Do you live in a city? Do you know how cities began? Long long ago, the world had only a few thousand people. These people moved from one place to another. They moved over the land, hunting animals for food.
No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed. They did not have to look for food any longer. They could stay in one place and grow it.
People began to live near one another, so the first village was established (建立). Many people came to live in the villages, and these villages became even larger.
When machines appeared, life in the villages changed again. People built factories. More and more people lived near the factories. The cities began.
Today, it’s strange that some people are moving back to small villages. Can you tell me why?
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
1.People moved from place to place to hunt animals.
2.The story says,“No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their life changed.” In this sentence, the word “they” means people.
3.When machines appeared, life in the cities changed again.
4.All people like to live only in big cities.
5.People built factories after the cities grew big.
1.T
2.T
3.F
4.F
5.F
【解析】
试题分析:短文大意:你生活在一个城市吗?你知道城市的起源?很久很久以前,世界上只有几千人。这些人从一个地方移到另一个。他们在陆地上,狩猎动物为食。没有人知道这些人什么时候学会了种植粮食。但是当他们这样做的时候,他们的生活发生了变化。人们开始住在一起,所以第一村成立。许多人来到村庄,这些村庄变得更大。当机器出现,又改变了生活在农村。人们建造工厂。越来越多的人住在附近的工厂。城市开始产生。
1.细节理解题。根据第一段末These people moved from one place to another. They moved over the land, hunting animals for food.可知本句正确。所以该选T。
2.细节理解题。根据上句“No one knows how or when these people learned about growing food得知本句中的they指的是人们。所以该选T。
3.细节理解题。根据第四段开头When machines appeared, life in the villages changed again. 可知改变的是villages中的生活而非cities。所以该选F。
4.细节理解题。根据最后一行中Today, it’s strange that some people are moving back to small villages. 可知本句错误。所以该选F。
5.细节理解题。根据第三段末People built factories. More and more people lived near the factories. The cities began. 得知本句有误。所以该选F。
考点:社会历史类阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建福州文博中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---Hi, Jane, tell you a piece of good news. I _____ America tomorrow.
---Wow, have a good trip!
A. will leave to
B. leaves for
C. am leaving for
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省龙岩市九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题
1._______Money Isn’t Everything
2._______Activities for Free Time
3._______Study Tools
4._______Farms of the Future
5._______Parents’ Headache
A. People might grow plants and vegetables in the sea in about 50 years.
B. The Lost World is an exciting American films. People, especially school students, may like it.
C. Even if you could buy the world, you could not buy a happy family, good friends, or good health.
D. For families with children, an important problem is getting the children away from the television to do their homework.
E. When you need help for your homework, go to the library. You may find magazines, newspapers, and big dictionaries there. They can always help you.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省龙岩市九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Albert Einstein was _______a great scientist.
A. known for B. know as
C. known to D. known as
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省龙岩市九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
1.Kate’s mother has gone a_____. She is in New York now.
2.Can you d_____ what is surfing and water-skiing in English?
3.In the past, my grandparents couldn’t a_____ education for my father.
4.Keep working hard, and you will s_____ some day.
5.I’m very happy, because I live in a p_____ world, where there is no war.
6.I won’t go to Tom’s party u he invites me.
7.Yao Ming is famous, both at home and a .
8.Liu Xiang is an e runner, we are proud of him.
9.His parents are poor, they can’t a his education.
10.Please c it carefully before you make a decision.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省龙岩市九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Our teacher told us that light much faster than sound.
A. traveled B. travels
C. is traveling D. was traveling
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省龙岩市九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Can you write the number eighty-five thousand, six hundred and twenty-six?
—Yes, it is _____.
A.85,626B.856,620
C.58,662D.58,626
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省长汀河田片八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:其他题
请从B栏中选出A栏中各句的最佳应答语
A B
1.What’s the matter with you? A. Yes, quite a lot.
2.Will you join us ? B. Thank you.
3.Do you row much? C. Sorry, he is busy right now.
4.Excuse me, may I speak to Mr. Lee? D. I have a fever.
5.I hope you will get well soon. E. I’ d be glad to.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建永定第二中学八年级上第一次阶段英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
(A)根据句意及首字母提示补全单词。
1.Please k___________the ball to me.
2.They are l____________ for Beijing the day after tomorrow.
3.I am going to be a teacher in the f_____________.
4.When you get home from school, you can r___________ yourself with music.
5.Can you f__________ your homework in an hour?
6.My brother is going to be a doctor when he _________(grow) up.
7.I felt ____________ (excite) about the news.
8.We’re very happy, because our team___________(win) the last team.
9.She did very _________ (good) in swimming.
10.Walking is a good way to keep ___________ (health). &xx
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com