop him trying to win
D.he didn't believe in himself
70.Karen Pickering trained in swimmingC.
A.6hours a day   
B.6hours a week
C.6days a week
D.4hours a week
71. Karen Pickering putsA on top of her diary.
A.the amount of work 
B.her activities
C.her goals        
D.her sports news
72.The underlined word"distractions" probably meansA
A.things that turn one's attention away     
B.things that make one tired
C.words to enjoy                      
D.good habits
73.The same character of the three people isA.
A.self-confidence  
B.happiness      
C.humour         
D.wisdom
74.The best title for the passage isA
A.How to Be a Winner                    
B.Health and Food
C.Difficulties and Habits           
D.Be a Sportsman.

分析 这篇短文主要讲述了三位成功名人的背后是什么力量在支持他们,讲到了史提芬雷德格雷夫先生,5枚奥运金牌得主;凯伦皮克林,游泳世界冠军;演员克里斯汀斯图尔特.
Steven在被告知有糖尿病后,本可以结束训练生涯,但一位朋友告诉他,他没有理由停止训练和比赛,这正是他需要的鼓励.之后他相信自己,成功的路上没有什么可以阻挡他.Karen每周六天每天四小时训练游泳,她告诉我们,每日写下自己的目标,不管它们多小,都会离梦想和成功更近一步.Kristen专注于一件事情,依靠心理自我安慰增强信心逐渐走向了成功.因此,我们都要相信自己,相信每个人都有无限的潜力.

解答 69.答案C.细节理解题.根据短文第一段I could still be a winner ifI believed in myself.I am not saying that it isn't difficult sometimes.nothing is to stand in my way.描述,可知对于Sir StevenRedgrave来说没什么可难倒他的,疾病也无法阻挡他想要成功的步伐.故选C
70.答案C.细节理解题.根据第二段"I swim 4 hoursa day,6 days a week.描述可知他一周游泳6天,故选C
71.答案A.细节理解题.根据短文I manage that amount of work by putting it on top of my diary.描述可知Karen Pickering把大量的工作放在他的日记里.故选A.
72.答案A.词义猜测题.根据短文Then,there are other distractions,such as family or hobbies.从"family,hobbies"以及后文所提及的The key is to give most of your attention to one thing.可知成功的关键是专注于一件事情,从而家庭,爱好等都是可以分散人注意力的事情.故选A.
73.答案A.主旨大意题.根据"I could still be a winner if I believed in myself,nothing is to stand in my way"和"trust yourself"以及"It makes me feel more in control and increases my confidence"可知三个成功人物的共同特点是自信.故选A
74.答案A.标题归纳题.通读全篇文章可知主要讲述三个成功人士如何最终走向成功的,所以标题归为如何成为成功人士.故选A.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The little boy is saving every coin         he can buy his mother a present on Mother's Day.(  )
A.even ifB.so thatC.as soon as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.In the past two years,Shao yang             a lot (  )
A.changesB.changedC.has changed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.My parents always tell me ______ more vegetables and fruit.(  )
A.eatB.eatingC.eatsD.to eat

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.A man was looking for things of the old times.One day he came to a village and found a blue bowl.It looked very old.The bowl was on the ground and a cat was drinking milk from it.A farmer,the owner of the cat,was sitting beside the bowl.The man did not want the farmer to know that he was interested in the bowl.So he said to him in a soft voice,"What a nice cat you have!Will you sell it to me?"
"How much will you give me for the cat?"the farmer asked.
"Thirty dollars.Would that be enough?"Later,the farmer agreed.After he paid the farmer,the man said,"This cat is used to eating with his bowl.May I take this bowl with the cat?"But the farmer said,"I'm sorry I can't give you the bowl.Thanks to the bowl,I have sold thirty cats."

66.What does the sentence"A man was looking for things of the old times"mean?C
A.He lost things in the past and wanted to get them back.
B.He liked talking to old people.
C.He liked keeping old things.
67.Why did the man want to buy the cat?C
A.He liked it better than the bowl.
B.It was sold with the bowl.
C.He thought he could easily get the bowl after he bought the cat.
68.After he bought the cat,the man asked for the bowl,because he thoughtB.
A.the cat couldn't live without the bowl     
B.the farmer didn't know the value of the bowl
C.the bowl should go with the cat
69.The farmer kept the bowl so that he couldB.
A.let another cat use it            
B.sell more cats             
C.sell more bowls
70.From the story we can see that the farmerC.
A.had only one bowl              
B.didn't like cats             
C.was cleverer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

19.Jingjing:Time to relax!Any plan for this summer vacation?
Xiaoyu:(26)A.What about you?
Jingjing:Do you know Shanghai Disneyland was opened on June 16?
Xiaoyu:Yes.It's the first Disneyland on the Chinese mainland.
Jingjing:(27)F.
Xiaoyu:I agree.It is also said the price of the ticket is the lowest in the world.
Jingjing:Cool!And it helps us Chinese to taste the US culture.
Xiaoyu:Amazing!(28)E.
Jingjing:Me,too.High-technology movies in Disneyland are lively and fantastic.
Xiaoyu:And we can take pictures with our favorite characters in the park.
Jingjing:(29)B.
Xiaoyu:Mickey and Minnie.I'm thirsty for getting some toys.
Jingjing:Me,too!(30)DI can't wait!
Xiaoyu:Sounds great.That's a deal.But it's reported that it's too crowded.
Jingjing:I see.Safety is the first.We should be careful.
A.I'm not sure yet.
B.Which is your favorite cartoon character?
C.What do you think of Mickey and Minnie?
D.Shall we go to Shanghai Disneyland this vacation?
E.I'd like to experience high-technology movies most.
F.So it's more convenient for us Chinese to visit Disneyland now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Dear,what about going to the beaches for vacation?
-Great!_______we're lying on the beach in the sun,enjoying music.It must be great fun!(  )
A.PretendB.PromiseC.MentionD.Imagine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Who is ________,Tom,Jim or David?
-I think Jim is.(  )
A.strongerB.the strongerC.strongestD.the strongest

查看答案和解析>>

同步练习册答案