精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Traditionally,business people would get to know each other over a round of golf.But road cycling is fast catching up as the preferred way of networking recently.
"When you play golf with somebody you have to decide if you‟re going to beat them,or let them beat you,"says Peter Murray,a chairman of the NLA centre."If they‟re your customers and you don‟t want to beat them,sometimes you might have to make some kind of cheating in order to lose.That seems to me not a good way of doing things."
Group cycling,and especially long-distance riding,is a shared experience,Mr Murray says.Riders often work together and help each other out,taking turns to be at the front so that the riders in their group can save almost a third of the effort needed to travel at the same speed.
How someone rides a bike can give you a real insight into what a person is like,says Jean-Jacques Lorraine,founding director of Morrow Lorraine,a team member of Cycle to Cannes."Some riders are very single-minded,others more collaborative; some are skillful,others an open book.""If I walk into a meeting and somebody says„I‟ve done Cycle to Cannes‟,it‟s a done deal really,"says Mr Lorraine.
Mr Mottram,CEO of Rapha,believes it is easier to get to know people by cycling than in other situations."T here is an easy environment about conversations on a bike."Mr Lorraine makes the point more directly:"I feel open and honest to others.I often find I‟m saying things on a bike which I wouldn‟t normally say,and equally I‟ve been confided (吐露秘密) in when I wasn‟t expecting it."
Why do cycle rides lend riders so well to networking?"Getting a quick lunch or drink after work doesn‟t give you long enough to get to know someone,"Mr.Murray says.He believes long rides get people together."A younger rider can be cycling along with a boss and help him in some way and you get a reversal of the relationship.This changes the relationship when they are off the ride too."
Perhaps the main reason why cycling is a good way to network is that it‟s a passion (激情) and a way of life."Getting out on the bike is what we‟re all dreaming of doing while we‟re sitting at our computers,"says Mr Mottram.And a shared passion is a fantastic way to start any relationship.

52.We can infer from Paragraph 2 thatD.
A.golf is a sport full of cheating
B.cycling is less popular than golf
C.deciding on winners in golf is hard
D.golf might also have disadvantages
53.In Paragraph 4,Mr Lorraine thinks thatD.
A.getting a quick lunch after work helps get people together
B.telling what a person is really like by cycling is a way of life
C.riders need to volunteer to be at the front to save their energy
D.it‟s much easier for people to make a deal if they are all riders
54.Which of the following is TRUE about cycling?B
A.Businessmen used to prefer cycling to golf.
B.Cycling is a good way to get to know people.
C.Group cycling is always a long-distance riding.
D.It‟s not acceptable for the riders to talk on the bike.
55.What could be the best title of the passage?C
A.Advantages and Disadvantages of Cycling.
B.Two Good Ways of Networking.
C.Cycling Is the New Golf.
D.Cycling Develops Fast.

分析 文章大意:
传统上,商业人士将通过一轮高尔夫球互相了解.但是道路循环正在迅速赶超,成为最近网络时代的首选.
"当你和某人打高尔夫球时,你必须决定是否"打败他们,或让他们打败你,"NLA中心主席Peter Murray说,"如果他们是你的客户,你不想要打败他们,有时候你可能需要做某种故意的行为来欺骗他们,目的只是为了输.在我看来似乎不是一个好的做事方式.
集团骑自行车,尤其是长途骑行,是一个共享的经验,默里说.车手经常一起工作,互相帮助,轮流在前面,使车队的车手可以节省几乎三分之一的努力,为了以同样的速度行进.
如何从骑自行车来看出一个人是什么样的人呢?让-雅克洛林,莫罗洛林创始主任,循环到戛纳的团队成员"一些车手是非常单一的,其他人更多的合作;一些是熟练的,另一些是生疏的.""如果我走进一次会议,有人说"我对戛纳做了循环",那么才是"真的做了交易",Lorraine先生说.
Rapha首席执行官Mottram认为,骑自行车比其他情况更容易了解人们."对于谈话,自行车提供了一个简单的环境."Lorraine先生更直接地说:"我感到开放,我经常发现我在一辆自行车上说的东西,是我通常不会说的,而且我也会在不经意间泄露秘密,显然我平时不会这样做.
为什么周期骑车给骑手带来了如此好的社交网络?"工作后快速吃午饭或喝酒不能给你足够长的时间去认识某人,"穆雷说.他认为长途骑行能把人们聚在一起."年轻人骑手可以与老板一起骑自行车,并以某种方式帮助他,你会得到一个逆转的关系.这改变了他们下车时的关系.
也许,骑自行车是一个很好的社交方式主要是原因它的激情和生活方式.骑自行车出去是我们的梦想,而我们整天做的是坐在我们的电脑前面,"Mottram说,"一个共同的激情是一个很好建立关系的方式.

解答 52.D,推理判断题,第二段讲述了打高尔夫中存在的弊端,同时此处也是为了引出"cycling",所以此处并不是一味的批评高尔夫,而是想引出一个更加有效地交友方式,所以选择D.
53.D,推理判断题,文中关于ABC选项的论述分别出现在文章第5,6,2段,根据题意,答案限定在第四段,在第四段中""If I walk into a meeting and somebody says„I‟ve done Cycle to Cannes‟,it‟s a done deal really,""表明都是rider的话,做决定会很简单,所以选择D.
54.B,推理判断题,由文中"business people would get to know each other over a round of golf",暂时高尔夫会是商人的最爱,而cycling只是"fast catching up"很快的赶超,但还不能与高尔夫相比,A错误;由文章中最后一段"And a shared passion is a fantastic way to start any relationship"可知,骑行带有激情,且激情往往是构建一段友情的开始,B正确;文章只是用吃个饭时间短"Getting a quick lunch or drink after work doesn‟t give you long enough to get to know someone"来说明骑行时间长,但并没有提到距离,所以C错误;由"I often find I‟m saying things on a bike which I wouldn‟t normally say"可知,在车上说话很正常.
55.C,主旨大意题.稳重主要讲骑行的好处,并且其作用优于高尔夫,可知答案为C.

点评 本文主要是说骑行对于交友比高尔夫高效.题目涉及推理判断和主旨大意题,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.______ people went to the city to buy salt after they heard the bad news.(  )
A.ThousandB.ThousandsC.Thousands ofD.Thousand of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Can youexplain( 解释 )the word to us clearly?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Once upon a time,an old man tried _______ the mountains.(  )
A.not moveB.not to moveC.movingD.to move

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.
Head-on Train CrashOn May 18,two trains had a head-on crash (正面相撞) near New York City.Over 250people were on the trains then.About 60people were hurt,but no deaths were reported.
Travel TimeTourists came together to Mount Tai on May 1.Over 180,000tourists visited the place of great interest during the three-day holiday,from April 29to May 1.
Brave VolunteerLiao Zhi,a dance teacher from Chengdu who lost her 1-year-old daughter and her legs in the 2008Wenchuan earthquake,arrived in Ya'an 13hours after the earthquake.The dancer said she had had a terrible time herself and knew what people needed most,so she decided to come and offer help.
根据短文,判断正(A)误(B).
46.About 250people were hurt,and nobody died in the head-on crash.F
47.A lot of people visited Mount Tai during the May Day holiday.T
48.Liao Zhi lost her daughter and her legs in the 2008Wenchuan earthquake.T
49.Th brave volunteer had a terrible time when she offered help.F
50.Liao Zhi decided to come because she knew what people needed most.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Hot pot(火锅)is one of Chinese traditional meals.This traditional meal has a history of more than 1.000years.As the winter months come,so does hot pot season. And what has made it a Chinese favorite food?Well,it seems that the answer is not just found in the dish itself.
Hot pot isn't just designed to keep you warm during the cold month;it's also a social experience.There is a lot of fun for everyone to have in adding food to the hot pot.Hot pot is eaten over two to three hours.For this reason,it is often considered as an evening's entertainment,and time to spend with friends and family.However,most westerners can't stand the idea of other people putting chopsticks in their food.When we come to eat at the table in the UK,we have our own individual portions(份额),although the experience is still a social one.
But having given hot pot a go,lots of westerners find it's now one of their favorite meals in Beijing.The steam(水蒸气)from the pot leaves the smelling of food on their clothes when they get home,but perhaps it is also part of the experience.When the cold wind is blowing outside,just grab(抓)some chopsticks,join some good friends.and dig For them,it's like throwing a dinner party where the taste buds(味蕾)and the hunger are satisfied in the warm company of friends.
71题完成句子;72题简略回答问题;73题用英语表达文中画线单词it所指代的内容;74题归纳文章主题;75题将文中画线句子译成汉语.
71.Hot pot can keep people warm in winter.and it's alsoa social experience.
72.What can he left on the clothes after having hot pot?The smelling of food
73.hot pot
74.This passage mainly tells us something abouthot pot.
75当冬季来临,火锅的季节也随之到来.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.I shook hands with my father in the truck,and for a long time he looked straight ahead and didn't say a word.But I knew he was going to say a little to me."I can't tell anything,"he finally said."I never went to college,and none of your brothers went to college.I can't say,‘I don't do this and do that',because everything is different and I don't know what is going to come up.I can't help much with money either,but I think things will work out."
He gave me a new check-book (支票簿)."If things get pushing,write a small check.But when you write one,send me a letter and let me know how much.There are some things we can always sell."In four years all the checks I wrote were less than a thousand dollars.My part-time jobs such as reading to the blind student and sitting with the teachers'kids filled in the financial gaps (经济缺口).
"You know what you want to be,and they'll tell you what to take,"my father went on."When you get a job,be sure it's honest,and work hard."I knew that soon I would be alone in the big town,and I would be missing the cool winds and a life where your thinking was done for you.
Then my dad reached down beside his seat and brought the old,broken Bible (圣经) that he had read so often,the one he used when he wanted to look something up in a friendly quarrel with one of the neighbors.I knew he would miss it.I knew,though,that I must take it.
He didn't say,"Read this every morning."He just said,"This can help you if you will let it."
Did it help?I got through college without being a burden (负担) on the family.I have been able to make money since.
16.Why did the father not ask his son not to do this and do that?A
A.Because he  felt very confident of himself.
B.Because he was born from a poor family.
C.Because he was a man of few words.
D.Because he didn't want to be much too strict with him.
17.What's the proper Chinese meaning for the underlined part"get pushing"in the passage?C
A.闲暇时光    
B.学费
C.经济不足      
D.精神空虚
18.What kind of book did the Bible seem to be to the writer's father?D
A.It was a book which told you how to quarrel with others.
B.It was a book that could bring you money.
C.It was a book that told you how to get a good job and a good future.
D.It was a good book that could help you when you were in trouble.
19.What is the writer's main purpose (目的) in writing this passage?B
A.To tell the readers his life story.
B.To tell people what kind of person his father was.
C.To let people know how poor he was.
D.To tell the readers what present he got from his father.
20.What would someone learn from this passage?C
A.How to communicate with parents.
B.How to stand on one's own feet.
C.What a good father should do.
D.What the self-important is like.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Tohis(he) surprise,his teammates all nodded in agreement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.感谢你提醒我关于明天的志愿者活动.
Thank you forreminding me of tomorrow's voluntary activity.

查看答案和解析>>

同步练习册答案