精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.阅读下列语言材料,根据语言材料的内容,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项.
Miss Maynell was from New York.She and I got to know each other through mails.When World WarⅡended,I returned from Europe.We planned our first meeting at the station in New York.Since we had never seen each other before,we decided she was going to wear a red rose.
At seven,I was in the station and waited for the girl I loved for so many years.
Suddenly a girl in a green suit was coming to me.She was a young beautiful lady.I guessed she must be the girl I was waiting for.I stood up and went up to her.I was too excited to notice that she was not wearing a rose.
"Going my way?"the girl said in a low voice,walking away quickly.I made one step closer to her and then I saw another lady,who was standing right behind the girl.She was wearing a red rose!And she was more than 40 years old!I felt a little bit disappointed(失望的).But then I realized that this would not be love but something more than love.I walked to her at once."I'm John Blanchard,and you must be Miss Maynell,"I said."I'm glad you could meet me.May I take you to dinner?"
The woman smiled."I don't know what this is about,son,"she answered."But the young lady in a green suit asked me to wear this rose.And she said if you were to invite me to dinner,I should tell you that she is waiting for you in a big restaurant across the street.She said it was some kind of test!"
51.John Blanchard went to the station to meetB.
A.a girl from Europe         B.Miss Maynell           C.his mother
52.How could John Blanchard know who was Miss Maynell?
A.By her beautiful face.B.By her green suit.C.By her red rose.
53.John Blanchard felt disappointed becauseA.
A.the lady with a red rose was much older than he thought
B.he found the girl was walking away quickly
C.he didn't find the girl with a red rose
54.The girl asked the woman to meet John Blanchard instead of her beca use she wanted toC.
A.save time and look for a restaurant           
B.let him know she was a shy girl        
C.give him a test
55.According to(根据) the passage,what would most probably happen in the end?A
A.John Blanchard went happily to meet Miss Maynell.
B.John Blanchard felt angry and left the station.
C.John Blanchard only invited the older lady to dinner.

分析 翻译:
玛尼尔小姐来自纽约.她和我通过邮件互相了解.二战结束时,我从欧洲回来了.我们计划在纽约的火车站第一次见面.因为我们之前从来没有见过对方,我们决定她要戴着红玫瑰.在七点钟的时候,我在车站等待我爱了很多年的女孩.突然一个穿着绿色衣服的女孩向我走来.她是一位年轻漂亮的女士.我猜她一定是我在等待的女孩.我站起来,走向她.我太激动了,没注意到她没有戴玫瑰花."继续走?"女孩低声说,很快地走开了.我向她靠近了一步,然后我看到了另一位女士,她正站在女孩身后.她戴着一朵红玫瑰!她40岁以上!我觉得有点失望.但后来我意识到这不是爱,而是比爱更重要的东西.我立刻向她走去."我是布兰查德,你一定是玛尼尔小姐,"我说."我很高兴你能见到我.我可以带你去吃晚饭吗?"女人微笑."我不知道这是怎么回事,孩子,"她回答说."可是一个穿着绿色衣服的年轻女士让我戴上这朵玫瑰.她说如果你邀请我来吃饭,我要告诉你她在街对面的一家大餐馆等你.她说这是某种考验!"

解答 51.B.细节理解题.根据语境Miss Maynell was from New York.She and I got to know each other through mails.At seven,I was in the station and waited for the girl I loved for so many years.可知布兰查德去车站接玛尼尔小姐.故选:B
52.C.细节理解题.根据语境Since we had never seen each other before,we decided she was going to wear a red rose.可知布兰查德通过戴红玫瑰知道谁是玛尼尔小姐.故选:C
53.A.细节理解题.根据语境She was wearing a red rose!And she was more than 40 years old!可知布兰查德感到失望,是因为这位戴着红玫瑰的女士比他认为的要大得多.故选:A
54.C.细节理解题.根据语境And she said if you were to invite me to dinner,I should tell you that she is waiting for you in a big restaurant across the street.She said it was some kind of test!"可知女孩请女人见约翰布兰查德而不是她,因为她想考验他.故选:C
55.A.推测判断题.根据语境"I don't know what this is about,son,"she answered."But the young lady in a green suit asked me to wear this rose.And she said if you were to invite me to dinner,I should tell you that she is waiting for you in a big restaurant across the street.She said it was some kind of test!"可知最后布兰查德高兴地去见玛尼尔小姐.故选:A

点评 本题考查人物故事类阅读理解.阅读时要学会从事情本身的发展去理解故事情节而不要只看事件在文中出现的先后顺序.因此,无论是顺叙还是倒叙,阅读此类文章时,必须要找到它结构中的5个W(when,where,who,why,what)和1个H(how),不过不是每篇都会完整地交待六个要素.毫无疑问,寻出这些元素是能够正确快速解题的一个先决条件.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Peter was nine years old.One day his friend Tom said to him,"I'm going to have a birthday party at home on Sunday.Peter,can you come?"
Peter asked his mother,and she said,"Yes,you can go."
Before Peter went to the party on Sunday afternoon,his mother said to him,"You must be polite.Don't ask for food.Wait until someone gives it to you."
"All right,mum."Peter answered.Then he went to Tom's house.
There were a lot of children at the party.They played for an hour,and then Tom's mother gave them some food,but she forgot to give Peter any.He waited for a moment,and then he held his plate up and said loudly,"Does anyone want a nice clean plate?根据短文内容判断正误,正确的选择A,错误的选择B.
56.Tom had a birthday party on Sunday.A
57.Peter's mother asked Peter to be polite at the party.A
58.There were few children at the party.B
59.Tom's mother forgot to give Peter any food.A
60.Peter wanted to give the nice plate to someone that needed it.B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.汤姆,你去过中国最大的城市两次,是吗?
Tom,have you been to the biggest city of China twice?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Will you go to the London Olympic Games with your sister?
-Dad can only afford one ticket,so _ of us has to stay at home(  )
A.either.B.allC.bothD.neither

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---Why not ask Bob to join us in the school trip?
---I can't tell if he's able to.He's always __ _ with his work.(  )
A.carefulB.familiarC.casualD.busy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.根据下列句子中所给汉语注释,在句子右边的横线上,写出空缺处各单词的正确形式.(每空只写一词)
61.Whichpart(部分) of the town do you live in?
62.Tom has theability(能力) to do the work.  
63.The whole houseshook(震动)during the earthquake on that day.
64.About 90percent of theseillness(病例) can be cured.
65.The plane will take offsoon(不久).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.We hope John willwin(赢)first prize in the speech competition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.If people obey thetraffic rules,there will be fewer accidents.(交通规则)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.If you want to improve your English,you should try to practisespeaking(说) English as much as possible in and out of class.

查看答案和解析>>

同步练习册答案