精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.John was a very strong man.Once he got a job cutting wood in a forest(森林).His boss gave him an axe(斧头) and showed him the area where he should work.
The first day,John cut down 18 trees.
"Good,"the boss said,"Keep that up"!
Happily,John tried harder the next day,but could only cut down 15 trees.
The third day he tried even harder,but could only cut down 10trees.Day after day he was cutting down fewer and fewer trees.
"I must be losing my strength(力气),"John thought.He went to the boss and apologized(道歉),saying that he could not understand what was going on.
"When was the last time you sharpened(磨) your axe?"the boss asked.
"Sharpened?I have no time to sharpen my axe.I have been very busy trying to cut down trees!"said John.
While John was working hard,he didn't work"smart".He didn't think about the best way to do his job.Many of us never learn new skills.We think that whatever we have learned is enough.

根据短文内容,判断下列句子的正误.正确的填T,错误的填F.并将所选答案填到答题卡的相应位置上.
51.The boss was pleased with John's work the first day.T
52.John cut down three trees fewer than the first day on the third day.F
53.John never sharpened his axe.T
54.It's a waste of time for John to sharpen the axe.F
55.The story tells us we should work"smart".T.

分析 全文大意:
约翰是一位非常壮的人.一次他得到一份在森林里伐木的工作.他的老板给他一把斧子,指给他看了看他工作的区域.第一天,他砍了18棵树.老板说"好,继续保持."约翰第二天更加努力,但是他只砍了15棵树.第三天他更加努力了,但是只砍了10棵树.一天又一天过去了他砍的树越来越少.约翰想"我一定是没有力气了."他到老板那里表示道歉说他不明白是怎么回事.老板问道"你上次磨斧子是什么时候?"约翰说"磨斧子?我没有时间磨斧子.我只忙着努力砍树了."当约翰努力工作时,他工作得不够聪明.他没有思考干他这份工作最好的方式.我们许多人从不学新技能.我们认为我们已经学会的足够了.

解答 答案:
51、T     推理判断题         根据第二、三段The first day,John cut down 18 trees.Good,"the boss said,"Keep that up"!可知第一天,约翰砍了18棵树.老板说"好,继续保持"结合题目意思"老板对约翰第一天的工作很满意",可知与原文相符,故判断该句正确,故填T
52、F      推理判断题         根据第二段The first day,John cut down 18 trees.可知第一天,约翰砍了18棵树,再根据第五段The third day he tried even harder,but could only cut down 10trees可知第三天,他只砍了10棵树,可知第三天比第一天少砍8棵树,结合题目意思"约翰第三天比第一天少砍3棵树"可知与原文不符,故判断该项错误,故填F
53、T      推理判断题        根据倒数第二段Sharpened?I have no time to sharpen my axe.I have been very busy trying to cut down trees!"said John可知约翰说"磨斧子?我没有时间磨斧子.我只忙着努力砍树了."结合题目意思"约翰从未磨斧子"可知与原文相符,故判断该句正确,故填T
54、F       推理判断题        根据最后一段He didn't think about the best way to do his job可知约翰砍树越来越少的原因是他没有思考干他这份工作最好的方式,结合题目意思"约翰认为磨斧子浪费时间"可知与原文不符,故判断该项错误,故填F
55、T       推理判断题        根据最后一段While John was working hard,he didn't work"smart"He didn't think about the best way to do his job.可知当约翰努力工作时,他工作得不够聪明.他没有思考干他这份工作最好的方式,可知干好一份工作要认真思考,聪明地工作.结合题目意思"这个故事告诉我们应该明智地做工作"可知与原文相符,故判断该句正确,故填T

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.When spring comes,trees turn green and flowers ______.(  )
A.come outB.come fromC.come back

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.
NamePersonal InformationNamePersonal Information
Mo Yan
Born in 1955.
Worked hard and became the first Chinese national writer to win the Nobel Prize in Literature(诺贝尔文学奖).His novel:Red Sorghum(红高粱)
Yao Ming
Born in 1980in Shanghai.
The son of two great basketball players.
Joined the Houston Rockets in June,2002.
Liu Yang
Born in 1978in Henan Prov-
ince,China.
The first Chinese woman astronaut.Traveled in
ShenzhouⅨin outer space with Jing Haipeng and Liu Wang from June 16th,2012to June 29th,2012.
Jay Chou
Born in 1979in Taiwan,China.
A poplar singer
Favorite music:
Hip-Hop
36.Yao Ming played basketball inC after 2002.
A.Germany 
B.Canada 
C.America 
D.England
37.Red Sorghum is the name of aD.
A.sport  
B.song 
C.magazine 
D.novel
38.Liu Yang,Jing Haipeng and Liu Wang traveled in outer space forC days.
A.11 
B.12 
C.14 
D.15
39.According to the passage,theD was born in 1979.
A.writer 
B.astronaut  
C.basketball player 
D.singer
40.Which of the following is NOT true?C
A.Liu Yang is the first Chinese woman astronaut from Henan,China.
B.Jay Chou is from Taiwan,China.
C.Mo Yan is the second writer to win the Nobel Prize in Literature.
D.Yao Ming's parents are both basketball players.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Today people pay more attention to protecting the environment.However,what exactly can we do in our daily life?Here is some advice.
Use It Up
Use things up.Don't waste them.Use the last bit of toothpaste and the last little piece of soap.Don't throw away any bits of the biscuit at the bottom of the box.
Wear It Out
Do not always have new things.You don't have the latest iPhone until the old one doesn't work anymore.Then you can get a new one.Think twice before throwing something that still woks.
Make It Do
Look for something else that you already have to take its place when something you want is not on hand.Suppose you want a butter sandwich.You are out of butter.Why not have a cheese sandwich?With a little thought,you can make something do,not buying something new.
Making the things that we want uses up word's resource(资源).And,doing with the things we don't want takes up even more.So think over before both making and throwing.

51.The writer listsC way(s) to protect the environment.
A.one       
B.two         
C.three    
D.four
52.We shouldD when there is the last little piece of soap.
A.throw it           
B.wear it           
C.make it          
D.use it
53.We can get a new iPhoneC.
A.when the old one still works            
B.when the new one comes out
C.when the old one doesn't work         
D.when you have enough money
54.When something we want is not on hand,we canC.
A.use it up          
B.wear it up
C.make others do   
D.look for it
55.The passage tells usB.
A.making things is wasting
B.how to protect environment in daily life
C.protecting environment is difficult
D.throwing things is wasting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.This English book ________Liu Mei's,it has her name on it.(  )
A.can't beB.must beC.must isD.might be

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.If you have no special plans for your spare time,why not give your time away?
Don't listen to people who say that teenagers today are selfish (自私的).It's not true.Volunteering is becoming more and more popular in the United States.Millions of teenagers spend their school holidays helping others.And they do it for free.Here are some of their stories.
Tina Anderson,15
I m going to teach kids who have trouble reading.I'll work for a program called Reading for Life.Every day,I'm going to help kids choose and read books that interest them.I want to be a teacher and I love children and reading,so this is going to be a great experience for me.
Alice White,18
I'm going to help the Green Plan build new hiking trails (小径) in the mountains of Idaho.It's going to be wonderful.I'll spend the whole summer living in a tent and breathing the clean mountain air.I'm getting a great workout (锻炼) at the same time.
Jason Moore,20
This summer,I'm volunteering to be a member of Home for Humans.They build good,low-cost houses and sell them to poor families.They've built 90,000houses in 60countries.They'll teach me what to do,so I'll help people and also learn new skills.
61.Tina is going toB.
A.work in the mountains of Idaho    
B.help children who have trouble reading
C.help build good,low-cost houses   
D.sell low-cost houses to poor families
62.Alice isCyears older than Tina.
A.1          
B.2          
C.3           
D.4
63.Alice can'tAin the whole summer.
A.get a lot of money
B.get a great workout
C.breath the mountain air
D.live in a tent
64.Jason Moore will work for a program calledD.
A.Reading for life
B.the Green Plan
C.New Hiking Trails
D.Home for Humans
65.Which of the following is NOT true according to the passage?D
A.Many teenagers help others for free.
B.Volunteering is popular in the US.
C.Jason can learn new skills by volunteering.
D.It's true that teenagers today are selfish.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

2.there be,many books,on the shelf (  )

There are many books on the shelf..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.今天下午我将给父母回个电话.
I am going to call my parents backthis afternoon..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.The naughty (调皮的) boyfought[f?:t]with his classmate a moment ago.

查看答案和解析>>

同步练习册答案